Optiman tilat kelpaavat käytettynäkin

|

Kia Optima tarjoaa käytettynäkin hyvien tilojen lisäksi harmittomia kilometrejä – kiitos pitkän takuun.

Toukokuun nappivaihdokki on 2,5 vuotta yksityiskäytössä ollut Kia Optima.

Mikkelin Rinta-Joupilta uutena myyty, säännöllisesti huollettu ja hiljattain uuteen autoon vaihdettu yksilö vaikutti heti ensisilmäyksestä lähtien liki virheettömältä.
Näin asian pitää ollakin, kun mittarissa on vain 34 000 kilometriä. Kulkuriksi luodun Optiman sydämenä on 1,7 litran dieselin ja automaattivaihteiston yhdistelmä. Auto kuuluu halutuimpien hintaluokkien kategoriassa yläpäähän ja on passeli heille, joilla on tarvetta reilulle tiloille. Lisäksi Optima tarjoaa pienen kulutuksen.
Pikkulenkillä auto tuntuu jämäkältä ajettavalta. Optiman alustassa tuntuu myös tietynlainen mukavuus, onhan auton olemuksessakin muutenkin ”amerikkaa”.

Vuoden 2017 mallisessa autossa on premium pack, joka tarjoaa puolinahkasisustuksen ja mukavuusvarusteiden lisäksi paljon erilaisia turvavarusteita, jotka eivät silloin vielä olleet arkipäivää koko mallistossa.
Nappivaihdokki-Optima edustaa merkin neljättä sukupolvea. Vuonna 2000 päivänvalon nähnyt automalli tunnettiin Suomessa aina vuoteen 2010 saakka Magentiksena. Ylempään keskiluokkaan kuuluva Optima sai farmarimallin vaihtoehdokseen vasta nykyisen korimallin myötä vuonna 2016.

Henrik Moilanen pitää Kia’aa miellyttävänä autona myydä.
Henrik Moilanen pitää Kia’aa miellyttävänä autona myydä.

Helpoksi myytäväksi Optimaa kehuva automyyjä Henrik Moilanen korostaa nappivaihdokin olevan vastaavan ikäisten Kia-autojen tapaan vielä takuunalainen ajoneuvo. Auto kuului Kian Kuntoplus-ohjelmaan, joka tarkoittaa erillistä kuntotarkastusta ja mahdollisia korjauksia ennen seuraavaa omistajaa.
– Lisäksi näihin saa käytettynäkin huolenpitosopimuksen, Moilanen jatkaa.
Rinta-Joupin autoliikkeellä Kia-vastaavana toimiva Moilanen on huomannut korealaismerkkiin suhtautumisen muuttuneen vuosien varrella.
– Onhan niitä ennakkoluuloja vieläkin. Huoltoja mielletään arvokkaiksi ja varaosia ei saa. Näinhän asia ei tietenkään ole, Moilanen kertoo.

 

Kia otti omansa nopeasti

Vasta vuonna 2005 Suomen markkinoille saapunut KIA on tehnyt automarkkinoilla tempun, joka hakee vertaistaan: automerkki on kasvanut tyhjästä Suomen kuudenneksi myydyimmäksi.
Myydyin malli on ollut Ceed, mutta pakka on viime vuosina monipuolistunut. Katumaasturit, hybridit ja sähköautot tekevät tuloaan laajalla rintamalla ja osa on jo markkinoilla.
Kia on ollut kuluvan vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana ainoa automerkki 10 myydyimmän joukossa, joka on kasvattanut markkinaosuuttaan viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden. Prosenteissa markkinakakusta merkin hallussa on 6,2.

Rinta-Jouppi panostaa Mitsubishiin

|
Rinta-Joupin Mikkelin toimipiste on aloittanut Mitsubishin edustuksen. Tervajoen pisteeltä vuonna 2018 alkanut merkkiedustus sai Mikkelin lisäksi jatkoa myös Rovaniemellä, Porissa ja Mikkelissä sekä Jämsä/Jyväskylä-alueella. ...

Ei pelkästään hiusten kuivaukseen

|
Avoautoilla pärjää myös sateessa ja talvessa, mutta pääasia löytyy tunnepuolelta. Rehellisesti sanottuna Pohjolan viileät olosuhteet eivät ole otollisimmat avoautoille. Lyhyestä kesästä huolimatta jo pelkkä ...

Mestaruustiimi uusi kaluston

|
Mikkeliläinen Tuomas Halonen ohjastaa Baltian endurance -sarjassa tuliterää Volkswagen Golf GTI TCR-kilpa-autoa. Viime vuonna takavetoisella BMW:llä BATCC:n endurance sarjan mestaruuden voittanut lahtelainen Black Rose ...

Purkuosien kierrätys tehostuu

|
Kierrättäminen on ollut kaikkien huulilla jo vuosien ajan. Paaliksi puristettava auto palvelee osiensa ansiosta vielä elinkaaren jälkeenkin. Rekisteristä poistettu auto on nosturilla, käynnissä on ...

Kuusivuotias kuntopriimus kelpaa useimmille

|
Nappivaihdokkisarjan avausauto on vuoden 2013 mallia oleva Volkswagen Golf. Tämä Otavan tienoilla palvellut yksilö on ikäisekseen vähän ajettu, helppokäyttöisellä DSG-vaihteistolla varustettu 1,2 TSI. Auto ...