Liukkoselle voitto puolen pisteen erolla

|

Santeri Liukkosen päätyönä oli pintapellin vaihto. Kilpailussa loppui aika kesken, mutta voitto varmistui hyvin tehdyillä ohjelmistotehtävillä.

Esedulle neljä mitalia Taitaja-SM-kisoista.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelijat ottivat neljä mitalia ammattitaidon Taitaja-SM-kisoissa. Mikkelissä asuva Santeri Liukkonen voitti kultaa autokorinkorjauksessa.
Toukokuussa Helsingissä käyty finaali oli Liukkoselle tiukkaa taistoa. Lajin päätyönä oli pintapellin vaihto, jossa aika loppui kuitenkin kesken, eikä hän ennättänyt viimeistellä työtä ihan valmiiksi. Liukkonen suoriutui kuitenkin erinomaisesti kahdesta ohjelmistotehtävästä, joissa toisessa tehtiin laskelma korjauskustannuksista ja toisessa korin sähköinen mittaus. Kokonaiskisassa kultamitali irtosi lopulta vain puolen pisteen erolla.
– En uskonut, että näin hienosti voisi käydä, koska päätehtävä jäi kesken. Sain kuitenkin muista tehtävissä niin hyvin pisteitä, että yllätysvoittohan tässä tuli, Liukkonen toteaa iloisesti.
Kultamitalistille myönnettiin myös lajikohtainen tunnustus parhaana suojainten käyttäjänä.

Liukkonen valmistui juuri autokorinkorjaajaksi. Ammattiin valmistumista juhlittiin tutkintotodistuksen saannin jälkeen kotona Mäntyharjussa. Samalla vietettiinkin tuplajuhlia, sillä Liukkosen äiti valmistui yhtä aikaa puutarhuriksi. Tuoreen autokorikorjaajan kesä menee työn merkeissä.
– Työpaikka löytyi muulta alalta, sillä peltihommat tuntuvat olevan vähän tiukassa. Kesätyö kestää elokuun loppuun saakka. Toivottavasti sen jälkeen saisi peltihommia tai automyyntiä. Armeijan jälkeen alan rakentaa työuraa siihen suuntaan, Liukkonen suunnittelee.
Esedulla oli ammattitaidon kisoissa mukana seitsemän kilpailijaa. Toinen kultamitalisti on kangasniemeläinen metsäkoneenkuljettaja Aleksi Kiuru. Hopealle hiusmuotoilussa kiri pieksämäkeläinen Tiia Mökkönen ja pronssia metsäkoneenkäytöstä kävi hakemassa savonlinnalainen Antti Kokkonen.
– Taitaja-joukkueemme saavutus ylitti odotukset. Neljä mitalia seitsemän kilpailijan tiimillä on hieno suoritus. Kultamitali on todella tiukassa SM-kisoissa ja nyt saimme niitä kaksi, iloitsee joukkueen johtaja, koulutuspäällikkö Pekka Orava.
Metsäkoneenkäytössä kultaa saanut Aleksi Kiuru teki tasaisen hyvää työtä kaikilla kilpailun osa-alueilla. Kiurun ylivoimaisesti vahvinta osaamista oli metsäkoneella ajo, sillä nuori mies on ajanut metsäkonetta työssäoppimispaikassaan. Kiuru opiskelee metsäalaa Pieksämäellä. Ammattitaidon Taitaja-finaalissa suomenmestaruuksista kilpaili yli 450 ammattiopiskelijaa 45 eri lajissa.

Kymmenvuotistanssit huipensivat koulun juhlaviikon

|
Koko Kalevankankaan koulun porukka osallistui juhlaviikon ohjelmaan. Kalevankankaan koulun väki juhli vuosikymmenen Raviradantiellä sijainnutta opinahjoaan koko viime viikon. Pääosin järjestelyistä vastasi opettajien juhlatiimi, joka ...

Numerot vaihtuivat kilometreihin

|
Reilu vuosi sitten Henriikka Korhonen päätti toteuttaa salaisen kiinnostuksen kohteensa ja opiskella yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Ennen sitä, 24-vuotias Henriikka oli ehtinyt opiskella Jyväskylän yliopistossa matematiikkaa. Kandin ...

Kummikoulutoiminta lisää metsäalan vetovoimaa

|
Metsäjätti Metsä Group on aloittanut kummikoulutoiminnan. Yhtiö tekee yhteistyötä Etelä-Savon ammattiopisto Esedun metsäalan kanssa. Tähtäimessä on alan vetovoiman kasvattaminen ja opiskelijoiden työllistyminen. ”Onneksi olkoon! ...

Maajoukkue-ehdokkaat kouluttautuivat Mikkelissä

|
Esedulta tilattuun koulutukseen osallistui viisi venäläistä autoalan opiskelijaa. Etelä-Savon ammattiopisto Esedun auto-osastolla tehtiin viime viikolla uusi aluevaltaus, kun autokorikorjauksen opettajat ja Taitaja-kilpailun ekspertit Teuvo ...

Venäläiset hakivat oppia autokorikorjaukseen

|
Kaksi venäläistä autoalan opiskelijaa oli viikon ajan valmennuksessa Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla. Kyseessä oli venäläisten ostama kovan rahan koulutus, jossa opiskelijoita valmennettiin autokorikorjauksen ammattitaitokilpailuihin. Tämä ...