Vuokramökki on huoleton

7.7.2016 Koti
Kimmo ja Sirpa Makkosen koira Jedi on myös tottunut kesämökkeilijä.

Mökille tullessa kaikki on valmiina.

Espoossa asuvilla Kimmo ja Sirpa Makkosella on Eurassa sukulaismökki, jossa he käyvät säännöllisesti. Koska kesäpaikka on niin sanotusti kuivanmaanmökki, niin perhe kaipaa lomillaan myös järviseudulle. Makkoset ovat mökkeilleet Hirvensalmella jo yli kymmenen vuoden ajan. He vuokraavat joka kesä viikoksi mökin Leena ja Ossi Hannukaiselta.

– Tänne vesistön läheisyyteen on päästävä ainakin kerran vuodessa. Vietämme täällä aikaa aina isolla porukalla perheen ja sukulaisten kesken. Tänne on kiva tulla, sillä mökki on siisti, he toteavat.

Makkosten mielestä vuokramökin ihanuus on ehdottomasti se, että parin tunnin ajomatkan jälkeen pääsee valmiiseen tupaan.

– Meillä on täällä menossa jo kahdestoista kesä. Käytämme samaa mökkivuokraajaa, sillä näin tiedämme mitä saamme. Mökki on aina kunnossa. Täällä on saunat ja paljut sekä kaikki mitä vain mökkeilyyn tarvitsee. Täältä ei puutu kuin aurinko, he hymähtävät.

Tällä kertaa sää ei ole suosinut lomalaisia yhtä hyvin kuin tavallisesti.

– Alkuviikosta oli kuitenkin hyvät kelit. Nyt sataa kuitenkin jo kolmatta päivää ja lämmintä on 11 astetta, joten onhan se mielestämme vähän liikaa. Tänään kuitenkin lämmitämme savusaunan ja paljun.

Silloin, kun kelit ovat kohdallaan, niin lomalaiset viettävät suurimman osan ajastaan ulkosalla. Kesäpäivät menevät ulkopelejä pelaten, saunoen ja uiden sekä grillaten. Hauskinta ovat kuitenkin kauppareissut moottoriveneellä kirkonkylälle.

Makkosten mukana mökkeilemässä ja korttia pelaamassa olivat myös Saga Wahlström ja Seija Kivilinna.
Makkosten mukana mökkeilemässä ja korttia pelaamassa olivat myös Saga Wahlström ja Seija Kivilinna.

Mikkelissä asuvat Hannukaiset ovat vuokranneet kesämökkejä vuodesta -89 lähtien.

– Meillä oli alussa neljä mökkiä. Nyt niitä on enää kaksi, joita vuokraamme vain kesäaikaan. Vuokralaisista on suurin osa vakituisia asiakkaita, mutta aina tulee mukaan uusiakin. Toinen mökki on vuokrattu koko kesäksi ja toisella mökillä on viikkovuokraajia, Leena Hannukainen toteaa.

Hannukaisten vuokralaiset ovat pääasiassa suomalaisia, mutta joukkoon kuuluu myös muutama venäläisperhe.

– Meillä käy joka syksy ja kevät Moskovasta eräs perhe. He ovat aina pari viikkoa kerrallaan. On hyvä, että mökkiläisiä riittää myös sesonkiajan ulkopuolella.

– Vuokramökki on vaivaton. Kun lomalla pääsee viimein vapaalle, niin mökille tullessa kaikki on siistinä ja valmiina. Lomalaiset eivät ota itselleen huolia mökistä, vaan he voivat keskittyä nauttimaan olostaan, Hannukainen päättää.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0