Uusi kivijalkakauppa

|

– Laitteita saa tulla testaamaan ja katsomaan. Meillä on esillä hanoja ja wc-kalusteita, Timo Telkkä kertoo.

Pitkään tyhjillään ollut liiketila sai uudet yrittäjät.

Toukokuun puolen välin tienoilla perustettu Lämpökulma Oy palvelee entisen Nuijamiestenkadun Siwan tiloissa. Yrittäjät Timo Telkkä, Marko Laukkanen ja Matias Kettunen ovat tyytyväisiä yrityksen alkumetreihin.
– Asiakkaat ovat löytäneet meidät ja toki moni tuntee meidät entuudestaan, joten sitäkin kautta olemme saaneet asiakkaita. Yrityksessä työskentelee meidän yrittäjien lisäksi yksi putkiasentaja, Telkkä kertoo.
Idea yrityksen perustamiseen tuli kolmikolle nurkan takaa.
– Marko ja Matias kysyivät minulta lähdenkö mukaan ja sanoin heti, että ilman muuta, ikänsä myyntityötä tehnyt Telkkä toteaa.
Kahdella muulla yrittäjällä on vuosien kokemus LVI-alalta.

Lämpökulma Oy sijaitsee vanhan Siwan tiloissa.

Yrityksen toimialaan kuuluu kaikki LVI-alan työt. He asentavat lämpöpumppuja ja hoitavat käyttövesi- ja lämpöjärjestelmien remontoinnit, urakoinnit ja asennustyöt.
– Teemme muun muassa omakotitaloihin putkiremontteja eli kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Jos kyseessä on pienempi urakka, niin nekin hoituvat, Telkkä selventää.
Ulkolämpötilojen kohotessa lämpöpumppujen menekki kasvaa.
– Viileä sisäilma lisää asumismukavuutta ja sitä kautta parantaa elämänlaatua. Jos kuumuuden takia ei saa muutamaan yöhön nukuttua, niin viilennys tulee tarpeeseen, Laukkanen pohtii.

Asiakkaiden tyytyväisyys on yritykselle avainasemassa. Sovituista aikatauluista pidetään kiinni.
– Luotettavuus on meille erittäin tärkeä asia, Telkkä toteaa.
Yrityksellä on kivijalkamyymälä Nuijamiestenkadulla, jossa on esillä hanoja, ilmalämpöpumppuja sekä muita LVI-tuotteita.
– Meille voi tulla testaamaan tuotteita. On helppo sanoa, että pumppu on hiljainen kun voi itse kuunnella millaista ääntä se pitää.

Yrittäjät toteavat matkan varrella olleen mutkia, mutta silti onnistumisen tunteet ovat vieneet voiton haasteilta.

Tuomainen vääntää vitsan nuorena

|
Kun yrittäjyys alkaa 20-vuotiaana, ei innosta ja jaksamisesta homma jää ainakaan kiinni. Mikkeliläiselle Joonas Tuomaiselle autokorjaamoyrittäjyys ei tunnu liian isolta palalta, vaikka kokemusta työelämästä ...

Puhdas auto on kunnia-asia

|
Ajoneuvojen puhtaudessa on yhtä monta asteikkoa kun on tekijääkin. Ammattilaisella rima on viritetty korkealle. Autojen puhdistuspalvelujen ympärille voi rakentaa monenlaista liiketoimintaa. Teollisuuskadulla sijaitsevan JJK-Fixin ...

Kun vuokrataan, vuokrataan kunnolla

|
Kokenut konemies tietää, minkälaisilla laitteilla työ sujuu turvallisesti ja nopeasti. Pikkupojasta lähtien erilaisten koneiden ja laitteiden kanssa töitä tehneen Seppo Tenhusen ajatuksissa on kytenyt ...

Kaksikko hyppäsi omille rattaille

|
Ideat autokaupan uudenlaisista palvelumuodoista poikivat yrityksen. Jo pienen ikänsä autoja myyneillä Jonne Långilla ja Jani Kellmanilla on selkeä käsitys siitä, mitä autoliikkeiden tarjonnasta puuttui. ...

Kalliomaalausretkille on kysyntää

|
Kallioniemi on tulvillaan elämää. Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä ...