”Auttaminen innostaa jatkamaan”

|

Minna Kunttu tarjoaa uudenlaista terveyspalvelua. Hän on erikoistunut haavanhoitoon sekä ihosairauksiin, mutta auttaa myös löytämään oikeanlaiset kompressioratkaisut esimerkiksi jalkojen turvotuksen vähentämiseksi.

Haava- ja ihotautipotilaat saavat nyt avun nopeasti.

Haavanhoitoon sekä ihosairauksiin erikoistunut Mikkelin Haavapalvelu Ag aloitti toimintansa viime vuoden syyskuussa. Yrittäjänä toimivalla Minna Kuntulla on yli 20 vuoden kokemus julkisten terveyspalveluiden puolelta.
– Viimeiset 10 vuotta työskentelin sairaanhoitajana ihotautien vastaanotolla, jossa toimin myös haavahoidoista vastaavana hoitajana, Kunttu kertoo.
Sysäys yrittäjyyteen lähti halusta tarjota asiakkaille mahdollisuus päästä hyvään ja asiantuntevaan hoitoon helposti ja viiveettömästi.
Kuntun vastaanotto on Lääkärikeskus Ikiomassa sekä Terveystalolla. Sen lisäksi hän toimii kouluttajana Essotessa ja kurssiohjaajana Psoriasisliitossa .
– Minulle ei tarvitse erillistä lähetettä. Jos mieltä painaa oma tai läheisen ihovaiva, niin voi ottaa suoraan yhteyttä, Kunttu opastaa.

Minna Kuntu vastaanottaa asiakkaita Läkkärikeskus Ikiomassa ja Terveystalolla. Tarpeen tullen hän tekee myös kotikäyntejä.

Monesti haavat mielletään esimerkiksi leikkaushaavoiksi tai kaatumisesta aiheutuneiksi. Haavoja syntyy myös sairauksien seurauksena tai työssä tapahtuneiden onnettomuuksien vuoksi.
– Hyvä hoito mahdollistaa haavojen nopean paranemisen, ja myös kroonisella eli pitkäaikaisella haavalla on usein edellytykset parantua, kun hoito tapahtuu oikeaoppisesti. Käytössäni on monia hoitomenetelmiä ja – vaihtoehtoja, moderneimmat mukaan lukien, Kunttu kertoo.
– Teen myös kotikäyntejä ja annan hoitokonsultaatioita jatkohoito-ohjeistuksineen esimerkiksi palvelutalossa tai laitoshoidossa oleville. Hoidan ja ohjeistan kaikenlaisia ja mistä tahansa syystä aiheutuneita haavoja.

Atooppisesta tai muusta ihottumasta kärsivät ovat myös tervetulleita Kuntun vastaanotolle. Yrittäjä kertoo, että monesti ihottuma-asiakkaat hyötyvät perusteellisesta hoidon ohjauksesta.
– Ongelmana on usein se, etteivät ihmiset välttämättä käytä oikein tai ollenkaan heille määrättyjä voiteita. Kotona saattaa olla valikoima erilaisia tuubeja, ja asiakas kokee epävarmuutta mitä ja miten niitä tulisi käyttää. Lääkevoiteisiin saattaa liittyä ennakkoluuloja, joten opastus turvalliseen käyttöön on tarpeen.
Kunttu kertoo asiakkaasta, joka kärsi vuosia haavaisesta ihottumasta. Hän ei hoidosta huolimatta ollut päässyt vaivasta eroon, mutta Kuntun antamilla neuvoilla ja vinkeillä haavaumat paranivat reilussa viikossa.
– Olen huomannut, että pystyn todella auttamaan ihmisiä. Se innostaa jatkamaan, Kunttu hymyilee.

Ennen kaikkea Kunttu haluaa helpottaa potilaiden hoitoon ohjautuvuutta ja tarjota matalan kynnyksen palveluita. Hänellä on käytössään myös etäneuvontapuhelin.
– Minulle voi lähettää kuvia haavasta ja pystyn opastamaan hoidossa puhelimen välityksellä. Tapa on todettu hyväksi, kun välimatkat ovat pitkiä. Myös ammattilaiset voivat näin kysyä neuvoa ja mielipidettäni potilaansa hoitoon.
– Haavan syy ja taustalla olevat tekijät on aina syytä kartoittaa. Jotkut haavat saattavat olla jopa vuosia vanhoja, mutta oikealla hoidolla niihinkin saadaan apua, Kunttu lopettaa.

Puttonen operoi jo kolmella paikkakunnalla

|
Yrittäjän loma jäi kesken, kun ”Vuokrataan” -kyltti sattui silmään. 123Tuulilasi avasi Mikkeliin uuden toimipisteen ja laajensi samalla toimintaansa AD Autokorjaamopalveluilla. Franchising-yrittäjänä molemmissa yhtiöissä toimii ...

Kardemamma kokkaa kun itse ei jaksa

|
Kun oman alan työt eivät koronapandemian takia onnistuneetkaan, oli ryhdyttävä yrittäjäksi. Kun Mikkelin Rahulassa asuva Anne-Mari Laukkanen valmistui viime joulukuussa puutarhuriksi, niin tilanne näytti ...

Lämpöeristäminen säästää rahaa ja luontoa

|
Asennus Valannan tuotevalikoima muuttuu ja palvelu paranee. Syksy ja talvi ovat lämpöeristyksiä tekevien yritysten kiireisintä sesonkia. Keväällä alkaneilla rakennustyömailla on syksyllä vuorossa lämpöeristäminen. Pakkaskelien ...

Helmi ja Morteza ryhtyivät yrittäjiksi

|
Pizza Max odottaa rajoitusten höllentymistä. Helmi ja Morteza Ebrahimi ryhtyivät pitkän pohtimisen jälkeen yrittäjiksi vuoden vaihteessa. – Mortezan haaveena oli jo kauan ollut oma ...

Marskinliljassa uunit käyvät kuumina

|
Pieni yritys pyörii yhden naisen voimin. Riikka Ahosen ura Maaherrankadulla sijaitsevan leipomo-kahvila Marskinliljan yrittäjänä lähti oikeastaan puolihuolimattomasta lausahduksesta. – Olin jo kauan leikitellyt ajatuksella, ...