Kaksikko hyppäsi omille rattaille

Turvallista ja erilaista. Jonne Lång ja Jani Kellman tarjoavat Saimaan Autopisteen kautta uudenlaisia autokaupan palvelumuotoja kaikille asiakasryhmille.

Ideat autokaupan uudenlaisista palvelumuodoista poikivat yrityksen.

Jo pienen ikänsä autoja myyneillä Jonne Långilla ja Jani Kellmanilla on selkeä käsitys siitä, mitä autoliikkeiden tarjonnasta puuttui. Oman yrityksen kautta parivaljakko pääsee tarjoamaan uusia palvelumuotoja tarpeeksi notkeasti verrattuna suurempiin autoliikkeisiin.
Mutta mistä oikein on kysymys? Saimaan Autopiste toki myy, vaihtaa ja ostaa vaihtoautoja kuten mikä tahansa autoliike tekee, mutta lisäksi se tarjoaa erilaisia autonvälityspalveluja. Yksi niistä on tuttu myyntitili eli yksityisomistuksessa olevaa autoa kaupataan autoliikkeen nimissä. Palkkio tehdystä työstä maksetaan, kun auto on kaupattu.

Uutta myyntitilipalvelussa on se, että autoa myyvä voi käyttää kulkupeliään normaalisti myynnin ajan. Ainoana poikkeuksena on esittelyaika, joka sovitaan tapauksittain. Ennen sopimusta auton kunto tarkastetaan ja tarvittaessa havaitut puutteet laitetaan kuntoon.
– Me annamme myyntihinta-arvion, joka on usein parempi kuin mitä yksityinen itse myymällä autosta saisi, Tämän jälkeen lähdetään tekemään kauppaa ja kun auto on myyty, tilitämme saadun hinnan toimeksiantajalle.
– Itse saamme etukäteen sovitun kiinteän palkkion työstä, mutta tärkeintä on, että asiakas saa enemmän autostaan kuin mitä autoliikkeet maksaisivat, Lång selventää.
Syy uusien kaupantekomuotojen tarjoamiseen löytyy autokaupan rakenteesta ja sen muutoksista. Kaikista käytettyjen autojen kaupoista noin puolet tehdään yksityisten kesken. Kappalemääräisesti puhutaan noin 300 000 autokaupasta vuosittain, joten potentiaalia riittää.
– Yksityisten väliset autokaupat koetaan monesti hankalina ja lisäksi entisen auton myyminen koetaan hankalana, kun ostaja tarvitsisi esimerkiksi rahoitusta. Näihin kohtiin tarjoamme helpotusta, Kellman painottaa.
Lisäksi tarjolla on myös ostoapupalvelu, jonka myötä haluttu joko uusi tai käytetty auto hankitaan markkinoilta mahdollisimman asialliseen hintaan.
Kelmann ja Lång tuntevat toisensa hyvin jo vuosien takaa. Viimeisimmässä työpaikassa he olivat työkavereita ja autokauppaura alkoi myös saman katon alla.
– Ensiksi tämän avulla on tarkoitus hankkia leipä perheidemme pöytään. Jospa sitten jatkossa jäisi jotain jaettavaakin, Kellman sanoo jalat tukevasti maassa.
Tilaa yksityiselle vaihtoautoliikkeelle luulisi Mikkelissä olevan, sillä jostain syystä yksityisiä vaihtoautokauppoja ei käytännössä ole.
Myytävät autot ovat nykyisen Karikon K-marketin pihalla. Autokauppaa tontilla on tehty ennen ja paljon, kun liiketoimintansa joitakin vuosia sitten lopettanut Karikon Autotalo oli vielä voimissaan. Toimistotila sijaitsee saman pihan äärellä, Karikon Autohuollon yläkerrassa.

Kaverusten mukaan kulupuoli on pidettävä aisoissa, mikäli mielii pärjätä kovassa kilpailussa. Mikkeliä miehet pitävät hyvänä paikkakuntana sijainniltaan, sillä mihinkään ei ole oikeastaan pitkä matka. Muutaman tunnin ajomatkan sisällä ovat kaikki Suomen suurimmat kaupungit, Turkua ja Oulua lukuun ottamatta.
Kesälomat on tältä kesältä pidetty, sillä uuden yrityksen perustamisvaiheessa ehti ottamaan välillä hieman rennommin.
– Meillä on vuorotellen sihteeriviikot. Joten paperitöitäkin riittää tasaiseen tahtiin, Lång heittää nauraen ja syventyy ruudun kautta ostohommiin.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0