Griffin Events tuo elämää

|

Lähtökuopissa. Gravel Race Mäntyharju -tapahtumaan starttasi noin100 pyöräilijää. Kuvat: Markku Sohlman

Järvi-Suomen upeat maisemat tutuksi liikunnan kautta.

Griffin Events Finland Oy koostuu seitsemästä mäntyharjulaisesta yrittäjästä, jotka haluavat elävöittää paikkakuntaa. Heille kaikille on yhteistä kiinnostus liikuntaan, joko ammattilaisuuden tai esimerkiksi seuratyön kautta. Matkailualanyrittäjä Sami Kauppinen kertoo heitä ajaneen eteenpäin tarve hyödyntää alueen runsaita mahdollisuuksia.
– Resursseja ei hyödynnetä niin paljon kuin olisi mahdollista. Ajattelimme, etteivät asiat parane voivottelemalla, vaan niille on itse tehtävä jotain, Kauppinen toteaa.

Ensimmäinen suuri koetus oli pari viikkoa sitten, kun Mäntyharjulla järjestettiin ensimmäistä kertaa soratiepyöräilytapahtuma Gravel Race Mäntyharju. Jatkoakin on luvassa, sillä syyskuussa järjestetään MRM 2019 polkujuoksutapahtuma.
– Polkujuoksu kasvattaa koko ajan suosiotaan. Muun muassa Kolilla ja Espoossa järjestetään isot tapahtumat. Haluamme olla tulevaisuudessa näiden isojen järjestäjien kanssa samalla viivalla, Kauppinen kertoo.

Kauppisen mukaan heidän toimintamalli on otettu kotikunnassa hyvin vastaan. Vaikka tapahtumat järjestetään tänä vuonna Mäntyharjulla, yrittäjät näkevät, että Etelä-Savon alueella monella paikkakunnalla on samankaltainen tilanne. Tulevaisuudessa toiminta voi tapahtua missä vain.
– Täällä on niin paljon alueita ja kohteita, joita voisi hyödyntää nykyistä enemmän. Täällä asuvat eivät välttämättä osaa arvostaa tai huomaa Järvi-Suomen kauniita maisemia, Kauppinen pohtii.
Yrityksen pääpointtina on tuoda elämää kylille liikuntatapahtumien muodossa.
– Tottakai luvassa on oheisohjelmaa, kuten tansseja. Parasta olisi, jos kylille saisi luotua karnevaalitunnelmaa, Kauppinen toteaa hyväntuulisena.

 

”Mäntyharju on aarreaitta”

Gravel Race onnistui yli odotusten.

Sami Heinikainen ”kukittaa” Mika Halmeen hyväksytyn pyöräilysuorituksen jälkeen.

Reittivahtiehdoista vastannut Tuukka Turkka kertoo Gravel Race Mäntyharju -pyöräilytapahtuman olleen enemmän kuin onnistunut. Pyöräilijöitä oli mukana noin sata ja ensi vuodelle tapahtumaan odotetaan jo tuplaten osallistujia.
– Meillä oli hieman erilainen lähestymistapa kuin tavallisissa pyöräilykilpailuissa. Jokainen sai valita reitin oman maun mukaan. Pisin reitti oli noin 200 kilometriä, Turkka kertoo.
Tapahtumassa karttaan oli merkitty check pointteja eli niin sanottuja rasteja, joista jokainen sai rakentaa mieleisen reitin.
– Suunnistajana kartat ovat lähellä sydäntäni, joten pakko oli ujuttaa pieni porkkana karttaan mukaan. Reitin suunnittelun avulla tuosta 200 kilometristä pystyi saamaan noin 10 kilometriä pois, Turkka kertoo.
Monet kavahtavat hänen mukaan sanaa suunnistus, mutta nyt kyse olikin suunnittelusta.

Turkan mukaan Mäntyharju on loputon aarreaitta, mitä tulee sorateihin ja pyöräilyyn. Suomessa ei ole ollut vastaavia tapahtumia ja odotukset ensi vuoden kesäkuun 6. päivä järjestettävälle tapahtumalle ovat korkealla.
– Toivoisimme, että kaikki kiinnostuneet lähtisivät mukaan. Pyöräiltävä matka voi olla satoja tai kymmeniä kilometrejä. Kaveriporukalla voi lähteä ihan vain illanviettoon ja pyöräillä siinä samalla.
Kun kyse on soratiepyöräilystä, niin melkein mikä tahansa pyörä sopii tapahtumaan. Turkka opastaa, että renkaan paksuuden olisi kuitenkin hyvä olla yli 30 millimetriä.
– Matkaan voi lähteä vaikka mummopyörällä, Turkka naurahtaa.

 

Griffin Finland Oy

Sami Kauppinen
Matkailualan yrittäjä, joka on liikkunut koko ikänsä. Osallistunut useana vuonna Kalevan kierrokselle. Tuttu TV:stä.

Sami Heinikainen
Omaa porukan kovimmat meriitit urheilun saralta. Pelannut pääsarjatasolla pesäpalloa lukkarina.

Seppo Parta
Mäntyharjun kuntosaliyrittäjä, joka valittiin vuoden liikuttajaksi 2018. Seuratyö on lähellä sydäntä

Ari Soikkeli
Matkailualan yrittäjä ja Linkkumyllyn isäntä.

Tiina Kohonen
Vierulan tilan emäntä, joka tasapainottaa porukan menoa.

Tuukka Turkka
”Karttamestari” ja porukan aivot. Suunnistustaustan vuoksi avainasemassa tapahtumien järjestämisessä.

Janne Järvinen
Aktiivinen polkujuoksutapahtumien kävijä. Insinööri on suurena apuna teknisellä puolella.

Sähköpyörät ovat tulleet jäädäkseen

|
Sähköavusteiset pyörät eivät saa toimia määräysten mukaan pelkällä sähkömoottorilla, vaan sähkömoottorin tarkoitus on avustaa pyöräilijää. Näitä koskevat polkupyöräilysäännöt, eikä niitä tarvitse rekisteröidä, eikä vakuuttaa. ...

Saunapalot johtuvat yleensä hormista

|
Vapaa-ajan asunnolla käytetty kiinteistötekniikka kannattaa huomioida vakuutuksessa. Sauna ja peseytymistilat kuuluvat yleensä kotivakuutukseen. Mikäli sauna on erillinen rakennus, sille tulee olla oma vakuutuksensa. – ...

Traktorikauppa on murroksessa

|
Maatalouden vuosia jatkunut ahdinko näkyy myös konekaupassa. Yhtäjaksoisesti 18 vuotta New Holland- ja Case IH-kauppana toiminut Etukone jatkaa merkkien huolto- ja varaosamyyntiä kuten tähänkin ...

Kalliomaalausretkille on kysyntää

|
Kallioniemi on tulvillaan elämää. Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä ...

Kun vuokrataan, vuokrataan kunnolla

|
Kokenut konemies tietää, minkälaisilla laitteilla työ sujuu turvallisesti ja nopeasti. Pikkupojasta lähtien erilaisten koneiden ja laitteiden kanssa töitä tehneen Seppo Tenhusen ajatuksissa on kytenyt ...

Kaksikko hyppäsi omille rattaille

|
Ideat autokaupan uudenlaisista palvelumuodoista poikivat yrityksen. Jo pienen ikänsä autoja myyneillä Jonne Långilla ja Jani Kellmanilla on selkeä käsitys siitä, mitä autoliikkeiden tarjonnasta puuttui. ...

Uusi kivijalkakauppa

|
Pitkään tyhjillään ollut liiketila sai uudet yrittäjät. Toukokuun puolen välin tienoilla perustettu Lämpökulma Oy palvelee entisen Nuijamiestenkadun Siwan tiloissa. Yrittäjät Timo Telkkä, Marko Laukkanen ...

Kalliomaalausretkille on kysyntää

|
Kallioniemi on tulvillaan elämää. Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä ...

Kolmas liike avattiin Vehmaalle

|
Kärkipyörä haluaa panostaa vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa. Kärkipyörä laajensi toimintaansa Juvalle maalis-huhtikuun vaihteessa. Uusi liike on yrityksen kolmas toimipaikka. Kaksi muuta sijaitsevat Mäntyharjulla ja Lappeenrannassa. ...