Savilahden Auton reviiri kasvoi

|

Vaihtoautopäällikkö Harri Parkkinen, huoltopäällikkö Mika Toivonen ja myyntipäällikkö Jouni Mustonen ottavat pieksämäkeläiset ja joroislaiset autoilijat vastaan hyvillä mielin.

Valtakunnan tason yrityskaupan seuraukset yllättivät positiivisesti.

Kesko-konserniin kuuluva K Caara Oy osti Laakkonen-konsernin Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot jo keväällä. Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro forma -liikevaihto vuonna 2018 oli noin 259 milj. euroa ja liikevoitto 5,4 milj. euroa. Ostettavaan liiketoimintaan sisältyi uusien ja käytettyjen autojen myynti sekä autojen huolto- ja jälkimarkkinointipalvelut. Liiketoiminnot jäivät vuokralle olemassa oleviin kiinteistöihin. Kaupan osapuolet eivät julkistaneet kauppahintaa. Liiketoiminnot siirtyivät K Caara Oy:n alaisuuteen heinäkuun alusta lukien.
Kauppaan kuuluivat Autotalo Laakkosen Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa ja Tampereella. Myös Veljekset Laakkosen SEAT-liiketoiminta Joensuussa, Kuopiossa ja Lahdessa siirtyi Keskolle. Porvoon, Keravan ja Varkauden toimipisteiden Volkswagen-henkilökunta jäi Laakkonen-konsernin palvelukseen.

Varkauden Volkswagen-liikkeen toiminnan loppuminen tiesi kädenojennusta Mikkelissä ja Savonlinnassa vaikuttavalle Savilahden Autolle. Jyväskylän Autotarvike -konserniin kuuluvien liikkeiden vaikutusalue lisääntyi Pieksämäen talousalueen myötä. Asiakasvirtaa saattaa tulla myös Varkauden suunnalta, vaikka se kuuluukin pääasiallisesti K Caara Kuopion toimipisteen vaikutuspiiriin.
– Ryhdyimme heti markkinoimaan toimintojamme määrätietoisesti, sillä haluamme palvella merkkiemme autoilijoita niin myynti- kuin huoltotoimintojen osalta, Savilahden Auto Oy:n myyntipäällikkö Jouni Mustonen kertoo.

Maahantuojan siirtyminen jälleenmyyntipuolelle on osa autokaupan rakennemuutosta. Mustosen mukaan Savilahden Auton kannalta tapahtunut muutos oli positiivinen yllätys. Vuosikymmenen alkupuolella tehdyt isot satsaukset Mikkelin toimipaikan automyynti- ja huoltokiinteistöihin ovat nyt tarpeen toimialueen laajentuessa Pieksämäen ja Joroisten seutujen myötä.
– Muutokset vankistavat meidän palveluiden merkitystä ja tarvetta Etelä-Savossa, Mustonen tähdentää.
Myyntipäällikön mukaan seurauksena on se, että autokauppaa tehdään jatkossa enemmän niin uusien autojen kuin vaihtoautojen osalta.
– Jalat tukevasti maassa täällä ollaan, valmiina palvelemaan pieksämäkeläisiä, Mustonen viestittää.
Huolto- ja varaosapuolella muutos on jo näkynyt. Huoltopäällikkö Mika Toivosen mukaan kapasiteetti riittää, tosin lisää tekeviä käsiä tarvittaneen jossain vaiheessa.
– Sellaiset merkit ilmassa kuitenkin selkeästi on, Toivonen on huomannut.

”Isi, tämä on hassu auto”

|
Sporttinen ajettavuus, persoonallinen ulkonäkö ja pariovet omaava henkilöauto. Mikä se on? No tietysti Mini Cooper S R55 Clubman. Kun koeajo siintää edessä vuosimallin 2008 ...

Sopivasti tulinen

|
Uuden Leonin muodot ovat valmistajakonsernin maukkaimpia. Tekniset loikat ovat myös suuret. Uuden sukupolven Leon on merkille poikkeuksellisen merkittävä tapaus. Suurin syy ostavan kansan silmissä ...

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä

|
Vuoden Autoksi muutama vuosi sitten valitun Peugeot 3008:n vanavedessä on syntynyt kattava SUV-mallisto. Tuorein tulokas on 2008. Leijonamerkin valmistajakonserni PSA:n tekeminen on ollut korkeamman ...

Haukarting käytti tauon hyväkseen

|
Etelä-Savon ainoa sisäkartingrata palvelee kesällä myös ulkoradalla. Tälle kaudelle ulkorataa on uusittu ja vastaremontoitu saunaosasto avattu seuran kerhotilojen yhteyteen. Kolme kuukautta kiinni pidetty Haukarting ...