Keittiönkin voi päivittää

16.11.2018 Koti
Keittiö- ja kalustesuunnittelija Saana Gustafsson–Purujärvi tutustuu suunnittelemaansa keittiöön Huuhanahossa talon isännän Seppo Tapion kanssa. – On kiva, jos asiakkaat huolivat vielä ”jälkitarkastusta” tekemään. Yleensä näen valmiit keittiöt vain paperilla. Mieluusti käyn paikan päällä toteamassa, että kaikki on kunnossa.

Nykyisin keittiön saa yksilöllisesti suunniteltuna, asennusvalmiina pakettina.

Saavumme keittiö- ja kalustesuunnittelija Saana Gustafsson-Purujärven kanssa Huuhanahoon Sirpa ja Seppo Tapion kotiin. Gustafsson-Purujärvi näkee Tapioille suunnittelemansa keittiön ensi kertaa ”livenä”. Kotona on vain talon isäntä.
– Vaimo alkoi pari vuotta sitten puhua keittiöremontista. Hän heitti ajatusta aina silloin tällöin ilmaan, mutta minä olin sitä mieltä, että meillä on ihan hyvä keittiö, miksi sitä pitäisi muuttamaan lähteä, kertoo Seppo Tapio.
– Aina välillä jostain tarttui keittiöesitteitä mukaan, mutta niitä vain selailtiin. No. Jos ei väkisin, niin väsyttämällä.
– Minulle tuli sitten jotain muuta asiaa Värisilmään ja samalla keikalla otettiin esitteitä mukaan, kertoo Tapio.

Jokin malleissa ja värimaailmassa kolahti pariskuntaan heti ja uuden keittiön suunnittelu alkoi viime heinäkuussa.
– Talo valmistui vuonna 2000, kuten edellinen keittiökin. Olihan se 18 vuotta palvellut kyökki jo aika päivittää, myöntää Tapio.
– Nykyiset keittiökalusteet ovat Noblessan Riva-mallistosta, missä molempia meitä vaimon kanssa miellyttää yksinkertaiset, tyylikkäät linjat ja hillityt värit.

Keittiö- ja kalustesuunnittelu lähtee monesti pohjapiirustuksesta.
– Alustavan suunnittelun teen kuvien ja piirustusten avulla, mutta kaikkein mieluiten käyn kyllä heti paikan päällä katsomassa tilat, sen mahdollisuudet ja ottamassa myös mitat, kertoo Gustafsson-Purujärvi.
– Etenkin silloin, jos on remonttikohde kyseessä, toivon pääseväni nopeasti paikan päälle katsomaan, millaisesta tilasta on kyse.

Työtasosta löytyy myös integroidut pistorasiat.
Työtasosta löytyy myös integroidut pistorasiat.

Tapioiden keittiöön mietittiin kalusteiden järjestyksen suhteen paria eri vaihtoehtoa.
– Lopulta päädyttiin kuitenkin entiseen järjestykseen pienin muutoksin, kertoo Gustafsson-Purujärvi.
– Loppupeleissähän se on tila, joka määrittää, mitä sinne mahtuu.
Esimerkiksi yläkaappeja karsittiin, mutta laskutasoa on entistä enemmän.
– Lisäksi ikkunan alta poistettiin sähköpatteri ja sen tilalle tuli lisää säilytystilaa laatikoston muodossa, kertoo Tapio.
– Talossa on kuitenkin sähköpatterit kaikkien muiden ikkunoiden alla, varaava uuni ja ilmalämpöpumppu, joten lämpöä kyllä riittää.

Uusi keittiö asennettiin elokuun puolivälissä.
– Timpuri hetken kyllä pyöritteli päätään, kun ensimmäistä kertaa alkoi kasata kyseistä keittiötä. Hän totesi sitten, että tästähän löytyy todella fiksuja ratkaisuja, kertoo Tapio.
– Olemme olleet vaimoni kanssa tosi tyytyväisiä sekä palveluun, että uuteen keittiöömme. Sitä voi katsella tyytyväisin mielin, puhumattakaan, kuinka kiva siellä on kiva kokkailla.

Vaikka uusi keittiö on Tapioiden mieleen, aiheutui siitä kuitenkin hieman lisäkustannuksia alkuperäiseen budjettiin.
– Kattelin viikonloppuna leivänpaahdinta ja vedenkeitintä ja totesin, etteivät valkoiset kodinkoneet kerta kaikkiaan sovi enää keittiön värimaailmaan. Kävin sitten lauantaina ostamassa rosteria tilalle, nauraa Tapio.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0