”Lasi on aina lasia”

16.11.2018 Koti | Vapaa-aika
Antti ja Matti Saranki pyörittivät yritystä yhdessä noin 18 vuotta. Nyt isä Matti on jäänyt eläkkeelle.

Lasialan ammattilaiset juhlivat 20-vuotista taivaltaan.

Yrittäjänkadulla sijaitseva Lasitusliike Lasi-Saranki Oy täytti syyskuussa 20 vuotta. Alun perin yrityksen laittoivat pystyyn isä Matti ja poika Antti Saranki. Pari vuotta sitten Matti jäi eläkkeelle, mutta toimii kuulemma vieläkin kiireapulaisena.

Ennen Lasi-Saranki Oy:n perustamista Matilla oli lasitusliikkeitä muillakin paikkakunnilla kuin Mikkelissä. Alalle hän päätyi sattuman kautta.
– Sisko soitti minulle vuonna -71 Lappeenrantaan inttiin, että nyt olisi lasimestarin paikka vapaana Mikkelissä. Siitä se ajatus sitten lähti, Matti muistelee.
Antti puolestaan oli jo yhdeksän vanhana leikkaamassa lasia, vastasi puhelimeen ja tarpeen tullen otti lasien mittoja ylös.
– Kyllä sitä on tottunut töiden tekoon ihan pikkupojasta saakka. Olin töissä aina koulun ohella ja kaikki lomat. Sillä tavalla minä ajauduin tälle alalle, Antti naurahtaa.

Suurimmaksi osaksi yrittäjän ja kaksi työntekijää työllistää autojen ja työkoneiden tuulilasien vaihdot ja korjaukset. Niiden lisäksi Lasi-Sarangilta hoituu oikeastaan minkä vain lasiseinän tai parvekelasituksen tekeminen tai korjaus.
– Tämän päivän tuulilaseissa täytyy tietää mitä tekee. Uusissa autoissa on paljon enemmän tunnistimia ja kameroita kuin vanhoissa, Antti toteaa.
Hän vinkkaa asiakkaille, että kannattaa tulla näyttämään autoa, jos ei ole 100 prosenttisen varma millainen lasi autoon tulee laittaa. Yhteen automalliin voi olla tarjolla useita vaihtoehtoja.

Nykyään kiireapulaisena toimiva Matti on tyytyväinen päätökseensä jäädä eläkkeelle.
– Kyllä se on ymmärrettävä, milloin täytyy lopettaa. Eikä liian pitkään kannatakkaan olla työelämässä, mies pohtii.
Hänen mukaansa on annettava seuraaville tekijöille tilaa tehdä asioita myös omalla tavalla. Kysyttäessä kuinka ala on muuttunut. Hetken pohdittuaan Matti vastaa samalla tavalla kuin poikansa hetkeä aikaisemmin.
– Lasi on aina lasia.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0