Afrikasta Ristiinaan
JiiTeen Kuukautinen

|

Viime päivien tapahtumamaailmaa voi hahmottaa monella tasolla. Valitsen tähän eri tasoja yhdistelevän näkökulman: tapahtumat a) maapallolla, b) USA:ssa, c) Suomessa, d) Mikkelissä ja e) Ristiinassa. Pitääkö olla huolissaan?

Maapallolla kaikki on kohtalaisesti päin honkia: prosentti ihmisistä omistaa enemmän kuin 2/3 muista pallon asukkaista. Ilmastokin on muuttumassa – osin luonnosta johtuen, osin ihmisestä itsestään johtuen. Ihminenkin on muuten osa luontoa, joten pitääkö nuo edes erotella…? Kehityskaari osoittaa väestön kasvavan räjähtämällä etenkin köyhillä alueilla, näillä mustimmilla alueilla. Pitääkö olla huolissaan?
USA:ssa presidentti ollaan asettamassa oikeuteen. Jopa peloton Trumpia jahtaava kongressin edustajahuoneen puhenainen Pelosi tietää, että Trumpia ei tuomita. Ei: hänet valitaan Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi! Miljoonia jenkkitaaloja tuhlataan tähän oikeuspelleilyyn. Mutta onhan jenkeillä noita, miljoonia. Pitääkö olla huolissaan?
Suomeen saatiin ”uusi hallitus”. Siinä on 7 miestä ja 12 naista! Missä on nyt huuto tasa-arvosta? Ajatelkaapa, että kaikki N-ministerit asettautuisivat vaikkapa jonkun ulkovallan salajuonen takia raskaiksi samanaikaisesti? Ööh, siis kuitenkin kaikki nuo alle 50 veet… Pitääkö olla huolissaan?
Mikkelissä päättäjät (?) päättivät, että tarvittavat säästöt toteutetaan niin, ettei yhtään kaupungin virkamiestoveria eroteta. Ei, vaan kaikkien ”veljien”palkka maksatetaan kaupunkimme asukkailla veronkorotuksen muodossa. Näin ”virkamiehet” saavatkin pitää pallinsa (tai vastaavat)! Onko tällainen virkojen suojelu Suomessa edes laillista? Virkamiehiltä tulisikin evätä oikeus toimia heitä palkkaavan organisaation hallinnossa! Mikkelissä pitää nyt olla saa***an huolissaan!
Ristiinan lukio lakkautetaa! Etäisyys luo näet aina lisäarvoa: oma oppikoulumatkani oli vuosina 1965-1973 18 km suuntaansa. Nautimme porukalla koulumatkamme jokaisesta sadasta metristä! Ristiinalaisten nuorten EI KANNATA olla huolissaan!
Erikoissanomat on nyt AINOA aidosti mikkeliläinen lehti. Tähän lehtemme satsaa – ei kannata olla huolissaan. Ainakaan tästä! Hyvvää Jouluva ja Ehtaa Uuutta Vuuuotta!

Savusaunan ei tarvitse tupruttaa liikaa

|
Modernisoidun savusaunan lämmittämiseen kannattaa varata silti koko päivä. Rantasauna kuuluu olennaisena osana suomalaiseen kesään. Mari Kekkosella on kesäpaikkansa rannassa savusauna nykyaikaisella vivahteella. Perinteisessä savusaunassa ...

Hypoxi antaa kyytiä aineenvaihdunnalle

|
Iina Smolander ryhtyi Hypoxi-yrittäjäksi pitkän harkinnan jälkeen.   Emolaan mennessä, ihan Rouhialankadun alkupäässä sijaitsevan pienkerrostalon alakerrassa loistaa valo. Kun ovesta astuu sisään, vastassa on ...

Savo Trucks varustaa huoltoautoja

|
Jokainen auto varustellaan asiakkaan toiveiden mukaan.   Autovarusteluun erikoistunut Savo Trucks siirsi toimintansa Liito-oravantiellä vuoden 2019 lopulla. Yrityksen nokkamiehenä toimii Jere Kantonen. – Olen ...