Optiman tilat kelpaavat käytettynäkin

|

Kia Optima tarjoaa käytettynäkin hyvien tilojen lisäksi harmittomia kilometrejä – kiitos pitkän takuun.

Toukokuun nappivaihdokki on 2,5 vuotta yksityiskäytössä ollut Kia Optima.

Mikkelin Rinta-Joupilta uutena myyty, säännöllisesti huollettu ja hiljattain uuteen autoon vaihdettu yksilö vaikutti heti ensisilmäyksestä lähtien liki virheettömältä.
Näin asian pitää ollakin, kun mittarissa on vain 34 000 kilometriä. Kulkuriksi luodun Optiman sydämenä on 1,7 litran dieselin ja automaattivaihteiston yhdistelmä. Auto kuuluu halutuimpien hintaluokkien kategoriassa yläpäähän ja on passeli heille, joilla on tarvetta reilulle tiloille. Lisäksi Optima tarjoaa pienen kulutuksen.
Pikkulenkillä auto tuntuu jämäkältä ajettavalta. Optiman alustassa tuntuu myös tietynlainen mukavuus, onhan auton olemuksessakin muutenkin ”amerikkaa”.

Vuoden 2017 mallisessa autossa on premium pack, joka tarjoaa puolinahkasisustuksen ja mukavuusvarusteiden lisäksi paljon erilaisia turvavarusteita, jotka eivät silloin vielä olleet arkipäivää koko mallistossa.
Nappivaihdokki-Optima edustaa merkin neljättä sukupolvea. Vuonna 2000 päivänvalon nähnyt automalli tunnettiin Suomessa aina vuoteen 2010 saakka Magentiksena. Ylempään keskiluokkaan kuuluva Optima sai farmarimallin vaihtoehdokseen vasta nykyisen korimallin myötä vuonna 2016.

Henrik Moilanen pitää Kia’aa miellyttävänä autona myydä.
Henrik Moilanen pitää Kia’aa miellyttävänä autona myydä.

Helpoksi myytäväksi Optimaa kehuva automyyjä Henrik Moilanen korostaa nappivaihdokin olevan vastaavan ikäisten Kia-autojen tapaan vielä takuunalainen ajoneuvo. Auto kuului Kian Kuntoplus-ohjelmaan, joka tarkoittaa erillistä kuntotarkastusta ja mahdollisia korjauksia ennen seuraavaa omistajaa.
– Lisäksi näihin saa käytettynäkin huolenpitosopimuksen, Moilanen jatkaa.
Rinta-Joupin autoliikkeellä Kia-vastaavana toimiva Moilanen on huomannut korealaismerkkiin suhtautumisen muuttuneen vuosien varrella.
– Onhan niitä ennakkoluuloja vieläkin. Huoltoja mielletään arvokkaiksi ja varaosia ei saa. Näinhän asia ei tietenkään ole, Moilanen kertoo.

 

Kia otti omansa nopeasti

Vasta vuonna 2005 Suomen markkinoille saapunut KIA on tehnyt automarkkinoilla tempun, joka hakee vertaistaan: automerkki on kasvanut tyhjästä Suomen kuudenneksi myydyimmäksi.
Myydyin malli on ollut Ceed, mutta pakka on viime vuosina monipuolistunut. Katumaasturit, hybridit ja sähköautot tekevät tuloaan laajalla rintamalla ja osa on jo markkinoilla.
Kia on ollut kuluvan vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana ainoa automerkki 10 myydyimmän joukossa, joka on kasvattanut markkinaosuuttaan viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden. Prosenteissa markkinakakusta merkin hallussa on 6,2.

Voitto muutti suunnitelmia

|
Vuodet rallin parissa kypsyttivät Henri Taivalantista rauhallisen ja nopean kuljettajan. Helmikuun alussa kurvailtu SM Vaakuna-ralli sujui isojen luokkien osalta odotetusti. Emil Lindholm putsasi pöydän ...

Škoda nappasi ykköstilan

|
Etelä-Savon kokonaismyynti laski henkilöautojen osalta, pakettiautojen myyntimäärä pysyi edellisen vuoden tasolla. Etelä-Savossa myytiin viime vuonna 2 160 henkilöautoa, joista yksin Mikkelissä 1019. Koko maassa ...

Luokan uusi mallioppilas

|
Uusi Corsa iskee markkinoille ison konsernin antamalla sykkeellä. PSA-ryhmän siirtyessä saksalaisen Opelin isännäksi oli uuden Corsan suunnittelu jo käynnissä. Homma pantiin pikavauhtia uusiksi, ja ...

Sähköinen kansanauto

|
Uusi Huyndai Kona Electric lähentelee toimintasäteellään sitä rajaa, mitä autolta vaaditaan. Korealaisen Hyundain vastaus futuristisemman Ioniqin seuraksi sähköautomarkkinoille on Kona. Suomen asiakastoimituksiin heti alkuvuodesta ...

Varta vasten suunniteltu

|
Citroën Jumpy raapii tarvittaessa joka pyörällä. Vuosi sitten markkinoille tulleiden PSA-yhtymän nelivetoisten pakettiautojen, Citroën Jumpyn ja Peugeot Expertin, tekninen toteutustapa on omalla tavallaan perusteellinen. ...