Afrikasta Ristiinaan
JiiTeen Kuukautinen

|

Viime päivien tapahtumamaailmaa voi hahmottaa monella tasolla. Valitsen tähän eri tasoja yhdistelevän näkökulman: tapahtumat a) maapallolla, b) USA:ssa, c) Suomessa, d) Mikkelissä ja e) Ristiinassa. Pitääkö olla huolissaan?

Maapallolla kaikki on kohtalaisesti päin honkia: prosentti ihmisistä omistaa enemmän kuin 2/3 muista pallon asukkaista. Ilmastokin on muuttumassa – osin luonnosta johtuen, osin ihmisestä itsestään johtuen. Ihminenkin on muuten osa luontoa, joten pitääkö nuo edes erotella…? Kehityskaari osoittaa väestön kasvavan räjähtämällä etenkin köyhillä alueilla, näillä mustimmilla alueilla. Pitääkö olla huolissaan?
USA:ssa presidentti ollaan asettamassa oikeuteen. Jopa peloton Trumpia jahtaava kongressin edustajahuoneen puhenainen Pelosi tietää, että Trumpia ei tuomita. Ei: hänet valitaan Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi! Miljoonia jenkkitaaloja tuhlataan tähän oikeuspelleilyyn. Mutta onhan jenkeillä noita, miljoonia. Pitääkö olla huolissaan?
Suomeen saatiin ”uusi hallitus”. Siinä on 7 miestä ja 12 naista! Missä on nyt huuto tasa-arvosta? Ajatelkaapa, että kaikki N-ministerit asettautuisivat vaikkapa jonkun ulkovallan salajuonen takia raskaiksi samanaikaisesti? Ööh, siis kuitenkin kaikki nuo alle 50 veet… Pitääkö olla huolissaan?
Mikkelissä päättäjät (?) päättivät, että tarvittavat säästöt toteutetaan niin, ettei yhtään kaupungin virkamiestoveria eroteta. Ei, vaan kaikkien ”veljien”palkka maksatetaan kaupunkimme asukkailla veronkorotuksen muodossa. Näin ”virkamiehet” saavatkin pitää pallinsa (tai vastaavat)! Onko tällainen virkojen suojelu Suomessa edes laillista? Virkamiehiltä tulisikin evätä oikeus toimia heitä palkkaavan organisaation hallinnossa! Mikkelissä pitää nyt olla saa***an huolissaan!
Ristiinan lukio lakkautetaa! Etäisyys luo näet aina lisäarvoa: oma oppikoulumatkani oli vuosina 1965-1973 18 km suuntaansa. Nautimme porukalla koulumatkamme jokaisesta sadasta metristä! Ristiinalaisten nuorten EI KANNATA olla huolissaan!
Erikoissanomat on nyt AINOA aidosti mikkeliläinen lehti. Tähän lehtemme satsaa – ei kannata olla huolissaan. Ainakaan tästä! Hyvvää Jouluva ja Ehtaa Uuutta Vuuuotta!

Mielonen palasi vanhempiensa viitoittamalle tielle

|
Toimettomuus ei sopinut alaan vihkiytyneelle miehelle.   Hannu Mielonen perusti uuden hautausalan yrityksen Suur-Savon Hautauspalvelu Oy:n, joka avasi ovensa syyskuun loppupuolella tutussa korttelissa, Porrassalmenkadulla. ...

Jyhnäharjulla kisattiin ensimmäinen Enduro Sprint

|
Maailmancupin johdossa oleva Kytönen keskeytti.   Viime lauantaina, Jyhnäharjun moottoriurheiluradalla Hirvensalmella järjestetyssä kansallisessa endurokilpailussa kisattiin kahdeksassa eri luokassa. Osallistujia paikalle saapui lähemmäs 160 ympäri ...

Maskit yleistyvät hitaasti mutta varmasti

|
Ohjeistussotku näkyy tietämyksessä.   Kasvomaskien käyttö on jakanut ihmisten mielipiteitä. Osalle maskien käyttöohjeet ovat olleet juuri niin epäselviä kuin viranomaisten ohjeistuksetkin, mutta pikkuhiljaa maalaisjärki ...

Sorsaa, tai sitten ankkaa

|
Se on alkanut! Sorsastus alkaa joka vuosi 20.08. ja päättyy vuoden loppuun. Sorsastukseen lasketaan osallistuvan reilu kolmannes maamme 300.000 aktiivimetsästäjästä. Suomen Riistakeskuksen mukaan sorsakannat ...

LähiTapiola tekee vastuullisuustyötä

|
Elämänturvayhtiö panostaa paikallisuuteen. LähiTapiola Savo-Karjalan johtavana teemana on vastuullisuus. Alueyhtiö lahjoittaa vuosittain pelastusrenkaita ja defibrillaattoreita toiminta-alueellaan. Tänä vuonna lahjoituksia on tehty esimerkiksi Haukivuorelle, Sulkavalle ...