Golf vaatii henkistä kanttia

19.6.2019 Ajankohtaista
Savon Autokeskus ja Suomen Talotekniikka Oy sponsoroivat Tapio Pulkkaselle Opel Astran vuodeksi käyttöön. Kuva: Savon Autokeskus

Harrastuksesta ammatiksi muuttunut laji vie Tapio Pulkkasta ympäri maailmaa.

Golfammattilainen Tapio Pulkkanen lähtee pian jatkamaan European Touria Saksaan. Hän viettää parhaillaan kisataukoa Suomessa. Tourille ottaa osaa neljä suomalaispelaajaa, joka on Pulkkasen mukaan historiallista.
– Suomessa on golfin saralla positiivinen meininki. Aikaisemmin miesten Euroopan Tourilla on kiertänyt 1–3 pelaajaa ja tällä hetkellä mukana kilpailuissa on neljä, mikä on mielestäni hyvä saavutus.
Nyt 29-vuotias Pulkkanen aloitti golfin 9-vuotiaana. Ammattilaisena hän on pelannut seitsemän vuotta.
– En ole pitkään aikaan ajatellutkaan mitä muuta voisin tehdä, mies naurahtaa.

Pulkkanen on menestynyt golfin saralla niin nuorempana junioreiden sarjassa kuin miesten SM-tasolla. Hän kertoo matkan varrella olleen myös haasteita.
– Silloin kun peli ei kulje, niin se voi olla melko raskasta. Golf on aika pitkälti henkimaailman peli, Pulkkanen toteaa.
Hän kertoo toisen ja neljännen vuoden ammattilaisena olleen erittäin vaikeita. Kolmas vuosi puolestaan oli superhyvä.
– Sehän siinä golfissa on, että kuka tahansa voi tehdä huippulyöntejä. Se, kuka onnistuu lyönti toisensa jälkeen, erottaa huiput muista. Tiger Woods on aina ollut suosikkini, koska hän onnistuu ratkaisun hetkillä.
Työksi muuttuneen harrastuksen parissa on siis koettu Pulkkasen omien sanojen mukaan paljon ilon ja surun hetkiä.

Pulkkanen viettää suurimman osan vuodesta ulkomailla kilpailuissa. Hän on noin 150 päivää vuodesta Suomessa. Mikä hänet sitten yhdistää Mikkeliin?
– Asioidenhoitajani vävy asuu Mikkelissä ja sitä kautta olen saanut ystäviä myös Mikkelistä.
Kotkassa järjestetään Tapio Pulkkanen Invitational-kilpailu, jossa on myös mikkeliläisiä yrityksiä ja kaveriporukoita pelaamassa.
– Mikkelistä on aina mukana kahdesta neljään porukkaa. Todella mukavaa, että he pääsevät mukaan ja ovat niin innokkaita. He ovat todella urheiluhenkistä porukkaa.

Vaikka Pulkkanen ei paljoa ehdi Suomessa lomailla, niin maailman kiertäminen ei ole yksinäistä.
– Vietän paljon aikaa ”suomiporukassa” eli muiden suomalaispelaajien kanssa. Olen myös saanut paljon hyviä ja läheisiä ystäviä muun muassa Ruotsista.
Pulkkasen tavoitteena on päästä European Tourilla 110 parhaan joukkoon, jotta paikka seuraavalla kaudella on taattu. Myös 60 parhaan joukkoon pääseminen kiinnostaa, koska sillä aukeaisi paikka Euroopan Tourin finaalikilpailussa.
– Jos pelaan samaan tyyliin, niin sen pitäisi onnistua. Tietysti on tärkeitä kisoja, joissa onnistuminen varmistaisi paikan joukon etupäässä.
Kilpaileminen onkin Pulkkasen mukaan ollut hänelle aina tärkein asia.
– Kilpaileminen vaatii henkistä kanttia. Kentällä olet yksin, kilpailet yksin ja vastaat lopputuloksesta yksin, hän kiteyttää.
Haaveena Pulkkasella on päästä mukaan Yhdysvaltoihin PGA Tourille.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0