Torakkaluolia ja luksushotelleja

11.4.2017 Vapaa-aika
Indonesiassa sijaitseva Mount Rinjani tulivuori purkautui kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Sandra Pesonen kävi valloittamassa sen. Lähes 4000 metrin korkuisen vuoren huipulle matka kesti kaksi päivää. Kuva: Sandra Pesonen

Mikkeliläinen Sandra Pesonen pakkaa rinkan aina kun mahdollista ja vaihtaa maisemaa.

– En tiedä mistä innostus oikein lähti. Ehkä siitä, että olen pienenä matkustanut paljon perheen kanssa ja harrastusten myötä ulkomaat ovat tulleet tutuiksi, Pesonen pohtii.

Reissut ovat olleet vaihtelevasti vuoden mittaisista lyhyempiin jaksoihin. Kahdeksan vuotta sitten hän vietti Espanjassa kokonaisen vuoden ja se viimeistään sytytti kipinän. Pesonen oli töissä Fuengirolassa ja kotiin tullessa haikeus iski.

– Olin jonkin aikaa kotona ja sitten lähdin Thaimaaseen reppureissaamaan ja sain töitäkin sieltä. Työluvan saaminen laillisin keinoin oli yllättävän kallista ja hankalaa, joten en jäänyt paikoilleni.

Hän sai matkaansa kaverin Suomesta. Yhdessä he matkustivat muun muassa Kambodzaan ja Vietnamiin.

– Se oli tiukan budjetin matka, mutta hyvin siitäkin selvittiin, Pesonen naurahtaa.

 

Keskellä merta sijaitsevalla hiekkadyynillä asusteli meritähti. Kuva on otettu Filippiineillä Port Barton Palawanilla. Kuva: Sandra Pesonen
Keskellä merta sijaitsevalla hiekkadyynillä asusteli meritähti. Kuva on otettu Filippiineillä Port Barton Palawanilla. Kuva: Sandra Pesonen

Viime aikoina Pesonen on matkustanut yhdessä avopuolisonsa Topias Peltolan kanssa. Pariskunta kirjoittaa myös ”Terveiset päiväntasaajalta” -blogia. Aluksi kirjoittaminen oli satunnaista, mutta pikkuhiljaa matkakohteiden kertyessä kirjoittamisen määrä on lisääntynyt.

– Silloin, kun itse lähdin ensimmäistä kertaa pidemmälle matkalle, niin olisin kaivannut vinkkejä. Siinä on ehkä yksi syy miksi aloin kirjoittaa blogia. Se toimii samalla myös itselleni sellaisena muistikirjana, Pesonen toteaa.

Hän kertoo ottavansa aina majapaikoista kuvia, vaikka niiden taso ei olisikaan viiden tähden luokkaa.

– Ollaan majoituttu torakkaluolissa ja luksuhotelleissa, kaikkea on tullut nähtyä, Pesonen toteaa naureskellen.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole mihin pään painaa, vaan maailma ympärillä ja tunne joka reissaajalla on.

– Kun löytää ihanan paratiisipaikan, niin se on kuin eläisi unelmaa mitä näkee vain elokuvissa. Ja köyhien maiden ihmisten onnellisuus on aivan ihmeellinen asia, Pesonen kertoo.

– Filippiineillä ei ollut yöaikaan sähköä ollenkaan. Aamulla oli aivan uskomatonta herätä luonnon kanssa yhtä aikaa. Ei tarvinnut kuunnella yhdenkään sähkölaitteen ääntä heti aamusta.

Hän pohtii samaa asiaa, mihin moni muukin on viimeaikoina herännyt; mihin tätä kaikkea tavaraa oikein tarvitaan.

 

Maisemia Filippiineiltä. Kuva: Sandra Pesonen
Maisemia Filippiineiltä. Kuva: Sandra Pesonen

Lempikohteikseen Pesonen listaa Indonesian, Filippiinit ja Malesian.  Hän vinkkaa, että matkaajan kannattaa olla perillä maailmalla vallitsevista sääolosuhteista.

– Esimerkiksi Filippiineillä on tiettyyn aikaan vaarallinen taifuunikausi, jolloin sinne ei kannata matkustaa. Itse en perusta niin sanotusta maiden bongailusta. Minusta matka on tärkeämpää kuin se, kuinka monessa maassa on käynyt.

Lyhyelle tai pitkälle matkalle, lomalle tai reppureissulle kannattaa Pesosen mukaan lähteä avoimin mielin.

– Maailmassa on niin paljon jänniä asioita ja nälkä kasvaa syödessä. Itselläni on haaveena, että voisin joskus muuttaa johonkin paratiisiin ja perustaa sinne oman baarin tai majoituspaikan.

Vaikka naisen mukaan Suomessa ei ole mitään vikaa, niin mahdollisuuden tullen hän nostaisi kytkintä.

Lisää Sandran ja Topiaksen matkoista voit käydä lukemassa osoitteessa: http://www.terveisetpaivantasaajalta.com

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0