SKS-Rakennus laajentaa palvelujaan sähköasennuksiin

|

Hirvensalmelaisen talonrakentaja Saku Mannisen työpäivään kuului tällä kertaa uudisrakennuksen sisäkaton ja -seinien panelointia upealla maisemapaikalla yrittäjä Santtu Koistisen työparina.

SKS-Rakennus ostaa Sähkö- ja pientalourakoinnin liiketoiminnan. Yrittäjä Santtu Koistinen kartuttaa ammattiosaamistaan oppisopimuksella. Valmisteilla on yrityskauppa, jossa firmansa Koistiselle myyvä kokenut mikkeliläisyrittäjä sitoutuu jatkamaan
yrityksessä mentorina ja sähkötöiden johtajana.

MIRKKU HALONEN

Työn laadun on oltava sellainen, että se kestää arvostelun ja voi sanoa, että se on meidän tekemämme. Yhdessä huolellisuuden ja siisteyden kanssa tämä on eräs Santtu Koistisen yrityksen, Rakennus- ja remonttipalvelu SKS-Rakennuksen toiminnan peruspilareista.
Koistinen vauhdittaa työmaiden sujuvuutta omalla moniosaamisellaan. Yrittäjä paneutuu parhaillaan sähkömiehen oppiin. Alkujaan talonrakentajaksi kouluttautunut Koistinen on hankkinut ammattiosaamisen myös LVI-asennuksiin.
– Rakentaminen ja käsillä tekeminen on ollut mukana kuvioissa koko pienen ikäni, Koistinen sanoo.

Rakennusprojektiin tuo sujuvuutta se, että osaajia eri työvaiheisiin on omasta takaa.
– Ei päätös aivan uusi ollut. Asiaan on etsitty ratkaisua ja vaihtoehtoja jo useamman vuoden ajan. Kävin muun muassa aiemmin opiskelemassa sähköalaa. Työkiireet vetivät minut sillä kertaa mukanaan ja koulu jäi kesken.

Tällä kertaa opintojen saattamiselle maaliin saakka avautui sopiva sauma. Santtu Koistinen opiskelee parhaillaan sähköalaa oppisopimuksella. Oppisopimus on yrittäjille käyttökelpoinen ja käytännönläheinen tapa ammattitaidon ja – pätevyyden kartuttamiseen.
Tutkinnon suoritettuaan Koistisen on vielä hankittava kolmen vuoden työkokemus sähköasentajana kunnes omaa ammattipätevyyttä on mahdollisuus hakea. Vasta sitten hän voi toimia sähkötyönjohtajana. Käytäntö on lakisääteinen.

Lähitulevaisuus tuo tullessaan yrityskaupan, jonka myötä SKS-Rakennus laajentaa toimialaansa rakennus-, remontointi, LVI-asennustöistä myös sähkötöiden suuntaan.
Hirvensalmelainen rakennusalan yrittäjä Koistinen ja kokenut sähköalan osaaja Kari Vuokio Mikkelistä kohtasivat yhteisten työmaiden merkeissä. Jo pian yrittäjämiehet keskustelivat yrityskaupasta tositarkoituksella.

Liiketoimintakauppaa ja siihen liittyviä juridisia, taloudellisia ja käytännöllisiä asioita on valmisteltu aina myyntihintaa myöten.
Myyvä osapuoli tähtää eläkkeelle, mutta jatkaa Koistisen yrityksessä sähkötöiden johtajana sekä asentajana. Tämä on hyvä siirtymäaika eläkkeelle.
Koistinen kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan eräässä työkohteessaan Hirvensalmella. Vapaa-ajan asunnon pihapiirin uudeksi kruunuksi on nousemassa moderni päärakennus, jonka suurista ikkunoista avautuu vaikuttava järvimaisema.

Koistisen yrityksessä on vilkkaimmillaan ollut lähes kymmenen työntekijää. Osaavaa työvoimaa on löytynyt lähialueeltakin, kuten hirvensalmelainen talonrakentaja Saku Manninen, jonka työpäivään kuului tällä kertaa uudisrakennuksen sisäkaton ja -seinien panelointia Santtu Koistisen työparina.
Nuori ammattimies Manninen sai ensimmäisen vakipestinsä kotipaikkakunnalta SKS-Rakennuksen hommissa.

Sähkölaskuihin saa talvella tukea

|
Apua saa, jos sähkön hinta ylittää tukimuodosta riippuen 400 tai 500 euroa kuukaudessa. PETRI P. PENTIKÄINEN Hallituksen esityksessä tammi–huhtikuussa 2023 kulutettua sähköä koskevaa tukea ...

Aurinkopaneeleita saa taas

|
Aurinkoenergian kuumat markkinat pitävät alan yrityksen kiireisenä talveen asti. PETRI P. PENTIKÄINEN Tämä vuosi on ollut mikkeliläiselle sähköalan asennusliike Sähkö-Soikkeli Oy:lle erikoista aikaa. Menneenä ...

Suomen vanhin rengasliike luottaa tulevaan

|
Rengasalan erikoisliike aikoo pysyä jatkossakin asiansa osaavana spesialistina. JARNO LAATIKAINEN Yksi Mikkelin vanhimmista yrityksistä, Kantolan Rengas Oy, täytti viime kuussa jo 95 vuotta. Otto ...

Aurinkopaneeleita saa taas

|
Aurinkoenergian kuumat markkinat pitävät alan yrityksen kiireisenä talveen asti. PETRI P. PENTIKÄINEN Tämä vuosi on ollut mikkeliläiselle sähköalan asennusliike Sähkö-Soikkeli Oy:lle erikoista aikaa. Menneenä ...

Huonoina aikoina tarvitaan rohkeutta

|
40 vuotta toiminut tilitoimisto on nähnyt monet nousut ja laskut. PETRI P. PENTIKÄINEN Moni yrittäjä miettii parhaillaan, miten selvitä nousevien kustannusten ja säästöliekillä elävien ...

Pakko painaa pitkää päivää

|
Palkittu yrittäjä on onnistunut luovimaan vaikeammaksi muuttuneella taksialalla. PETRI P. PENTIKÄINEN Elokuussa Samu Avikaisen takin rinnukseen kiinnitettiin Suomen Yrittäjien yrittäjäristin timanttiristi 30 vuoden ansioista. ...