Mikaelissa juhlittiin Suomen itsenäisyyttä

|

Kaupunginjohtaja Timo Halosen kättelyvuorossa ollut Elmo Reiskanen saapui juhliin Ristiinan yhtenäiskoulusta. Mukana oli myös avustaja Jonna Lehtonen.

Koululaiset ovat ylpeitä omasta kotimaastaan.

Lyydia Kauppinen, Lotta Vauhkonen ja Elle Häkkinen nostivat viime viikolla maljan itsenäiselle Suomelle. Tytöt olivat Mikaelissa, jonne oli kutsuttu jokainen kaupungin neljäsluokkalainen juhlimaan ennakkoon 99-vuotiasta Suomea.

– Olemme todella iloisia, että saimme tulla mukaan. Näin isoon ja hienoon juhlaan pääsee vain kerran, Haukivuoren yhtenäiskoulun oppilaat totesivat.

Vaikka kolmikko odotteli kaupunginjohtaja Timo Halosen ja kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Mannisen kättelyä hieman jännittäen, niin muuten tyttöjen tunnelma vaikutti rennolle. Heille itsenäinen Suomi merkitsee rauhaa ja omaa kieltä. Juhlan arvon mukaisesti pukeutuneet tytöt sanovat olevansa ylpeitä suomalaisuudestaan.

– Suomessa on hyvä asua, koska täällä ei sodita. Täällä on puhtaat vedet, paljon puita ja isoja järviä. Ihan hyvä, että Suomi on saanut olla jo kohta 100 vuotta itsenäinen, he pohtivat.

– Se tuntuu aika pitkälle ajalle. Tämä on tärkeä juhla ja olemme ylpeitä, että Suomi taisteli muita vastaan, totesivat luokkatoverit Arttu Viljakainen, Max Hannula, Perttu Kauppinen ja Jasper Hartikainen.

Kalevankankaan koululainen Jedi Dormeus oli käynyt ostamassa tilaisuutta varten uuden puvun. – En ole ollut ennen näin hienossa juhlassa. Kivalta vaikuttaa, hän totesi.
Kalevankankaan koululainen Jedi Dormeus oli käynyt ostamassa tilaisuutta varten uuden puvun. – En ole ollut ennen näin hienossa juhlassa. Kivalta vaikuttaa, hän totesi.

Myös Moision koulussa opiskeleva Brandon Baltzar on ylpeä suomalaisuudestaan.

– Suomessa on rauhallista. Täällä ei tarvitse kärsiä mistään puutteesta, sillä Suomi ei ole köyhä maa. Täällä Mikaelissa tunnelma on vähän sama kuin Linnan juhlissa, hän totesi.

Lyydia Kauppinen, Lotta Vauhkonen ja Elle Häkkinen arvostavat kotimaan rauhaa ja omaa kieltä.
Lyydia Kauppinen, Lotta Vauhkonen ja Elle Häkkinen arvostavat kotimaan rauhaa ja omaa kieltä.

Kun jännittävä kättelykierros oli ohi, niin kaupunginjohtaja toivotti kaikki yhteisesti tervetulleiksi juhlimaan arvokasta ja hienoa päivää. Myös Halonen otti puheeksi tulevan juhlavuoden ja teeman ”Yhdessä”. Hän pyysi koululaisia miettimään mitä sana voisi tarkoittaa jokaisen omassa elämässä, niin kotona, koulussa kuin harrastuksissakin. Onko kaikilla kavereita, vai jääkö joku yksin välitunnilla?

– Jos nyt yhteisesti päätämme, ettei ketään jätetä yksin, niin voimme myös tehdä asian eteen jotain. Jokainen voi aloittaa omasta luokasta ja lähipiiristä. Yhdessä saamme enemmän aikaan asioita. Näin kaikilla on hyvä olla, hän totesi.

Yhteisen maljojen noston jälkeen vieraat siirtyvät Martti Talvela -saliin seuraamaan juhlaohjelmaa. Sen jälkeen meno vaihdettiin vapaammalle nauttien Buffet -pöydän antimista ja tanssimalla discon pyörteissä.

Päin Peetä: Lapsuuden sankarille

|
Olen elänyt Dingo-huuman ja kuunnellut C-kasetin Kerjäläisten valtakunta liki puhki. Uskoin, kun levisi riemastuttava huhu, että Neumann on ostanut tupakka-askin juuri meidän lähiömme kioskilta. ...

Miten painetun sanomalehden käy?

|
Autiotalosta löytyi erään läänin maakuntalehti keväältä 1982. Talteenhan se oli otettava. Siitä huolimatta, että media on yleisen hokeman mukaan nyt monipuolisempi ja laadukkaampi. Vertaillaanpa. ...

Päin Peetä: Myönteinen matkaopas Mikkeliin

|
Lyhyessä positiivisuuden puuskassa ryhdyin matkailusesongin kunniaksi listaamaan, mitä hyvää Mikkelissä on. Lista on pälkähtämisjärjestyksessä, ja perustuu ainoastaan kirjoittajansa rajalliseen muistiin ja arvostelukykyyn. Kahvilat ja ...