Pakettien avaaminen onnistuu myös tassuilla

8.12.2017 Ajankohtaista
Lemmikkitarvike Riemun kauppias Maarit Karhu-Teiskonen ja myymäläpäällikkö Mila Häkkinen toteavat, että kuusta kannattaa vartioida. – Se voi olla hyvinkin mielenkiintoinen kaikkine koristeineen, naiset naurahtavat.

Joulun aikaan lemmikkejä hemmotellaan lahjoilla, herkuilla ja rapsutuksilla.

Kuusen alle on hauska laittaa myös kaikenkarvaisille ystäville paketti, jonka ne voivat itse avata aattoiltana.
– Lemmikkien paketeissa kannattaa ottaa huomioon, että se on helppo avata eikä sisällä mitään vaarallista syötävää. Lahjapaketti toimii samalla aktivointileluna, Lemmikkitarvike Riemun kauppias Maarit Karhu-Teiskonen vinkkaa.
Lahjan valinnassa on hyvä huomioida lemmikin mieltymykset. Toiset arvostavat syötävää, kun taas toiset mieluimmin leikkivät.
– Varmasti paras lahja on se, että pidetään lemmikkiä hyvänä ja viedään se kavereiden kanssa leikkimään, kauppias toteaa hymyillen.
Vasta muutaman viikon uudessa kodissa asunut labradorinnoutaja Toivo ei kuulemma suuria toivo. Toivelistalla ovat uudet koirakaverit.
– Herkkuja ja rakkautta, niillä mennään jo pitkälle, pennun omistaja Kati Tiensuu kiteyttää.
Nainen naurahtaa, että ihmisisovanhemmat ovat eniten innoissaan perheen uudesta tulokkaasta ja sen ensimmäisestä joulusta.

Lemmikkien suuhun joutuu pyhien aikaan myös ihmisten herkkuja. On syytä muistaa, että niiden suolamäärät eivät sovellu lemmikeille.

Mitähän partacollie Teuvo saa joulupukilta? Kuva:Maarti Karhu-Teiskonen
Mitähän partacollie Teuvo saa joulupukilta? Kuva:Maarit Karhu-Teiskonen

– Koirille varsinkin olisi kiva antaa kinkun luu tai paistorasvat. Luu saattaa kuitenkin aiheuttaa suolitukoksen tai pahimmassa tapauksessa koira tukehtuu hotkiessaan sitä, Karhu-Teiskonen muistuttaa.
Hänen mukaansa koirille ja kissoille on olemassa joulun teemaan sopivia herkkuja, jotka ovat turvallisia. Kissat saattavat innostua syömään huonekasveja, mutta on syytä tietää joulutähden olevan myrkyllinen. Tyydyttääkseen lemmikkien vihreän himoa on kaupoissa olemassa valmiilla kasvualustalla kissan ruohoa. Sitä voi lemmikkien antaa nakerrella hyvällä omalla tunnolla.

 

Turvallinen vuodenvaihde

Uudenvuodenaatto raketteineen on monen lemmikin omistajan kauhu. Räiskeeseen ja paukkeeseen voi kuitenkin varautua etukäteen. On reilua ottaa huomioon oman lemmikin mahdollinen pelkääminen ja helpottaa sitä mahdollisuuksien mukaan.
Erilaisten tuotteiden lisäksi kannattaa huomioida ulkoiluajat, laittaa radio päälle ja sulkea verhot. Jos talossa on ihan hiljaista, niin rakettien äänet kuuluvat luonnollisesti paremmin.
Rakettien ampuminen on hyvä jättää ihmisille ja antaa lemmikkien olla sisällä. Toiset eivät välitä vuodenvaihteen juhlinnasta, mutta se on hyvin yksilöllistä lemmikistä riippuen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0