Mikkelin malliin — JiiTeen Kuukautinen

28.8.2019 Ajankohtaista

Valtakuntamme joka kulmalla vaaleissa valitut kuntapäättäjät vetävät kotiin – itseensä – päin aina kun mahdollista. Mikkeli ei tietenkään tee tästä poikkeusta. Saatamme olla jopa tämän korruptiotuherruksen eturivissä. Vanha totuus: mitä pienempi stadi, sen suurempi hölmöys…

Listataan tässä vain viimeisimpiä mikkeliläishölmöilyjä. Unohdetaan kaikki menneiden vuosien sumplimiset.
Mikkelin tämän vuosituhannen ykköskorruptioksi (toistaiseksi) nousee Stadium -huuhaa. Kaupunki ei saa tässä diilissä mitään – paitsi maksajan roolin. Nyt ja etenkin tulevaisuudessa, kun korjaustarpeen aikaan omistajuus siirretään Sinulle ja minulle. XAMK hömmäytti päättäjiä tässä ”koulutuksen varjolla” oikein kunnolla!
Lähes jaetuksi hölmöysykköseksi nousee Biosairilan utopistinen kaasulaitoshanke, jolla täytettäisiin koo-kooo Suomi Biokaasulla. Biokaasu on tietysti tulevaisuuden energianlähde. Mutta… se mutta piilee siitä, että Savon kiviset pellot eivät ole ihanteellista metaanin lähdettä: kiveä saa puristaa aika lujaa, että siitä kaasua heruisi!
Mikkelipuisto on jatkumo tässä mikkeliläispäättäjien korruptiossa. Kun demarit saivat tuota, viheriät vähäsen ja ruotsalaiset ei mittään (eihän niitä täällä edes ole), kokkarivaikuttajat saivat pelastetuksi itse sössimänsä Mikkelipuiston konkurssipesän! Taas pelastettiin huuhaata muutamalla satatonnisella. Niillä Sinun ja minun rahoilla. Toinen korruptiopiste kokoomukselle.
Mitäs sitten maalaisliitto on saanut? No, ravirataa tietenkin! Konien ravittajayhtiölle heitettiin miljoona tuosta vain! Myönnän, että ravirata tuo kävijöitä Mikkeliin, näkyvyyttäkin (mitä se on?). Väitän silti, että eläinrääkkäyksen ei tule olla kaupungin ydintoimintaa. Mieluummin vanhuksia. Hoidettaisiin…
Mikkelin ulkopuolisessa omistuksessa olevan Länsi-Savon ”Mikkelin möyhentäjä” opasti muuta mediaa esittämään jotain uutta, eikä vain ruotimaan vanhaa. Eihän se niin mene! Päättäjät päättävät virkamiesten heille valmistelemista hankkeista. Eihän niitä edes ennen päätöstä voi moittia, kun niistä ei ole päätetty! Itse esitin vuosikymmeniä sitten, että kaikissa kehittyvissä kaupungeissa on raitiotiejärjestelmä, pitää saada siis tännekin. Raitiovaunuja en siis moiti – en ainakaan, jos ne alkavat liikennöidä tänne Tuskuunkin!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0