Iivari vauhdittaa mökkiläisten kesää

|

Iivari Kokkonen esittelemässä HauKartingia Heikki Lehtoselle Graanin aulassa.

Haukartingin kesässä riittää työtehtäviä laidasta laitaan.

SELMA RIEPPONEN

Jyväskylästä kotoisin olevan Iivari Kokkosen voi löytää tänäkin kesänä HauKartingin riveistä. Hirvensalmella kesänsä viettävälle mökkiläiselle Mikkelin seutu on tuttu jo lapsuusajoilta, ja siksi helppo ja mukava työympäristönäkin.
-Lapsuudessa vietin paljon aikaa Mikkelissä, sillä molemmat mummolani sijaitsevat täällä.

Vapaa-ajalla moottoripyöriä ja autoja harrastava nuori mies kokee kartingin olevan lähellä omia mielenkiinnon kohteitaan. Töissä Kokkosen tehtävälistalla on pääasiassa asiakaspalvelua ja muita avustavia tehtäviä.
-Kassatyöskentelyn lisäksi siivoilen, autan asiakkaita ja välillä pyöritän itse karting-rataa. Olen sellainen “yleisukko”, joka tekee kaikkea, naurahtaa Kokkonen.

Kesätyöläinen kokee työn tuovan ruuhka-aikoina paljon stressiä ja suorituspaineita. Karting-radan hallinnassa ja rahastuksessa on omat haasteensa.
-Radan pyörittämisessä on paljon paineita, koska siinä on vastuussa asiakkaalle tulevasta ajokokemuksesta. Kassalla välillä ongelmaiseksikin osoittautuu ihmisten omituiset maksutavat, Kokkonen kuvailee työn tuomia haasteita.

Asiakaspalveluhenkinen nuori pitää työssään erityisesti ihmisten kanssa työskentelystä sekä asiakkaiden auttamisesta. Kokkonen onkin sitä mieltä, että jokaisen kannattaisi hankkia kesätöitä saadakseen selville, mitä haluaa tai ei halua tehdä tulevaisuudessa.

18 vuotta täyttäneen lukiolaisen tulevaisuuden suunnitelmat ovat suurin piirtein selvillä. Lukiosta valmistuttua Kokkonen ajatteli suunnata armeijaan ja sen jälkeen kohti jatko-opiskeluja. Psykologiasta erityisen kiinnostunut nuorukainen unelmoi psykologin urasta, mutta ei ole vielä varma, mihin rahkeet riittävät.
-Psykologiaa on todella vaikea päästä opiskelemaan, mutta varasuunnitelmia löytyy kuitenkin aina. Opiskelukaupungeista mieluisin olisi Tampere, mutta kotikaupunki Jyväskylä sekä Joensuu ovat myös hyviä vaihtoehtoja.

Endurot kisaavat Jyhnäharjulla

|
Ajourat ovat timmissä kunnossa. Mikkelin Moottorikerho järjestää tammikuun viimeisenä viikonloppuna Hirvensalmen Jyhnäharjulla enduro-moottoripyöräilyn kansallisen kilpailun. Erikoista mittelössä on, että se käydään koronaepidemian vuoksi ilman ...

Polaria-Sprint ajetaan helmikuussa 2021

|
Mäntyharjulla Ruotimon Moottoriurheilukeskuksessa kisataan jälleen 14.2.2021 rallisprintin mestaruuksista. Jo perinteeksi muodostunut Polaria-Sprint toteutetaan Mäntyharjun Moottorikerhon ja Mikkelin Urheiluautoilijoiden yhteistyönä. Suomen hienoimpiin lukeutuvalla radalla on ...

Autot suunnistivat läpi yön

|
Vuoden ainut autoilla käytävä suunnistuskilpailu veti paikalle 69 joukkuetta. Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpailtiin suunnistuksen parissa Hirvensalmen Syväsmäessä. Otavan Erämiesten Seurapirtiltä startannut, jo 19. kerran ...

Taivalantin kausi on sujunut hyvin

|
SM-Vaakunarallin luokkavoitto muuttui koko sarjan menestykseksi. Rallijunioreiden Suomenmestaruudesta käydään syyskuun viimeisenä viikonloppuna tiukka kisa Seinäjoella. SM Pohjanmaa Ralliin neljän pisteen Rallin Suomen Juniorimestaruus johdossa ...