Maailma syyskuussa 2020
JiiTeen Kuukautinen

|

Lukuisista tuuteista työntyy maailmankuvaamme jatkuvasti muokkaavia viestejä – ohessa joitain ajankohtaisimpia. Aloitetaan kaukaa.

Ameriikan maalla kuoli pitkäikäinen korkeimman oikeuden tuomari. Seuraajan nimeäminen kuuluu siellä vallitsevan käytännön mukaan presidentille. Nyt naristaan, että Trump nimeää omansa ikivirkaan. Neuvoni Donaldille: kun olet itse republikaani, nimeäkin demokraattinainen virkaan – saat tällä päätöksellä tarvitsemiasi ääniä myös demareilta!

Britannia oirehtii EU:n kanssa tekemänsä sopimuksen kanssa. Irlannin asema mainittujen Korkeiden Sopimuskumppanien välissä on hieman hämärä: vapaata kauppaa, tulleja, vapaata kulkua ja huumeita jne. En tunne asiaa alkuunkaan, mutta neuvon Boris I:tä olemaan ehdoton suhteessa EU-maihin, sillä ranskalaiset, italialaiset, kreikkalaiset ja espanjalaiset vetävät välistä, eivätkä vain välistä, vaan aina.

Ruåtsissa on löydetty Tukholman läheltä kaupunginosa, jossa jengit eivät mellasta. Poliisi tutkii asiaa.

Kotimaasta sähkötetään: hallitus selvittää, onko perää niissä puheissa, joiden mukaan joku tai jotkin yhtiöt ovat käynnistäneet, tai suunnittelevat käynnistävänsä YT-neuvotteluita ilman, että asiasta ei ole informoitu virkaa tekevää pääministeri Sanna Marinia. Jos näin ilmenee käyneen, asia jää mitä todennäköisimmin sitten silleen…

Savonlinna pyllistelee Mikkelille ja mielistelee Kuopiota. Kuopio ei lämpene. Yliegoiset ja alipituiset Linnakundipäättäjät elättelevät ajatusta Itä-Suomen maakunnasta. Kannatan: Savonlinnan kulmakunnan verotuloilla uusi maakunta ajautuisi rahakriisiin asiantuntijoiden mukaan vajaassa 3 viikossa. Pyhät mukaan lukien.

Meillä Mikkelissä kaikki on kuitenkin hyvin: keskussairaalaa suunnitellaan laajennettavaksi osin Saimaan päälle, lentokenttää kehitetään rakentamalla 2 uutta 3 km:n kiitorataa, kaikki nykyisin vielä toiminnassa olevat koulut puretaan ja korvataan uusilla monioppimisympäristöillä – keskusta-alueelle ollaan määräämässä 10 km/h nopeusrajoitus, joka kuitenkaan ei koskisi jalankulkijoita. Lisäksi valtiontalouden tarkastusvirasto luulee tosissaan, että jätevedenpuhdistamomme hinta jää alle 100 miljoonan euron. Mikäs sitten siis tässä…elellessä…

Paluumuuttajasta sukeutui huoltopäällikkö

|
Urapolku on useasti monen sattuman summa. Antti Teittisellä se tarkoitti samalla paluuta juurille. Vuosituhannen alussa Kauniaisissa sijaitsevalta huoltoasemalta työelämään ponnistanut Antti Teittinen ei osannut ...

Välinpitämättömyys levittää koronaa

|
Matkustajille halutaan täydelliset olosuhteet. Kenenkään ei tarvitse pelätä. Ahvenanmaa kylpi auringossa viime lauantaina, koko saarella vietettiin perinteistä Sadonkorjuujuhlaa. Viking Amorella sekä kolme muuta isoa ...

Pinkistä se kaikki lähti

|
Vedenpitävällä tapetilla saa täysin uudenlaista ilmettä huoneeseen kuin huoneeseen. Alkuperäisessä kunnossa oleva 90-luvulla rakennettu omakotitalo sai hiljattain uuden kylpyhuoneen sekä kodinhoitohuoneen. Asiakkaat käyttivät Tilespoint ...

Kyckling ei vaihtaisi päivääkään

|
Ruoan alkuperä kiinnostaa ihmisiä. Hietalan luomutilalla pystytään kertomaan erittäin tarkasti mitä suuhunsa laittaa. Hirvensalmella sijaitsevalla Hietalan luomutilalla avattiin viime syksynä lihamyymälä, joka on tilan ...