Laadusta ei tingitä

|

Santtu Koistisen SKS-Rakennus Oy on monipuolisen palvelun rakennusfirma. – Parhaillaan työn alla on arkkitehdin suunnittelema uniikki huvila Hirvensalmelle, kertoo Santtu Koistinen.

Santtu Koistisen rakennusalan yritys tekee mitä asiakas haluaa.

Hirvensalmelainen Santtu Koistinen on toiminut rakennusalalla pienestä pitäen. Vuonna 2005 hän pisti pystyyn toiminimen ja on siitä lähtien rakentanut, saneerannut ja asentanut, nykyisin SKS-Rakennus Oy nimisen firmansa kautta.
– Rakennusala imaisi mukaansa ja suoritin myös rakennusalan ammattitutkinnon.
Koistisella on tällä hetkellä pari miestä vakituisessa työsuhteessa ja miehitystä lisätään tarpeen mukaan.
– Palkkaan määräaikaisesti ammattimiehiä aina urakan mukaan ja sen lisäksi työmaalla käy esimerkiksi alan koulusta oppilaita työharjoittelussa ja tietenkin aliurakoitsijoita.

SKS-Rakennus tekee muun muassa uudisrakentamista, remontteja, muurausta ja asentaa LVI- ja jätevesijärjestelmiä sekä pienempiä että suurempia töitä tilausten mukaan.
– Kaikkea mikä liittyy rakentamiseen. Onpa kerran korjattu venekin, kertoo Koistinen.
– Asiakas ihmetteli, kuinka hän saisi veneen saaresta korjattavaksi ja kuka sen korjaisi. Noudettiin vene maihin, korjattiin ja vietiin takaisin saareen.

Tällä hetkellä merkittävä osa tilauksista tulee vapaa-ajan rakentamisen puolelta. Rakentaminen onnistuu niin avaimet käteen- periaatteella kuin pienemmissä osa-alueissa.
– Parhaillaan rakenteilla olevan huvilan ensimmäinen työvaihe alkoi mittavilla maansiirtotöillä. Tontilta poistettiin reippaasti kiviä ja maa-ainesta. Tilalle tuotiin kymmeniä kuormia mursketta, kertoo Koistinen.
– Rakennus on arkkitehdin suunnittelema, eikä ihan tavanomainen. Kohteesta on tarkat ja yksityiskohtaiset rakennus- ja rakennesuunnitelmat.

Koistinen kertoo vaativansa työntekijöiltään jämptiyttä niin työssä kuin turvallisuudessakin.
– Vaadin muilta samaa kuin itseltäni. Työmaalla mennään turvallisuus ja siisteys edellä ja laadusta ei tingitä, sanoo Koistinen.
Työmaalla jaetaan vastuualueet ja jokaisesta päivästä pidetään työpäiväkirjaa missä lukee muun muassa ketä on paikalla, mihin aikaan ja mitä on tehty. Jopa sääolosuhteet löytyvät päiväkirjasta.
– Työpäivillekin saattaa joskus tulla mittaa, mutta urakat tehdään viimeisen päälle, sanoo Koistinen.

Parhaillaan firmassa on menossa toiminnan laajentaminen.
– Juuri tehtiin kaupparekisteriin toimialamuutos. Rakennuspalveluiden lisäksi aloitamme työkoneiden vuokrauksen, kertoo Koistinen.
– Firmalla on työkoneiden lisäksi henkilönostimia, perävaunuja, matkailuautoja. Myös siivouspalvelu on tulossa palvelutarjontaan mukaan.

Rakennusala kulkee suvussa

|
Remontoinnin ohella mielessä on oman talon rakentaminen. Mikkelissä ikänsä asunut Kimmo Takkinen päätti syyskuussa laittaa pystyyn oman yrityksen. Hän on työskennellyt siitä asti toiminimellä ...

Talon huoltoa ei saa unohtaa

|
Ammattilaisia käytetään vain vähän arvioimaan korjauksien tarvetta. Monesti kuulee sanonnan ”tein itse ja säästin”. Lause saattaa kääntyä sarkasmin puolelle, jos remontissa kaikki ei menekään ...

Maalitohtori auttaa sävyjen kanssa

|
Milloin olet viimeksi huoltanut talosi ulkopinnat? Talon ulkopintaa pitäisi hoitaa vuosittain pesemällä seinät siihen tarkoitetulla pesunesteellä. Suuremmat maalausurakat riippuvat seinien kunnosta ja säiden vaikutuksesta ...