Maalareita jo kolmannessa polvessa

|

Juha ja Mika Mesiäinen jatkavat suvussa kulkenutta perinnettä. – Pappamme oli myös maalari -50-luvulla, juhlavuotta viettävät yrittäjät kertovat.

Otavan Maalaustyö Oy on kasvanut tasaiseen tahtiin.

Otavan Maalaustyö Oy:n toimipiste sijaitsee Mikkelissä Tuskussa. Yrityksen ovat alun perin perustaneet Leo Meriläinen ja Reijo Mesiäinen.
– Yritys täytti 40 vuotta viime lauantaina, nykyiset yrittäjät sekä veljekset Mika ja Juha Mesiäinen kertovat.
Alun perin yritys keskittyi maalaamiseen nimensä mukaisesti, mutta vuosien saatossa mukaan työnkuvaan ovat tulleet julkisivutyöt, linjasaneeraukset sekä korjausrakentaminen.

Juhalla ja Mikalla on molemmilla pitkät juuret maalaamisen ja rakentamisen parissa. Asialta ei voinut välttyä.
– Olimme molemmat töissä, ja kaikki Otavan pojat, jalkaväkimuseon maalausurakassa. Se oli ensimmäisiä urakoita, joka on jäänyt mieleen. Ajoin polkupyörällä aina töihin Otavasta, Mika muistelee.
Hän on työskennellyt vuosien varrella muissakin rakennusliikkeissä, mutta isän tultua eläkeikään, veljekset päättivät ryhtyä yrittäjiksi.
Juha kertoo tehneensä vuosien varrella töitä ravintola-alalla.
– Olin muun muassa laivalla töissä, pyöritin levyjä Varsavuoressa ja toimin tarjoilijana. Olin kylläkin koko ajan isän yrityksessä apumiehenä, eikä rakentaminen ja maalaaminen ole missään vaiheessa ole unohtunut, Juha kertoo.

Mesiäiset kertovat, että heidän toimenkuvaansa kuuluu ennen kaikkea palvelu. Jos kyseessä on suuri tai pieni remontti, niin asia hoidetaan kunnialla maaliin.
– Jos tulee soitto, että wc-paperiteline täytyy saada paikoillaan, niin käydään laittamassa, Mika hymyilee.
Talvisaikaan yrityksen palkkalistoilla on kymmenkunta henkilöä ja kesällä määrä nousee vielä viidellä.
– Se on luonnollista, koska talvisin maalaamiselle ei ole paljon tilausta. Olemme kasvaneet joka vuosi tasaiseen tahtiin ja pystyneet palkkaamaan vuosittain yhden uuden työntekijän, Mika kertoo.

Koronan vuoksi luvassa ei ole aiemmin suunniteltuja juhlakahvituksia, vaan tasavuosia juhlistetaan henkilökunnan kesken.

Isoisän jalanjäljissä

|
Tekniikka on nopeuttanut työntekoa moninkertaisesti vuosien kuluessa. Visulahdessa sijaitsevan PL-Kilpi Lehtonen Oy:n historia ulottuu 1940-luvulle, jolloin Sulo Lehtonen perusti yrityksen. Hänen poikansa Pentti Lehtonen ...

Kämäräinen oli aikaansa edellä

|
Lemmikkieläimiin panostetaan aina vain enemmän. Mikkelin keskustassa kirkkopuiston laidalla sijaitseva trimmausliike Tassu & Turkki täyttää tässä kuussa 10 vuotta. Yrittäjä Merja Kämäräinen on ollut ...

Puttonen operoi jo kolmella paikkakunnalla

|
Yrittäjän loma jäi kesken, kun ”Vuokrataan” -kyltti sattui silmään. 123Tuulilasi avasi Mikkeliin uuden toimipisteen ja laajensi samalla toimintaansa AD Autokorjaamopalveluilla. Franchising-yrittäjänä molemmissa yhtiöissä toimii ...

Kardemamma kokkaa kun itse ei jaksa

|
Kun oman alan työt eivät koronapandemian takia onnistuneetkaan, oli ryhdyttävä yrittäjäksi. Kun Mikkelin Rahulassa asuva Anne-Mari Laukkanen valmistui viime joulukuussa puutarhuriksi, niin tilanne näytti ...

Lämpöeristäminen säästää rahaa ja luontoa

|
Asennus Valannan tuotevalikoima muuttuu ja palvelu paranee. Syksy ja talvi ovat lämpöeristyksiä tekevien yritysten kiireisintä sesonkia. Keväällä alkaneilla rakennustyömailla on syksyllä vuorossa lämpöeristäminen. Pakkaskelien ...