Jääkiekon erikoiskauppaketju asettautui Mikkeliin

Mikkelissä Hockey Base ja Lastentarvike -myymälöistä vastaavat Arja ja Markus Urjansson. – Tavaraa ja tuotemerkkejä on kattava määrä. Meiltä löytyy myös oheisharjoittelutarvikkeita, he toteavat.

Luistimia ja mailoja voi kokeilla tekojäällä ennen ostopäätöstä.

Kaupunki on saanut hiljattain uuden kivijalkakaupan tai oikeastaan kaksi, kun Lastentarvike ja samaan konserniin kuuluva Hockey Base avasivat liikkeet Nordea-talossa.

– Liiketila löytyi sattumalta, sillä haimme Mikkeliin paikkaa yhdistelmämyymälälle. Hockey Basen perustaminen vaatii sen, että alueelta löytyy tarpeeksi lätkäharrastajia. Käytännössä se on sama kuin SM-liigakaupungit, joissa on kattava junioritoiminta, kertoo myymälöiden toiminnasta vastaava Markus Urjansson.

– Emme olisi välttämättä tulleet tänne, mutta Jukurit ovat alkaneet haalia junnareita myös lähikunnista. Se on vähän sama, kun Oulun Kärpät keskittyvät Oulun ympärille ja Saipa Lappeenrannan seudulle.

Jääkiekkovarusteita myyvän ketjun ensimmäinen liike perustettiin viisi vuotta sitten Vantaalle. Samassa yhteydessä toimii myös Hockey Base -harjoituskeskus. Treenikeskuksessa on lähes 400m² kokoinen synteettisestä jäästä tehty harjoituskaukalo, jossa laukaisuja ja kiekonkäsittelytaitoja käyvät harjoittelemassa pelaajat aina juniori-ikäisistä NHL-tähtiin asti.

– Ideana ei ollut alun perin perustaa ketjua. Mikkelin myymälä on nyt jo kuitenkin vuorossaan seitsemäs, kertoo Urjansson.

Hockey Base tarjoaa asiakkailleen uuden ja erilaisen tavan ostaa jääkiekkotarvikkeita, sillä myymälässä on 60 neliön kokoinen keinojää, jossa pääsee kokeilemaan mailoja ja luistimia. Testialueella voi myös luistella.

– Kaikki myyjämme ovat jääkiekkoilijoita, joten he tietävät ja tuntevat varusteet. Näin he osaavat auttaa ja neuvoa ostotilanteessa, että minkälaisista tarvikkeista on kyse. Ja totta kai se oma tuntuma on myös tärkeä.

Oliver Toivanen ja Aaron Aho laukoivat keinojäällä vuorotellen kiekkoja maaliin.

– Huomasimme kaupan ja tulimme katselemaan, että löytyisikö täältä mahdollisesti uusia varusteita. Sitten näimme, että tähän pääsee laukomaan, Toivanen kertoi.

– Tämä onkin ihan ehdottoman hyvä juttu. Jos tulee ostamaan uutta mailaa, niin sitä voi kokeilla ennen ostopäätöstä. En ole nähnyt tällaista mahdollisuutta vielä missään muualla, Aho jatkaa.

Mikkelin varustemyymälässä on monipuolisen tuotevalikoiman lisäksi Blackstone FBV -teroituspiste.

– Pyrimme pitämään sellaisen valikoiman, että kaikki löytyy heti. Kasvamme asiakkaiden mukana sen mukaan mitä he tarvitsevat. Luistinhuollot pyritään tekemään niin, että asiakas saa ne saman tien mukaansa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0