JTJ-Team Oy uudistaa autotaloja

15.6.2015 Auto & Kone
Projektin Sisä-ID erikoisryhmään kuuluvat Toomas Sepp, Rami Kuitunen, Tuomo Liukkonen, Jyrki Kyllästinen ja Jari Tuohimaa.

Toyota yhtenäistää autotalojensa sisäilmeen kautta maan. Muutostyöt tehdään hirvensalmelaisvoimin.

Toyota Auto Finland Oy uudistaa kolmen vuoden sisällä kaikkien automyymälöidensä sisustuksen. Nykyisen trendin mukaan, oli kyseessä automerkki mikä tahansa, autoliikkeet haluavat tarjota asiakkailleen hyvän asiointikokemuksen vahvistamalla brändiä ja mielikuvaa. Uudessa myymäläkonseptissa keskeisessä roolissa on digitaalisuus. Myymälän lähtökohtana ovat erilaiset kohtauspisteet.

– Kohtaaminen voi tapahtua niin, että asiakas tutkii vaikkapa hybridialueella hybridiauton tietoja itsenäisesti iPadilta, tai halutessaan yhdessä myyjän kanssa, täsmentää Toyotan tiedottaja Mia Meinander.

Muutoksen myötä pitkät ja raskaat palvelutiskit poistuvat. Niiden tilalle tulee yksittäisiä pienempiä paikkoja. (kuva JTJ-Team)
Muutoksen myötä pitkät ja raskaat palvelutiskit poistuvat. Niiden tilalle tulee yksittäisiä pienempiä paikkoja. (kuva JTJ-Team)

Muutoksen myötä autoliikkeiden palvelutiskit, automyyjien työpisteet ja asiakkaiden odotustilat saavat uuden yhtenäisen ilmeen maahantuojan määrittelemän tyylin mukaan. Yhteisen värimaailman lisäksi liiketiloihin tulevat samanlaiset kalusteet. Urakka kattaa kaikkiaan 57 liikettä ympäri Suomen, Maarianhaminasta Sodankylään, ja sen toteuttaa hirvensalmelainen rakennusalan yritys JTJ-Team Oy.

– Liikkeisiin tulee raikas ja nykyaikainen ilme. Väreissä on palattu todella perinteisiin väreihin eli punaiseen ja valkeaan. Remontin yhteydessä poistetaan pitkät ja raskaat palvelutiskit, joiden tilalle tulee yksittäisiä pienempiä paikkoja, kertoo JTJ-Teamin projektivastaava Jari Tuohimaa.

Projekti alkoi maaliskuussa. Tähän mennessä uudistuksen kokeneet autoliikkeet ovat Vantaalla sijaitseva Toyota Airport, Auto-Hatakka Lappeenrannassa ja viime viikolla valmistunut Tammer-Auto Tampereella. Tällä viikolla vastaavat työt alkoivat Helsingin Itäkeskuksessa. Tuohimaan mukaan Mikkelissä sijaitseva Etelä-Savon Auto kokee vastaavan muutoksen vuoden päästä elokuussa.

– Tämä on mieluinen ja antoisa projekti. Muutenkin tämä on meidän kokoiselle yritykselle hyvin merkittävä juttu, sillä se työllistää viisi miestä seuraavaksi kolmeksi vuodeksi, hän toteaa.

Pari vuotta sitten perustettu JTJ-Team Oy on kolmen miehen yhteinen yritys. Tuohimaan lisäksi omistajakaartiin kuuluvat Janne Honkanen ja Tuomo Liukkonen. Heidän lisäkseen yrityksessä työskentelee 5-10 työmiestä tilanteen mukaan sekä aliurakoitsijoita. Tuohimaa on tehnyt Toyotan kanssa yhteistyötä viimeisen kymmenen vuoden aikana useaan eri otteeseen.

– Ensimmäisessä projektissa olin mukana aliurakoitsijana, kun Korson pääkonttorin yhteyteen rakennettiin Toyota-trukeille myyntitilat. Tämän lisäksi matkan varrelle on mahtunut erilaisia remontteja toimistotiloihin ja jälleenmyyntiliikkeisiin.

JTJ-Teamilla on työn alla parhaillaan useita eri rakennuskohteita. Yritys rakentaa omakotitaloja ja kesämökkejä sekä tekee erilaisia remontteja. Erikoisosaamisalana palvelun piiriin kuuluvat myös ravintolaremontit, joita yritys on toteuttanut viime aikoina paljon Helsingin keskustaan. JTJ-Teamin suunnittelutyötä ja kädenjälkeä ovat esimerkiksi Lappi-aiheinen Ravintola Saaga sekä tukkilais- ja maalaisromanttiseen tyyliin sisustettu Ravintola Savotta.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0