Vireä autourheiluseura kaipaa joukkoonsa mukaan nuoria

19.3.2017 Auto & Kone
Mikko Lehto ja Kari Liimatainen ovat seuran perustajajäseniä. Seura hankki hiljattain kerhotiloihin rallisimulaattorin, jolla molemmat harjoittelevat nyt ajamaan. – Peli on vielä niin uusi, ettei Mikkokaan osaa käyttää sitä, Liimatainen naurahtaa.

Hirvensalmen Autourheilijat viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan.

Seuran nettisivuilla sanotaan, että HAU:n tarkoituksena on koota yhteen autourheilusta kiinnostunutta väkeä ja edistää eri autourheilulajien harrastamissa kotikunnassa ja sen ympäristössä. Siinä seura onkin onnistunut hyvin.

Yksi seuran isoimmista ponnistuksista koettiin viime talvena, kun se järjesti Jokamiesluokan JM-Talvimestaruuskisat. Seuran nimissä oleva Suomen eteläisin virallinen jäärata kokosi Liekuneelle lähes 300 kuljettajaa viiteen eri luokkaan. Kansallinen tapahtuma vaati onnistuakseen suuren joukon toimijoita.

– Seuralla on noin 160 jäsentä, joista varsinaisessa toiminnassa on mukana vain kymmenen prosenttia. Kun Talvimestaruuskisoja järjestettiin, niin mukaan saatiin 40 innokasta talkoolaista. Heistä kilpaa ajaa noin puolet, selventää seuran puheenjohtaja Kari Liimatainen.

Jokamiesluokan lisäksi HAU:n kuljettajat kilpailevat esimerkiksi rallissa, sprintissä ja rallicrossissa.

– Toiminta on vuosien saatossa laajentunut, sillä alussa keskityttiin vain jokamiesluokkaan. Täällä oli siihen aikaan tosi paljon ajajia. Olimme alussa Mikkelin Autourheilijoiden jäseniä, mutta saimme myöhemmin omat kilpailulisenssit.

 

Seura hankki viime syksynä reilunkokoiset kerhotilat, jossa kokoonnutaan kerran viikossa. Pintaremontin jälkeen paikkoja on kalustettu esimerkiksi uudella rallisimulaattorilla.

– Tämä on hankittu nimenomaan nuoria varten. Porukka alkaa ukkoontua ja uusia junnuja pitäisi saada toimintaan mukaan, toteaa Mikko Lehto, yksi seuran perustajajäsenistä.

Seura myös vuokraa tiloja erilaisiin koulutustapahtumiin. Helmikuussa mikkeliläiselle työporukalle järjestettiin liukkaankelin ajokoulutusta.

– Autokoulun teoriaosuuden jälkeen taitoja lähdettiin testaamaan jäälle. Jokainen ajoi omalla autollaan, joka onkin ihan parasta opetusta. Lopuksi heille annettiin ralliautokyyditystä, joka oli ensikertalaisille erityisen hauskaa, Liimatainen kertoo..

HAU tekee yhteistyötä myös koulun kanssa. Seura vetää parasta aikaa yläkoululaisille vapaavalinnaista moottoriurheilukurssia.

– Heille näytetään kuinka auto kulkee ja käyttäytyy jäällä. Kyydityksen lisäksi ohjelmassa on simulaattoriajoa sekä teoriaa autourheilun lisensseistä ja vakuutuksista.

Varsinaiseen merkkivuoden juhlatapahtuman äärelle seura kokoontuu loppuvuoden puolella.

– Seuran tulevaisuus näyttää ihan hyvältä. Toimintatiloja ja harrastepaikkoja löytyy, mutta nuoria pitäisi saada mukaan lisää. Siksi satsaamme erityisesti myös heihin, kaksikko päättää ja lähtee harjoittelemaan simulaattoriajoa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0