Maalareita jo kolmannessa polvessa

|

Juha ja Mika Mesiäinen jatkavat suvussa kulkenutta perinnettä. – Pappamme oli myös maalari -50-luvulla, juhlavuotta viettävät yrittäjät kertovat.

Otavan Maalaustyö Oy on kasvanut tasaiseen tahtiin.

Otavan Maalaustyö Oy:n toimipiste sijaitsee Mikkelissä Tuskussa. Yrityksen ovat alun perin perustaneet Leo Meriläinen ja Reijo Mesiäinen.
– Yritys täytti 40 vuotta viime lauantaina, nykyiset yrittäjät sekä veljekset Mika ja Juha Mesiäinen kertovat.
Alun perin yritys keskittyi maalaamiseen nimensä mukaisesti, mutta vuosien saatossa mukaan työnkuvaan ovat tulleet julkisivutyöt, linjasaneeraukset sekä korjausrakentaminen.

Juhalla ja Mikalla on molemmilla pitkät juuret maalaamisen ja rakentamisen parissa. Asialta ei voinut välttyä.
– Olimme molemmat töissä, ja kaikki Otavan pojat, jalkaväkimuseon maalausurakassa. Se oli ensimmäisiä urakoita, joka on jäänyt mieleen. Ajoin polkupyörällä aina töihin Otavasta, Mika muistelee.
Hän on työskennellyt vuosien varrella muissakin rakennusliikkeissä, mutta isän tultua eläkeikään, veljekset päättivät ryhtyä yrittäjiksi.
Juha kertoo tehneensä vuosien varrella töitä ravintola-alalla.
– Olin muun muassa laivalla töissä, pyöritin levyjä Varsavuoressa ja toimin tarjoilijana. Olin kylläkin koko ajan isän yrityksessä apumiehenä, eikä rakentaminen ja maalaaminen ole missään vaiheessa ole unohtunut, Juha kertoo.

Mesiäiset kertovat, että heidän toimenkuvaansa kuuluu ennen kaikkea palvelu. Jos kyseessä on suuri tai pieni remontti, niin asia hoidetaan kunnialla maaliin.
– Jos tulee soitto, että wc-paperiteline täytyy saada paikoillaan, niin käydään laittamassa, Mika hymyilee.
Talvisaikaan yrityksen palkkalistoilla on kymmenkunta henkilöä ja kesällä määrä nousee vielä viidellä.
– Se on luonnollista, koska talvisin maalaamiselle ei ole paljon tilausta. Olemme kasvaneet joka vuosi tasaiseen tahtiin ja pystyneet palkkaamaan vuosittain yhden uuden työntekijän, Mika kertoo.

Koronan vuoksi luvassa ei ole aiemmin suunniteltuja juhlakahvituksia, vaan tasavuosia juhlistetaan henkilökunnan kesken.

Vanhakin vene kannattaa kunnostaa

|
Osin kokemuksesta, osin harrastuksesta syntyi kahdelle yrittäjälle työpaikat autojen ja veneiden parista. Pursialassa, aivan betonielementtitehtaan pihapiirissä, sijaitsee vuoden alusta avatun Vene- ja Autofix Oy:n ...

Kivisen polku on ollut kivinenkin, mutta antoisa

|
Aktiivisen liikemiehen sydän sykkii urheilulle ja yhteisiin asioihin vaikuttamiselle. Puhelimen akku on tositestissä, kun Harri ”Janne” Kivinen hoitaa asioitaan. Ympäri Suomea kiinteistösijoittamisen kautta yrittävä ...

Kevytyrittäjyys nostaa päätään

|
Verkon kautta tarvittavat palvelut ovat helppokäyttöisiä. Viime vuonna perustettu laskutaitse.fi -verkkopalvelu auttaa työtä ja työntekijöitä löytämään toisensa. Palvelun kautta voi myös toimia kevytyrittäjänä, joka ...

Korona sysäsi Matrelin miljoonainvestointiin

|
Viime vuosi oli useimmille yrityksille ohdakkeinen. Mikkeliläiselle elektroniikan sopimusvalmistajalle se oli täyspotti. Kymmenen vuotta sitten työkavereista tuli yhtiökumppanit, kun Lasse Turunen ja Rauno Vuorikoski ...

Ravintola-alaan riittää uskoa

|
Korona on ahdistanut monet ravintola-alan yritykset nurkkaan, mutta se ei pelottanut Anu Koskista ja Antti Halosta, jotka molemmat perustivat hiljattain uudet alan yrityksen. Pubityyppisen ...