Mikkeli on potentiaalinen kauppapaikka

|

Jani Oinonen on kotiutunut hyvin Mikkeliin. Alan vaihto käväisi mielessä, mutta hän ei halunnut heittää hukkaan vuosien varrella opittua ja opiskeltua ammattitaitoa.

Uudella myymäläpäälliköllä on vuosikymmenien kokemus alalta.

RTV-Yhtymä Oy:n Mikkelin myymälän uusi myymäläpäällikkö Jani Oinonen aloitti pestinsä syyskuun alussa. Hän asui aikaisemmin perheineen Imatralla, mutta hyvän työmahdollisuuden auettua muutto tapahtui nopeasti.
– Olin isäni omistamassa Värisilmässä töissä. Vaikka olin palkollisena, niin toimimme kuin perheyrityksessä, Oinonen kertoo.
Kokemusta alalta on runsaasti, sillä vuosia edellisessä työpaikassa kertyi 24.

Oinonen kertoo nähneensä perheyrittäjyyden hyvät ja huonot puolet. Hän halusi kokeilla jotain uutta ja paikan auettua RTV:ssä, hän nappasi siihen kiinni.
– Olemme jo aiemmin puhuneet, että muutto Mikkeliin on mahdollista. En ehkä olisi ajatellut, että se tapahtuu näin nopeasti, Oinonen naurahtaa.
Kun työpaikka varmistui, alkoi Imatran talon myynti. Se meni kuukaudessa kaupaksi. Seuraavana oli edessä kodin etsintä Mikkelistä, joka sekin onnistui nopeasti.
– On ollut tuuria matkassa ja kun työnantaja on ollut joustava, niin asiat on saatu rullamaan hyvin.

Mikkelin Oinonen näkee erittäin potentiaalisena kauppapaikkana. Haasteita täysin uuden liikkeen avaamisessa riittää.
– Täällä ei ole ennen ollut RTV:n myymälää, joten yksi haaste on, kuinka saamme oven käymään. Uskoisin, että palvelualttius on yksi valttikorteistamme.
Haasteet luovat myymäläpäällikölle motivaatiota. Oinonen kertoo olevansa kilpailuhenkinen, joten hän ottaa haasteet avoimin mielin vastaan.
– Liikkeen ensimmäinen vuosi menee opetellessa. Täysin uuden myymälän avaamisesta kuluu ainakin pari vuotta ennen kuin homma pyörii täydellä teholla.

Oinosen mukaan Mikkeliin on ollut helppo sopeutua. Etelä-savolainen mentaliteetti on karjalaiseen verrattuna hieman sisäänpäin lämpiävä.
– Kestää tietenkin aikaa kun tutustun uusiin ihmisiin ja luon luottamuksellisia asiakassuhteita. Se on minusta hienoa, että täällä tuetaan ja käytetään paikallisia palveluita, Oinonen toteaa.
RTV:n tuotteita on mahdollista tilata myös liikkeiden sisällä, joka myymäläpäällikön mukaan on hyvä kilpailuvaltti.
– Asiakkaalle ei synny tilauksesta lisäkuluja ja tavara saadaan tarvittaessa nopeasti.
– Kannattaa tulla tutustumaan valikoimaan, meillä on täällä vaikka mitä. Olin itsekin aluksi yllättynyt piipunpelleistä ja veneistä, joita on varastotavarana, Oinonen lopettaa jatkaessaan myyntityötä.

Kun Maranellon ori nokkeluuteensa kompastui

|
Oikein paljon kun valehtelee, niin siihen alkaa itsekin uskomaan. Kuulin edeltävän lauseen nuoruusvuosinani, kun kokeneemmat miehet kahvipöytäpuheissaan sumuttivat naiskavereitaan. Mene ja tiedä todellisuudesta, mutta ...

Vaaleat sävyt ovat väistymässä

|
Suuremmissa pintaremonteissa kestävyys menee muun edelle. Suomalaiset ovat jo pitkään suosineet sisustamisessa skandinaavista tyyliä. Ajaton sisustus voi helpottaa kodin myymistä seuraaville asukkaille. Räiskyviä värejä ...

Sähköpyörät ovat tulleet jäädäkseen

|
Sähköavusteiset pyörät eivät saa toimia määräysten mukaan pelkällä sähkömoottorilla, vaan sähkömoottorin tarkoitus on avustaa pyöräilijää. Näitä koskevat polkupyöräilysäännöt, eikä niitä tarvitse rekisteröidä, eikä vakuuttaa. ...

Saunapalot johtuvat yleensä hormista

|
Vapaa-ajan asunnolla käytetty kiinteistötekniikka kannattaa huomioida vakuutuksessa. Sauna ja peseytymistilat kuuluvat yleensä kotivakuutukseen. Mikäli sauna on erillinen rakennus, sille tulee olla oma vakuutuksensa. – ...