Kalliomaalausretkille on kysyntää

|

Kallioniemen isäntä Otto Ravantti on aloittanut retket Astuvansalmen kalliomaalauksille.

Kallioniemi on tulvillaan elämää.

Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä vapaa-aikaa juuri ole.
– Vaikka tämä on työtä, niin enemmän kuitenkin elämäntapa, vuodesta 2017 isäntänä toiminut Otto Ravantti toteaa hymyillen.
Kallioniemessä on tarjolla virvokkeita, ruokaa ja majoitusta. Tarkoituksena on laajentaa toimintaa niin, että yöpymään mahtuu enemmänkin väkeä.
– Rannassa on myös ihan perinteinen sauna ja savusauna, jotka lämpiävät aina kun saunojia on.

Uutuutena Kallioniemi alkaa tarjota matkoja Astuvansalmen kalliomaalauksille. Itse venematka kestää noin 20 minuuttia.
– Kokonaisuudessaan retki kestää noin puolitoista tuntia. Kysyntää on ollut ja siihen haluamme vastata, Ravantti kertoo.
Hänen mukaansa kalliomaalauksille johtava polku on huonossa kunnossa, joten vesireitti kauniine maisemineen on erittäin hyvä vaihtoehto. Tänä kesänä retket toteutetaan vuokraveneellä.
– Jos homma lähtee hyvin pyörimään, niin katsotaan kuinka jatkossa toimitaan.

Kallioniemen hirsihuvilalla on pitkä historia.

Kesä on lähtenyt Ravantin mukaan hyvin käyntiin. Viikonloppuisin huvilassa on tarjolla lounasta ja juhannuksen jälkeen lounasta on tarjolla useampana päivänä. Ravantti kertoo rantamakasiinin olevan kaikkein suosituin oleskelupaikka kesäisin. Myös siellä on tarjolla ruokaa sekä juomaa.
– Nimi on juurtunut ihmisten mieliin, mutta minun tekisi mieli muuttaa se. Paikka toimi pyykkitupana tilan ollessa Helsingin kesäsiirtola, joten pyykkitupa olisi mielestäni osuva nimi, Ravantti pohtii.
Ravantilla on muitakin uusia suunnitelmia. Hän järjestää yhdessä muiden paikallisten yrittäjien kanssa lounasmatkoja Saimaalle.
– Meillä on ollut pari pilottiretkeä. Yksi on jo tehty kun Saimaan saaressa oli ruokailemassa japanilaisturisteja. Tarjolla oli viiden ruokalajin lounas ja he pitivät siitä kyllä todella paljon, Ravantti kertoo.

Mitä talveen tulee, niin Kallioniemi pitää ovensa kiinni. Ainakin toistaiseksi.
– Olen sitä mieltä, että tällä seudulla talvimatkailu tulee lisääntymään. Jotain pitää aina kehitellä ja ekoturismi on kovassa nosteessa.
Pyöräilijöiden määrän kasvu näkyy Ravantin mukaan vierailijoissa.
– Meidän täytyisi saada Mäntyharjulta kulkeva reitti eli vihreän kullan kulttuuritie auki myös pyöräilijöille. Mikkelin ja Ristiinan suunnasta käy jo nyt mukavasti porukkaa, mies pohtii kavutessaan huvilan rappusia yläkertaan.
Yläkerran aulassa on näytteillä valokuvaaja Elina Mannisen otoksia vapaasukeltaja Johanna Nordbladista. Teokset sointuvat hyvin järvimaisemiin, joita voi ihastella vanhoista ruutuikkunoista.

 

Kallioniemi

  • Nykyiset omistajat ostivat liiketoiminnan ja aloittivat yrittäjinä heinäkuussa 2017.
  • Hirsihuvila on rakennettu 1896 ja sen rakennutti E. N. Setälä kesäasunnokseen.
  •  Kallioniemessä vierailivat ahkerasti useat maamme kuuluisimmat taiteilijat, kielentutkijat ja hallintomiehet.
  •  Huvila toimi pitkään Helsingin kesäsiirtolana, kunnes Helsingin kaupunki myi tilan 1988 Ristiinan kunnalle.
  •  Kallioniemen huvila on suojeltu ja osa merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä.

 

Kesäherkku – Kallioniemileipä

Otto Ravantin ohjeella teet herkulliset täytetyt leivät.

  • Saveniuksen saaristolaisleipää
  • Omena-kurkku-tomaatti-salsa (pilko ainekset pieniksi kuutioiksi)
  • Savumuikkua (itse savustettuna tai säilyke)
  • Hieman sinappista salaattikastiketta
  • Päälle hieman makeaa marmeladia

Kevät luo uskoa vaikeaan tilanteeseen

|
Suuria pääomia vaativien auto- ja konealan yritysten on taiteiltava koronaviruksen rajoittamassa toimintaympäristössä mahdollisimman pienin vaurioin. Kuin puun takaa, summaavat mikkeliläiset autoalan yrittäjät ja yritysten ...

Miten tästä selvitään?

|
Koronavirus heittää kapuloita elinkeinoelämän rattaisiin oikein urakalla. Monissa yrityksissä jaetaan lomautuslappuja, sillä lähitulevaisuus näyttää vähintäänkin epävarmalta. Kyselimme kuulumisia kriisin eniten runtelemalta toimintasektorilta eli palvelualalta. ...

Veroilmoituksen takaraja lähenee

|
Sijoitusasuntojen omistajat ovat hyvin perillä verotuksesta. Omistusasunnoissa asuville verotuksen kotitalousvähennys on tuttu asia, mutta silti siitä herää runsaasti kysymyksiä vuosittain. Veronmaksajien lakiasianjohtaja Vesa Korpela ...

Ihmiset ovat hoksanneet liukkauden

|
Tiet ja kävelykadut ovat olleet tänä talvena jäässä vähän väliä, joten liukkauteen on osattu varautua. Vähäluminen ja lämmin talvi on aiheuttanut liukastumisia ja kaatumisia. ...

”Auttaminen innostaa jatkamaan”

|
Haava- ja ihotautipotilaat saavat nyt avun nopeasti. Haavanhoitoon sekä ihosairauksiin erikoistunut Mikkelin Haavapalvelu Ag aloitti toimintansa viime vuoden syyskuussa. Yrittäjänä toimivalla Minna Kuntulla on ...

Erikoisliikkeen pitää pysyä erikoisena

|
Autojen korinhoidossa olisi yleisesti parantamisen varaa. Yrittäjänkadulla sijaitsevan Ruoste-estokeskuksen liiketiloissa palaa valot pitkälle iltaan saakka. Neljän uuden automaalilinjan asentaminen vie oman aikansa. Vuosien varrelta ...

Compitec otti koko tuotannon omiin käsiin

|
Yritys investoi viimeisintä huipputekniikkaa oleviin laitteisiin. Haukivuorella toimivat tilaus- ja alihankintakonepaja Compitec Oy on tehnyt laiteinvestointeja, joiden avulla yritys on parantanut kilpailukykyä sekä nopeuttanut ...