Kattoakin täytyy huoltaa

17.3.2016 Rakentaminen
Heikki Tiihonen valmistautuu lähtemään asiakastapaamiseen. Porrassalmenkadulla sijaitseva liike kätkee sisäänsä hyvin monenlaista osaamista.

Nykyaikana remonteista jää kattava raportti tietokantaan.

Kevään saapuessa on hyvä tarkistaa rakennusten kattojen tilanne ja kartoittaa mahdolliset korjaustyöt. Paikallinen toimija Savon Rakennus ja Peltimestarit Oy:n yrittäjä Heikki Tiihonen, muistuttaa, että kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä.

– Kattoremontteja voi tehdä oikeastaan milloin vain. Tietenkään sateessa työskentely ei ole otollisinta aikaa, mutta remontti voidaan tehdä vuodenajasta riippumatta, Tiihonen täsmentää.

Katon huoltamiseen kannattaa myös panostaa ja poistaa ympäristöstä tulevat roskat vuosittain.

Savon Rakennus ja Peltimestarit on ottanut käyttöönsä uuden toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla työnteko sujuu entistä jouhevammin.

– Järjestelmän avulla pystymme seuraamaan työmaan tilannetta ja kaikki syötetty tieto tallentuu. Jos asiakas haluaa esimerkiksi myydä talonsa, niin meiltä löytyy kaikki tiedot remonteista ja toimenpiteistä, Tiihonen kertoo.

Järjestelmä nopeuttaa toimintaa niin asiakkaan, kuin yrityksen kannalta. Tiihonen muistuttaa asiakaspalvelun tärkeydestä.

– Me pyrimme panostamaan laatuun ja paikallisuuteen. Kivijalkaliikkeessämme on paikallisia työntekijöitä ja pystymme tekemään peltisepän töitä suoraan toimitiloissamme. Palvelumme on kokonaisvaltaista ja asiat hoituvat yhden ihmisen kautta.

Vajaat kaksi vuotta sitten yritys investoi omaan profiilipeltikoneeseen, jonka avulla asiakkaalle saadaan tarpeen tullen vaikka heti pellit mukaan.

Urakoitsijan tehdessä kattoa, laadusta ei kannata tinkiä. Euromäärissä ei tule suurta eroa, vaikka valitseekin paremman laadun.

– Hintaero voi olla muutamissa sadoissa euroissa, mutta laadullisesti ollaan aivan eri luokissa. Katon pitää kuitenkin kestää vuosia ja se joutuu kovalle rasitukselle, Tiihonen täsmentää.

Talojen katot eivät yleensä ole heti ensimmäisenä pistämässä silmään ja huono kunto saatetaan huomata vasta, kun ongelmia ilmenee sisällä. Silloin ollaan jo myöhässä.

– Mikäli kattoa ei huolleta, remontti voi olla suurempi, kuin alunperin olisi ollut tarvettakaan. Joten kannattaakin vilkaista ulos lähtiessään, miltä katto näyttää ja pyytää ammattilaista kartoittamaan tilanne, Tiihonen vinkkaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0