Monipuolisuus pitää kunnossa

21.9.2018 Koti

Kun kipu alkaa, alamme toimia.

Varsinaisen sudenkuopan liikkumisessa aiheuttaa liikunnan yksipuolisuus. Tiettyä lajia harrastavien tulisi huomioida harjoituksissaan myös muita osa-alueita.
– Esimerkiksi juoksija ei välttämättä muista huolehtia kehonhuollosta ja lihaskunnosta riittävästi, Mikkelin fysioterapia Oy:n fysioterapeutti ja hieroja Anniina Eronen toteaa.
Asia on huomattu jo lapsilla. Yhteen lajiin keskittymisellä on hyvät puolensa, mutta keholle se ei ole välttämättä paras asia.

Kehoa kuormittaa eniten toistuvat pitkäjaksoiset liikkeet, kuten työelämässä. Asia ei ole yhden ammattikunnan ongelma, vaan toistuu joka puolella.
– Tyypillisiä ongelmia ovat selkä-niska-hartia -alueen kivut ja jumit. Ihmiset muistavat huoltaa autoja, lapsia ja taloja, mutta sitten kun itselle pitäisi suoda huoltoa, asia usein jää, Eronen pohtii.
Hänen mukaansa moni vaiva voitaisiin hoitaa ennaltaehkäisevästi. Esimerkiksi käynti fysioterapeutilla tai hierojalla kerran kuukaudessa auttaa pitämään oireita kurissa.
– Kipu on se joka muistuttaa meitä huoltamaan itseämme. Pitäisi muistaa ylläpitää hyvää olotilaa silloin kun mihinkään ei koske.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0