Afrikasta Ristiinaan
JiiTeen Kuukautinen

|

Viime päivien tapahtumamaailmaa voi hahmottaa monella tasolla. Valitsen tähän eri tasoja yhdistelevän näkökulman: tapahtumat a) maapallolla, b) USA:ssa, c) Suomessa, d) Mikkelissä ja e) Ristiinassa. Pitääkö olla huolissaan?

Maapallolla kaikki on kohtalaisesti päin honkia: prosentti ihmisistä omistaa enemmän kuin 2/3 muista pallon asukkaista. Ilmastokin on muuttumassa – osin luonnosta johtuen, osin ihmisestä itsestään johtuen. Ihminenkin on muuten osa luontoa, joten pitääkö nuo edes erotella…? Kehityskaari osoittaa väestön kasvavan räjähtämällä etenkin köyhillä alueilla, näillä mustimmilla alueilla. Pitääkö olla huolissaan?
USA:ssa presidentti ollaan asettamassa oikeuteen. Jopa peloton Trumpia jahtaava kongressin edustajahuoneen puhenainen Pelosi tietää, että Trumpia ei tuomita. Ei: hänet valitaan Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi! Miljoonia jenkkitaaloja tuhlataan tähän oikeuspelleilyyn. Mutta onhan jenkeillä noita, miljoonia. Pitääkö olla huolissaan?
Suomeen saatiin ”uusi hallitus”. Siinä on 7 miestä ja 12 naista! Missä on nyt huuto tasa-arvosta? Ajatelkaapa, että kaikki N-ministerit asettautuisivat vaikkapa jonkun ulkovallan salajuonen takia raskaiksi samanaikaisesti? Ööh, siis kuitenkin kaikki nuo alle 50 veet… Pitääkö olla huolissaan?
Mikkelissä päättäjät (?) päättivät, että tarvittavat säästöt toteutetaan niin, ettei yhtään kaupungin virkamiestoveria eroteta. Ei, vaan kaikkien ”veljien”palkka maksatetaan kaupunkimme asukkailla veronkorotuksen muodossa. Näin ”virkamiehet” saavatkin pitää pallinsa (tai vastaavat)! Onko tällainen virkojen suojelu Suomessa edes laillista? Virkamiehiltä tulisikin evätä oikeus toimia heitä palkkaavan organisaation hallinnossa! Mikkelissä pitää nyt olla saa***an huolissaan!
Ristiinan lukio lakkautetaa! Etäisyys luo näet aina lisäarvoa: oma oppikoulumatkani oli vuosina 1965-1973 18 km suuntaansa. Nautimme porukalla koulumatkamme jokaisesta sadasta metristä! Ristiinalaisten nuorten EI KANNATA olla huolissaan!
Erikoissanomat on nyt AINOA aidosti mikkeliläinen lehti. Tähän lehtemme satsaa – ei kannata olla huolissaan. Ainakaan tästä! Hyvvää Jouluva ja Ehtaa Uuutta Vuuuotta!

Jenkkiavolava kiehtoo monikäyttöisyydellään

|
Mikkelin miehet tuovat ”mörkökokoluokan” lava-autoja maahan itse. Isokokoinenkin mies tuntee itsensä pieneksi, kun vieressä on RAM tai Ford F-150 avolava-auto. Tunteen todistavat todeksi liki ...

Pikkujoulupöydässä — Nyt keittää

|
Pikkujoulupöydässä Ladyt • Keksejä • Karjalanpiirakoita, kevytlevite • Kasvis”juusto” • Rentukkakeitto, pakaste • Soija”pihvit” • Paahdetut naurislohkot • Kaura”maito” Kattaukseen appelsiinin lohkoilla kausikukkaterttuja, itse ...

Arjen luksus on sallittua

|
Maailmalla valkoinen alkaa väistyä antaen tilaa ruosteen eri sävyille. Italian Bolognassa järjestetään vuosittain yhdet Euroopan suurimmat Cersaie -laattamessut. Esillä on perinteisiä laattoja, marmoria, kalusteita, ...

Uusi juhlapalvelu aloittaa Mikkelin seudulla

|
Alkuun somisteiden ja astioiden vuokrausta sekä suunnittelupalvelu. Anne Häkkinen perusti JuhlAnne-yrityksen, joka vuokraa somisteita ja astioita erilaisiin juhliin. Pääpaino toistaiseksi on hääjuhlissa. – Kävin ...

Eristeet olisi tarkastettava säännöllisesti

|
Rakennusten huolellinen lämmön­eristäminen näkyy lompakossa ja on myös ympäristöteko. Kotitalouksien lämmöneristys on noussut tapetille sekä energiahintojen nousun että ilmastonmuutoksen myötä. Tilastokeskuksen mukaan kaikesta Suomessa ...