Vartiainen kulkee kohti omaa päämäärää

Marika Vartiainen suorittaa työnsä ohella alan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Hän sai vuosi sitten ammatillisen opettajan pätevyyden.

Kun nuorena aloittaa, niin paljon ehtii.

Mikkelin Oma Säästöpankki konttorin esimies Marika Vartiainen on työskennellyt uudessa tehtävässään puoli vuotta. Hän muutti Kajaanista Mikkeliin viime syksynä ja puoliso sekä kaksi alakouluikäistä poikaa seurasivat jouluna perässä. Perheen kannalta muutto oli iso päätös, mutta kotiutuminen uuteen paikkakuntaan ja arkeen on alkanut hyvin.

– Uusi kotikaupunki on antanut itsestään hyvän ensivaikutelman. Mikkelissä on sopivasti sykettä. Täällä on ollut lämmin vastaanotto. Ihmiset, joita olen kohdannut, ovat olleet auttavaisia ja puheliaita.

Hän toteaa, että kun oma puoliso on kotoisin Pohjois-Savosta, on savolaiseen jutustelutapaan ja mentaliteettiin ehtinyt sopeutua jo 20 vuoden ajan.

– Siinä asiassa olen jo ehtinyt ottaa kiinni eli Savossa vastuu on kuulijalla, hän naurahtaa.

Vartiainen on itse kotoisin Joensuusta. Lapsuuden ja nuoruusvuodet hän vietti Etelä-Suomessa ja Kajaanissakin ehti vierähtää jo 13 vuotta.

– Tykkään siitä, että elämässä voi avautua uusi ovi ja vanha taas sulkeutuu. Täytyy olla uskallusta kulkea kohti omaa päämäärää. Pitää olla rohkea ja avoin. Muutto oli meidän perheelle iso juttu, sillä ehdimme luoda Kajaaniin hyvän sosiaalisen ympyrän, hän toteaa.

Vartiaisen molemmat pojat pelaavat jääkiekkoa, josta on tullut vuosien mittaan koko perheen yhteinen harrastus. Kaukalon laidalla päivystäminen, harjoituksiin kuljettaminen ja kaikenlainen lajiin liittyvä oheistoiminta ovat perheenäidille tuttua puuhaa. Paikallisiin jääkiekkopiireihinkin on jo ehditty tutustua.

– Pojat ovat innokkaita jääkiekkoilijoita ja Kajaanin linnapaidat vaihtuivat Mikkelin sarvipääpaitoihin. On tässä tähän toimintaan liittyvää arkea jo pyöritetty pari kuukautta.

Vartiainen sanoo tulleensa Mikkeliin nimenomaan mielekkään työn perässä. Hänellä on takanaan pitkä työkokemus pankkialalta.

– Työskentelin ennen pankkialaa henkivakuutusyhtiössä ja sitä ennen ravintola-alan esimiestehtävissä. Kun on nuorena aloittanut, niin ehtii paljon, hän summaa.

Mikkelissä torin kulmalla sijaitseva OmaSP on yksi valtakunnan 45 kivijalkakonttorista. Vartiaisen lisäksi henkilökuntaan kuuluu neljä toimihenkilöä.

– Olen viihtynyt tässä työssä hyvin. Työ on ollut rikasta ja tehtävät ovat hyvin monialaisia, sillä palveluja tarjotaan henkilö- ja yritysasiakkaille. Jokainen päivä on erilainen ja asiakkaat ovat se rikkaus, he muodostavat sen, millainen työpäivästä tulee.

Palvelupäällikön mukaan työn kokonaisuudessan tekee mielenkiintoiseksi se, että pankkipalvelujen ympärille rakennetaan koko ajan jotain uutta, mutta vanhat perinteet ovat toiminnassa edelleen vahvasti mukana.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0