Helmeä hiottiin televisiossa timantiksi

17.5.2015 Koti
Pitäjän tuvan päärakennus on rakennettu vuonna 1923. Talo toimi aikoinaan Haukivuoren kirkonkylän kunnanhuoneena. Kuva: Emmi Mustonen.

Pitäjän tupa oli mukana Pientä mökkiremonttia -ohjelmassa. Huvila ehostettiin myyntikuntoon.

Marita Olkkonen ja Timo Hänninen omistavat Haukivuoren kirkonkylässä entisen huvilakokonaisuuden. Pitäjän tuvaksikin kutsuttu paikka toimi aikoinaan kunnanhuoneena, jota moni haukivuorelainen muistelee kaiholla myös omissa rippikoulumuistoissaan. Koska pariskunnalla ei riitä aikaa kahden kesänviettopaikan hoitamiseen, he päättivät osallistua mukaan MTV3:n Pientä mökkiremonttia –ohjelmaan ja saada sitä kautta kulttuurihistoriallisesti arvokas paikka oikein viimeisen päälle myyntikuntoon. Kyseinen jakso nähtiin televisiossa äskettäin.

– Meille tuli tietoon toinen kesänviettopaikka. Koska totesimme, ettemme voi millään pitää yllä kahta vapaa- ajanasuntoa, päätimme osallistua mukaan ohjelmaan. Seurasin TV:stä sarjan edellisen kauden, joten tiesin sen olevan laadukas ohjelma, Olkkonen sanoo.

Ohjelmaan ilmoittautui mukaan yli sata mökkiä. Olkkosen mukaan ohjelman tekijät olivat aivan haltioituneita paikasta, joten ei siis ihme, että se valikoitui yhdeksi ohjelman kohteeksi. Ohjelman ensimmäinen osuus kuvattiin viime kesäkuun kovimmassa helteessä Haukivuorella ja toinen myöhemmin Vuosaaressa. Tuotantotiimin ammattilaiset hoitivat suunnittelutyön, vastaten myös materiaalien ja tekijöiden valinnoista sekä kaikista työvaiheista. Omistajatahon osuutena oli maksaa projektin kustannukset, jotka olivat noin 7 000 euroa.

Olkkonen ja Hänninen hankkivat paikan itselleen viime vuosituhannen alkupuolella.

– Tulin Haukivuoren seurakuntaan diakoniatyöhön. Etsimme lehti-ilmoituksella mummonmökkiä Kyyveden rannalta. Kun yhtään ilmoitusta ei tullut, niin seurakunnasta ehdotettiin, että voisimme ostaa tämän paikan, Marita selvittää taustoja.

– Olemme asuneet koko ajan vakituisesti Mikkelissä, mutta täällä on tullut vietettyä vuodesta noin kahdeksan kuukautta.

Iloinen ja puhelias nainen on paikkakuntalaisille tuttu myös oman jalkahoitolansa kautta, josta hän jäi eläkkeelle vasta vajaat pari vuotta sitten.

Pariskunnan käsissä Pitäjän tupa oli sisustettu vanhan ajan henkeen kaikkine entisajan tavaroineen, pitkine räsymattoineen ja ruutuverhoineen.  Hänellä oli toiveena, että tuvan vanha henki säilyisi myös remontin myötä ja että suunnittelijat keksisivät hyviä ideoita Kyyveden rannan tuntumassa sijaitsevan pihapiirin ja saunamökin muutoksiin. Lopputulokseen he sanovat olevansa erittäin tyytyväisiä.

– Mieheni on kunnostanut vuosien aikana rakennuksen läpikotaisin. Ohjelmassa todettiinkin, että helmestä tuli timantti, Marita sanoo. Erityisesti he tykkäsivät rantaan johtavista rappusista ja saunarakennuksen yhteyteen rakennetusta ulkoterassista.

– Olemme kokonaisuuteen todella tyytyväisiä. Olemme myös saaneet paljon myönteistä palautetta tuttavilta, jotka katsoivat ohjelman.

– Remontissa korjattiin ihan oikeita puutteita ja yleisilmeeseen tuli selkeä parannus. Kiinteistö laitetaan myyntiin ensi viikolla, kunhan piha alkaa oikein kunnolla viheriöimään, toteaa puolestaan kiinteistövälittäjä Arja Tuovinen Suur-Savon OP-Kiinteistökeskus Oy:stä.

– Sitä ennen teen oikein kunnon tuuletuksen ja perussiivouksen. Kesäkukkia täytyy käydä myös ehdottomasti ostamassa, Marita toteaa hyväntuulisena.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0