Koeajoilla kerättiin rahaa liikenneturvallisuuteen

15.6.2015 Auto & Kone
Arin vuoro. Koeajolle suunnistanut Ari Tompuri kilautti osaltaan kympin nuorten tieturvallisuuteen. Matkaan saattajana toimi Rinta-Joupin Autoliikkeeltä Kari Lampinen.

BMW-autoja ympäri Suomen myyvät liikkeet lahjoittivat parin kuukauden ajan jokaisesta koeajosta kympin liikenneturvallisuustyöhön.

Juuri päättyneen kampanjan toisena osapuolena oli kansallinen autourheilun kattojärjestö, AKK-Motorsport. Turvassa Tiellä – kampanja oli osa kansainvälistä FIA Action For Road Safety -liikenneturvallisuuskampanjaa. Turvassa Tiellä on tuonut tieturvallisuuskoulutusta Suomen kouluihin ja esittäytynyt erilaisten tapahtumien yhteydessä. Tieturvallisuussanomassa korostetaan oikeata asennetta liikenteessä tuleville ajokortti-ikää lähestyville nuorille.

Koeajokampanjan aikana kerätyt rahat lahjoitetaan AKK:n Turvassa Tiellä -liikenneturvallisuuskampanjan ennaltaehkäisevään nuorten valistus- ja koulutustyöhön. Lahjoitusrahoilla mahdollistetaan kampanjan tiimoilta tapahtuva liikenneturvallisuuskoulutus 2.asteen oppilaitoksissa ja autokouluissa. Pääkohderyhmänä ovat juuri ajokorttinsa saavat nuoret.

– Olemme jo pitkään etsineet yhteiskunnallista hyväntekeväisyyskohdetta, jossa voisimme olla konkreettisesti hyödyksi, BMW Suomen toimitusjohtaja Mia Miettinen kertoo.

– Tässä kampanjassa pystymme aidosti auttamaan herkässä iässä olevia nuoria vaikuttamalla positiivisesti asenteisiin liikenteessä sekä havainnollistamalla mallistomme turvallisuusvarusteita, Mia jatkaa.

Miettinen toivoi lopullisen keräyspotin paisuvan mahdollisimman suureksi. Muutamaa päivää ennen keräyksen maalia koeajajia oli kertynyt yhteensä 4162 kuljettajan verran. Euroissa se tarkoittaa kymmenkertaista määrää rahaa. Keräyksen loppusumman näkee suoraan merkin kotisivuilta.

BMW:tä myyvän Rinta-Joupin Autoliikkeen myyntipäällikkö Kari Lampisen mukaan koeajajat ovat uuden auton kokemisen myötä lahjoittaneet liikenneturvallisuustyöhön noin 1.500 euroa.

– Tulokseen ollaan ilman muuta tyytyväisiä. Tämä ei ole sitonut mihinkään muuhun kuin koeajoon, mutta ainahan sitä tietysti mielellään kauppaakin tehdään, Lampinen virkkoi.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0