Griffin Events tuo elämää

|

Lähtökuopissa. Gravel Race Mäntyharju -tapahtumaan starttasi noin100 pyöräilijää. Kuvat: Markku Sohlman

Järvi-Suomen upeat maisemat tutuksi liikunnan kautta.

Griffin Events Finland Oy koostuu seitsemästä mäntyharjulaisesta yrittäjästä, jotka haluavat elävöittää paikkakuntaa. Heille kaikille on yhteistä kiinnostus liikuntaan, joko ammattilaisuuden tai esimerkiksi seuratyön kautta. Matkailualanyrittäjä Sami Kauppinen kertoo heitä ajaneen eteenpäin tarve hyödyntää alueen runsaita mahdollisuuksia.
– Resursseja ei hyödynnetä niin paljon kuin olisi mahdollista. Ajattelimme, etteivät asiat parane voivottelemalla, vaan niille on itse tehtävä jotain, Kauppinen toteaa.

Ensimmäinen suuri koetus oli pari viikkoa sitten, kun Mäntyharjulla järjestettiin ensimmäistä kertaa soratiepyöräilytapahtuma Gravel Race Mäntyharju. Jatkoakin on luvassa, sillä syyskuussa järjestetään MRM 2019 polkujuoksutapahtuma.
– Polkujuoksu kasvattaa koko ajan suosiotaan. Muun muassa Kolilla ja Espoossa järjestetään isot tapahtumat. Haluamme olla tulevaisuudessa näiden isojen järjestäjien kanssa samalla viivalla, Kauppinen kertoo.

Kauppisen mukaan heidän toimintamalli on otettu kotikunnassa hyvin vastaan. Vaikka tapahtumat järjestetään tänä vuonna Mäntyharjulla, yrittäjät näkevät, että Etelä-Savon alueella monella paikkakunnalla on samankaltainen tilanne. Tulevaisuudessa toiminta voi tapahtua missä vain.
– Täällä on niin paljon alueita ja kohteita, joita voisi hyödyntää nykyistä enemmän. Täällä asuvat eivät välttämättä osaa arvostaa tai huomaa Järvi-Suomen kauniita maisemia, Kauppinen pohtii.
Yrityksen pääpointtina on tuoda elämää kylille liikuntatapahtumien muodossa.
– Tottakai luvassa on oheisohjelmaa, kuten tansseja. Parasta olisi, jos kylille saisi luotua karnevaalitunnelmaa, Kauppinen toteaa hyväntuulisena.

 

”Mäntyharju on aarreaitta”

Gravel Race onnistui yli odotusten.

Sami Heinikainen ”kukittaa” Mika Halmeen hyväksytyn pyöräilysuorituksen jälkeen.

Reittivahtiehdoista vastannut Tuukka Turkka kertoo Gravel Race Mäntyharju -pyöräilytapahtuman olleen enemmän kuin onnistunut. Pyöräilijöitä oli mukana noin sata ja ensi vuodelle tapahtumaan odotetaan jo tuplaten osallistujia.
– Meillä oli hieman erilainen lähestymistapa kuin tavallisissa pyöräilykilpailuissa. Jokainen sai valita reitin oman maun mukaan. Pisin reitti oli noin 200 kilometriä, Turkka kertoo.
Tapahtumassa karttaan oli merkitty check pointteja eli niin sanottuja rasteja, joista jokainen sai rakentaa mieleisen reitin.
– Suunnistajana kartat ovat lähellä sydäntäni, joten pakko oli ujuttaa pieni porkkana karttaan mukaan. Reitin suunnittelun avulla tuosta 200 kilometristä pystyi saamaan noin 10 kilometriä pois, Turkka kertoo.
Monet kavahtavat hänen mukaan sanaa suunnistus, mutta nyt kyse olikin suunnittelusta.

Turkan mukaan Mäntyharju on loputon aarreaitta, mitä tulee sorateihin ja pyöräilyyn. Suomessa ei ole ollut vastaavia tapahtumia ja odotukset ensi vuoden kesäkuun 6. päivä järjestettävälle tapahtumalle ovat korkealla.
– Toivoisimme, että kaikki kiinnostuneet lähtisivät mukaan. Pyöräiltävä matka voi olla satoja tai kymmeniä kilometrejä. Kaveriporukalla voi lähteä ihan vain illanviettoon ja pyöräillä siinä samalla.
Kun kyse on soratiepyöräilystä, niin melkein mikä tahansa pyörä sopii tapahtumaan. Turkka opastaa, että renkaan paksuuden olisi kuitenkin hyvä olla yli 30 millimetriä.
– Matkaan voi lähteä vaikka mummopyörällä, Turkka naurahtaa.

 

Griffin Finland Oy

Sami Kauppinen
Matkailualan yrittäjä, joka on liikkunut koko ikänsä. Osallistunut useana vuonna Kalevan kierrokselle. Tuttu TV:stä.

Sami Heinikainen
Omaa porukan kovimmat meriitit urheilun saralta. Pelannut pääsarjatasolla pesäpalloa lukkarina.

Seppo Parta
Mäntyharjun kuntosaliyrittäjä, joka valittiin vuoden liikuttajaksi 2018. Seuratyö on lähellä sydäntä

Ari Soikkeli
Matkailualan yrittäjä ja Linkkumyllyn isäntä.

Tiina Kohonen
Vierulan tilan emäntä, joka tasapainottaa porukan menoa.

Tuukka Turkka
”Karttamestari” ja porukan aivot. Suunnistustaustan vuoksi avainasemassa tapahtumien järjestämisessä.

Janne Järvinen
Aktiivinen polkujuoksutapahtumien kävijä. Insinööri on suurena apuna teknisellä puolella.

Kevät luo uskoa vaikeaan tilanteeseen

|
Suuria pääomia vaativien auto- ja konealan yritysten on taiteiltava koronaviruksen rajoittamassa toimintaympäristössä mahdollisimman pienin vaurioin. Kuin puun takaa, summaavat mikkeliläiset autoalan yrittäjät ja yritysten ...

Miten tästä selvitään?

|
Koronavirus heittää kapuloita elinkeinoelämän rattaisiin oikein urakalla. Monissa yrityksissä jaetaan lomautuslappuja, sillä lähitulevaisuus näyttää vähintäänkin epävarmalta. Kyselimme kuulumisia kriisin eniten runtelemalta toimintasektorilta eli palvelualalta. ...

Veroilmoituksen takaraja lähenee

|
Sijoitusasuntojen omistajat ovat hyvin perillä verotuksesta. Omistusasunnoissa asuville verotuksen kotitalousvähennys on tuttu asia, mutta silti siitä herää runsaasti kysymyksiä vuosittain. Veronmaksajien lakiasianjohtaja Vesa Korpela ...

Ihmiset ovat hoksanneet liukkauden

|
Tiet ja kävelykadut ovat olleet tänä talvena jäässä vähän väliä, joten liukkauteen on osattu varautua. Vähäluminen ja lämmin talvi on aiheuttanut liukastumisia ja kaatumisia. ...

”Auttaminen innostaa jatkamaan”

|
Haava- ja ihotautipotilaat saavat nyt avun nopeasti. Haavanhoitoon sekä ihosairauksiin erikoistunut Mikkelin Haavapalvelu Ag aloitti toimintansa viime vuoden syyskuussa. Yrittäjänä toimivalla Minna Kuntulla on ...

Erikoisliikkeen pitää pysyä erikoisena

|
Autojen korinhoidossa olisi yleisesti parantamisen varaa. Yrittäjänkadulla sijaitsevan Ruoste-estokeskuksen liiketiloissa palaa valot pitkälle iltaan saakka. Neljän uuden automaalilinjan asentaminen vie oman aikansa. Vuosien varrelta ...

Compitec otti koko tuotannon omiin käsiin

|
Yritys investoi viimeisintä huipputekniikkaa oleviin laitteisiin. Haukivuorella toimivat tilaus- ja alihankintakonepaja Compitec Oy on tehnyt laiteinvestointeja, joiden avulla yritys on parantanut kilpailukykyä sekä nopeuttanut ...