Uusi haaste toi Mikkeliin

20.1.2017 Auto & Kone

Karjalaisesta tuli savolainen, kun oikea paikka avautui.

Savilahden Auton uusi myyntipäällikkö tulee Lappeenrannasta. Yli 30 vuoden kokemus autoalalta tietää sitä, että Kalustekujan autotalo on kokeneiden käsien varassa. Jouni Mustonen kertoo ratkaisustaan tulla Mikkeliin olleen lopulta helppo.

– Tiesin että täällä on perusasiat kunnossa ja talossa osaava henkilökunta, se helpotti paljon omaa ratkaisua.

Viime vuonna valtakunnan tasolla yli 10 % kasvanut autokauppa on hyvä asia alan tulevaisuuden kannalta. Mustosen mukaan myös media on oppinut paljon vuosien varrella.

– Enää ei joka aiheesta revitä otsikoita turhasta, vaan käytetään pelisilmää. Ehkäpä sosiaalinen media on tehnyt asioista läpinäkyvämpiä.

Vaikka autokauppaa tehdään monikanavaisesti, on meno Mikkelissä perinteisempää. Uusia autoja halutaan yhä tutkia tarkoin autoliikkeessä yhdessä myyjän kanssa. Tämä sosiaalinen kanssakäyminen on Mustosen mieleen: iloinen karjalaisveikko kun ei ihan pienestä hätkähdä.

– Tässä ammatissa saa olla paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja siitä minä tykkään, Mustonen korostaa.

Työpäivät ovat hektisiä ja kello näyttää useasti jo iltalukemia, ennen kuin koti kutsuu.

– Vapaa-ajalla on ladattava akkuja, jotta jaksaa, mies toteaa hymyillen ja kertoo ajan kuluvan erilaisten harrastusten parissa.

Tulevaisuudessa Mustosella pitää kiirettä vieläkin enemmän, sillä alkuvuodesta Savilahden Autoon siirtyi Seatin myynti Volkswagenin rinnalle. Kevättalvella valmistuvan remontin myötä uusi merkki saa oman osastonsa erillisine käyntiovineen hallin toisesta päästä. Huolto- ja varaosatoiminnot ovat olleet toiminnassa jo pitkään.

– Seatilla on hyvä ja nykyaikainen mallisto, joka täydentää tarjontaamme mukavasti. Saman konsernin tuotteilla on toisistaan poikkeavat mallit ja erihenkisinä autoina ne löytävät omat ystävänsä, Mustonen tietää kokemuksesta, jota on karttunut Volkswagenin ja Seatin osalta viimeisen 10 vuoden ajalta.

Päämajakaupunki tuntuu muutaman viikon kokemuksella hyvältä.

– Ihmiset ovat mukavia ja sen olen huomannut jo ajat sitten moottoripyöräreissujen yhteydessä.
Autourheilu on lähellä Mustosen sydäntä, sillä nuorempana tuli ajettua rallia vuosien ajan. Kesällä taas golf ja kesämökkeily Saimaan rannalla ovat miehen mieleen.

Tulevaan työhaasteeseen Mustonen lähtee hyvillä mielin, sillä hän arvostaa henkilökuntansa ammattitaidon korkealle. Työyhteisön joukkuepelistä kokemusta on karttunut myyntityön lisäksi myös tuotannollisista tehtävistä. Veljensä omistamalla venetehtaalla Jounin vastuulla oli 38 työntekijän pyörittäminen 2000-luvun alkupuolella.

– Se oli erittäin opettavaista ja haastavaa yhtä aikaa. Muutaman vuoden jälkeen veri veti kuitenkin takaisin myyntityöhön ja autojen pariin, joten kai sitä omakseen nämä hommat tuntee.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0