Marjan majoituskapasiteetti laajeni

18.8.2016 Ajankohtaista
Hostellin yhden huoneen seinällä on Euroopan kartta, jonka Marja Hämäläinen hankki Ekotorilta.

Huoneistohotelli Marjan toimitilat laajenivat elokuun alussa. Vanhalla kasarmialueella on nyt myös hostelli.

Majoituspalveluita tarjoava yrittäjä Marja Hämäläinen oli nuoruudessaan niin sanottu bagbacker eli reppumatkailija. Hän kiersi reppu selässään ympäri maailmaa aina Australiaa, Singaporea ja Thaimaata myöten, joten erilaiset majoituspaikat tulivat hänelle varsin tutuiksi.

– Ei haitannut, että miehet ja naiset nukkuivat matkakodeissa samoissa huoneissa. Siinä oli jotain yhteisöllisyyttä. Ehkä se ei sovi niin hyvin suomalaisen jäykähköön luonteeseen, mutta toivon, että saisimme sellaisen fiiliksen ja tunnelman myös tänne, Hämäläinen toteaa.

Marjan Matkakodin yhteydessä sijaitsevassa hostellissa on tällä hetkellä 15–20 sänkypaikkaa, joten kaiken kaikkiaan yrittäjä pystyy tarjoamaan tilapäistä majoitusta vaikka kokonaiselle bussilastilliselle väkeä. Entiset päiväkodin käytössä olleet tilat valmistuivat remontin puolesta majoitustiloiksi kesällä viikossa, mutta hitaan lupabyrokratian vuoksi ne saatiin käyttöön vasta elokuun alussa.

– Katsotaan, että onko tällaiselle majoitusmahdollisuudelle kysyntää. Tilat sopivat hyvin esimerkiksi urheiluseuroille. Ensimmäisenä tänne majoittautui joukko entisiä YK:n rauhanturvaajia. He halusivat tulla ehdottomasti tälle puolelle, että he saavat olla ihan keskenään.

Hämäläinen suunnittelee jo myös ensi kesää.

– Kenties hostellin yhteyteen avataan pieni iltaterassi, jossa tarjotaan pientä syömistä ja olutta, hän päättää ja ottaa vastaan Sveitsistä saapuneet moottoripyöräilijät.

Sveitsiläiset motoristit yöpyivät Mikkelissä

Etualalla olevan Christianin ja sohvalla istuvan Sethin Euroopan reissu kestää seitsemän viikkoa. Siinä ajassa he ehtivät ajaa moottoripyörillään noin 15 000 kilometriä.
Etualalla olevan Christianin ja sohvalla istuvan Sethin Euroopan reissu kestää seitsemän viikkoa. Siinä ajassa he ehtivät ajaa moottoripyörillään noin 15 000 kilometriä.

Euroopan kiertueella olevat sveitsiläiset moottoripyöräilijät Christian ja Seth saapuivat läpikulkumatkallaan Mikkeliin 16. elokuuta. Sateen kastelemat ja matkastaan selvästi väsyneet motoristit majoittautuivat Marja Hämäläisen hostelliin yhdeksi yöksi.

– Lähdimme liikkeelle Sveitsistä kesäkuun lopussa. Ajamme lähes joka päivä ja olemme matkustaneet tähän mennessä noin 10 000 kilometriä.

Christian ja Seth yöpyvät pääasiassa telttaillen ja he leiriytyvät usein metsissä. Pysähdysten aikana he syövät leirinuotion äärellä ja aika kuluu hyvin myös kalastaen.

Kaksikko luettelee maita, joiden läpi he ovat ajaneet. Reitin alkutaipaleelle ovat kuuluneet Ranska, Englanti, Irlanti, Skotlanti ja Hollanti. Tutuiksi ovat tulleet myös Saksa, Tanska, Norja ja Ruotsi.

– Olemme Mikkelissä yhden yön. Matka jatkuu Viron, Liettuan ja Latvian kautta kohti kotia. Vielä on kuukausi reissua jäljellä. Kun saavumme kotiin, niin matkaa on kertynyt seitsemässä viikossa noin 15 000 kilometriä.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0