Optiman tilat kelpaavat käytettynäkin

|

Kia Optima tarjoaa käytettynäkin hyvien tilojen lisäksi harmittomia kilometrejä – kiitos pitkän takuun.

Toukokuun nappivaihdokki on 2,5 vuotta yksityiskäytössä ollut Kia Optima.

Mikkelin Rinta-Joupilta uutena myyty, säännöllisesti huollettu ja hiljattain uuteen autoon vaihdettu yksilö vaikutti heti ensisilmäyksestä lähtien liki virheettömältä.
Näin asian pitää ollakin, kun mittarissa on vain 34 000 kilometriä. Kulkuriksi luodun Optiman sydämenä on 1,7 litran dieselin ja automaattivaihteiston yhdistelmä. Auto kuuluu halutuimpien hintaluokkien kategoriassa yläpäähän ja on passeli heille, joilla on tarvetta reilulle tiloille. Lisäksi Optima tarjoaa pienen kulutuksen.
Pikkulenkillä auto tuntuu jämäkältä ajettavalta. Optiman alustassa tuntuu myös tietynlainen mukavuus, onhan auton olemuksessakin muutenkin ”amerikkaa”.

Vuoden 2017 mallisessa autossa on premium pack, joka tarjoaa puolinahkasisustuksen ja mukavuusvarusteiden lisäksi paljon erilaisia turvavarusteita, jotka eivät silloin vielä olleet arkipäivää koko mallistossa.
Nappivaihdokki-Optima edustaa merkin neljättä sukupolvea. Vuonna 2000 päivänvalon nähnyt automalli tunnettiin Suomessa aina vuoteen 2010 saakka Magentiksena. Ylempään keskiluokkaan kuuluva Optima sai farmarimallin vaihtoehdokseen vasta nykyisen korimallin myötä vuonna 2016.

Henrik Moilanen pitää Kia’aa miellyttävänä autona myydä.
Henrik Moilanen pitää Kia’aa miellyttävänä autona myydä.

Helpoksi myytäväksi Optimaa kehuva automyyjä Henrik Moilanen korostaa nappivaihdokin olevan vastaavan ikäisten Kia-autojen tapaan vielä takuunalainen ajoneuvo. Auto kuului Kian Kuntoplus-ohjelmaan, joka tarkoittaa erillistä kuntotarkastusta ja mahdollisia korjauksia ennen seuraavaa omistajaa.
– Lisäksi näihin saa käytettynäkin huolenpitosopimuksen, Moilanen jatkaa.
Rinta-Joupin autoliikkeellä Kia-vastaavana toimiva Moilanen on huomannut korealaismerkkiin suhtautumisen muuttuneen vuosien varrella.
– Onhan niitä ennakkoluuloja vieläkin. Huoltoja mielletään arvokkaiksi ja varaosia ei saa. Näinhän asia ei tietenkään ole, Moilanen kertoo.

 

Kia otti omansa nopeasti

Vasta vuonna 2005 Suomen markkinoille saapunut KIA on tehnyt automarkkinoilla tempun, joka hakee vertaistaan: automerkki on kasvanut tyhjästä Suomen kuudenneksi myydyimmäksi.
Myydyin malli on ollut Ceed, mutta pakka on viime vuosina monipuolistunut. Katumaasturit, hybridit ja sähköautot tekevät tuloaan laajalla rintamalla ja osa on jo markkinoilla.
Kia on ollut kuluvan vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana ainoa automerkki 10 myydyimmän joukossa, joka on kasvattanut markkinaosuuttaan viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden. Prosenteissa markkinakakusta merkin hallussa on 6,2.

Milloin kulkupeli kannattaa vaihtaa?

|
Auton ja muiden kulkupelien omistajien ikuinen pohdinnan kohde on, milloin olisi oikea aika vaihtaa – kevät, syksy tai kenties talvi. Selvitimme asiaa mikkeliläisissä alan ...

Haave toteutui yli odotusten

|
Škodan tarina Mikkelissä on viimeisen 25 vuoden aikana ollut menestyksekäs. Laman runtelema Suomi kesällä 1994 oli kovin erinäköinen kuin nyt. Autokaupan osalta tunnelmat olivat ...

Etukone satsaa uuteen korikorjaamoon

|
Uusi korikorjaamo- ja automaalaamoinvestointi varmistaa aukottoman palveluketjun. Ajanvaunun ja Etukoneen yrittäjät Pekka Piispa ja Veijo Karjalainen avasivat vuosi sitten kuutta eri automerkkiä edustavan Autoarinan ...

Savilahden Auton reviiri kasvoi

|
Valtakunnan tason yrityskaupan seuraukset yllättivät positiivisesti. Kesko-konserniin kuuluva K Caara Oy osti Laakkonen-konsernin Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot jo keväällä. Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro ...

Rinta-Jouppi panostaa Mitsubishiin

|
Rinta-Joupin Mikkelin toimipiste on aloittanut Mitsubishin edustuksen. Tervajoen pisteeltä vuonna 2018 alkanut merkkiedustus sai Mikkelin lisäksi jatkoa myös Rovaniemellä, Porissa ja Mikkelissä sekä Jämsä/Jyväskylä-alueella. ...