Kuusivuotias kuntopriimus kelpaa useimmille

|

Hallin suosituin. Savilahden Auto Oy:n vaihtoautopäällikkö Harri Parkkisen mukaan Golf on käytettynäkin erittäin haluttu.

Nappivaihdokkisarjan avausauto on vuoden 2013 mallia oleva Volkswagen Golf.

Tämä Otavan tienoilla palvellut yksilö on ikäisekseen vähän ajettu, helppokäyttöisellä DSG-vaihteistolla varustettu 1,2 TSI. Auto kuuluu hintansa puolesta Mikkelin seudulla myydyimpään hintaluokkaan.
Vasta päältäpesun saanut auto oli siisti jo ilman perusteellista puunaamista. Vaaleassa sisustuksessa ei ollut kulumisen merkkejä, jos siksi ei lueta iän ja käytön mukanaan tuomia asioita. Verrattain matalan 82 tuhannen kilometrin mittarilukemaan nähden esimerkiksi ohjauspyörä ja muut hallintalaitteet olivat moitteettomassa kunnossa. Vaihdevalitsimen nuppi ei automaattivaihteisessa paljoa tosin kulukaan, kun keppiä ei tarvitse yhtenään hämmentää.

Siisti yksilö. Hyvin pidetty Golf oli varmassa kunnossa.
Siisti yksilö. Hyvin pidetty Golf oli varmassa kunnossa.

Ajettavuudeltaan Golf on aina ollut hyvä. Käytettynäkin ohjaustuntuma hakkaa monet nykyautot. Wolfburgilaista ei tarvitse isommin ohjailla edes keväturaisilla maanteillä. Varustelista piti sisällään polttoainetoimisen lisälämmittimen kellolla, vakionopeudensäätimen ja ilmastoinnin. Seitsemännen sukupolven Golfissa on jo asiallinen ajonvakautusjärjestelmä, joten ajaminen ei tällä yksilöllä jää ainakaan turvallisuudesta kiinni.
Vaihtoautoa ostavan kannalta ehkäpä tärkeimmät seikat löytyvät tässä tapauksessa hintalapun varustelulistasta. Sen mukaan yhdellä omistajalla ollut auto on huollettu säännöllisesti merkkiliikkeessä ja jakohihna on juuri vaihdettu.

Golfin uutena myynyt Savilahden Auto on myös huoltanut auton. Tämä on vaihtoautopäällikkö Harri Parkkisen mukaan seikka, joka takaa yleisesti ottaen turvalliset kilometrit tulevalle omistajalle sekä autoliikkeelle vähemmän korjattavaa. Golfin hintaluokkakin on passeli, sillä hintahaarukassa 9-20 tuhatta euroa hyväkuntoiset yksilöt vaihtavat omistajaa nopeasti.
Peräti 43 vuoden työuran aikana yli 20 000 autokauppaa solminut Parkkinen tietää mistä puhuu. Mies sanoo Golfin olevan helppo auto myydä sellaista mielivälle.
– Hyvät yksilöt eivät ole kauan rivissä, vaan ne menevät melkein saman tien.
Parkkisen mukaan kyseisen automallin kohdalla kysymys on vuosikymmenten aikana hyväksi havaituista ominaisuuksista.
– Golfin kohdalla tärkeimpinä tekijöinä pidetään yleisesti käytön varmuutta, turvallisuutta ja ajettavuutta. Eli laadustahan tässä on kysymys, mies kiteyttää kokonaisuuden yhteen sanaan.

Täältä sen näkee. Konetilaa silmäilemällä saa yleiskuvan  siitä, miten autoa on huollettu ja pidetty.
Täältä sen näkee. Konetilaa silmäilemällä saa yleiskuvan siitä, miten autoa on huollettu ja pidetty.

 

VW Golf vuonna 2013:

• Oli Suomen myydyin auto.
• Myyntimäärä oli 5064 kpl.
• Nappasi tuoreena seitsemännen sukupolven mallina
useita tunnustuksia.
• Näistä osuvimpina valinnat eurooppalaiseksi Vuoden
Autoksi, Vuoden Autoksi Maailmassa ja Vuoden
Autoksi Japanissa.

 

Golf on pitänyt pintansa

Kokoluokkansa ikoni tarjoaa omistajilleen varmoja ominaisuuksia.
Alemman keskiluokan eli C-segmentin mittapuuna käytettävä Volkswagen Golf täytti maaliskuun lopussa 45 vuotta. Se astui aikoinaan suuriin saappaisiin korvatessaan legendaarisen kuplavolkkarin. Korvaajasta on kasvanut vuosien varrella esikuvaansa menestyneempi automalli, joka on muuntautunut mallisukupolvesta toiseen autoilevien ihmisten tarpeiden mukaiseksi.
Golfia on myyty jo reilut 35 miljoonaa kappaletta. Se tekee tasaisen taulukon vauhdilla vajaat 800 000 uutta Golfia joka vuosi. Kysymyksessä on todellinen maitopurkkituote, sillä uuden wolfsburgilaisen avaimet luovutetaan uudelle omistajalle jossakin päin maailmaa 41 sekunnin välein, joka ikinen päivä taukoamatta läpi vuorokauden.
Nykyään Golfia valmistetaan viisiovisena, farmarina, maavaraltaan korotettuna Alltrack-versiona sekä enemmän tilaa tarjoavana Sportsvanina. Golfin pohjalevylle valmistetaan myös erillistä mallinimeä kantava crossover-malli T-Roc.
Golf-mallistossa riittää voimanlähteitä, vetotapoja ja vaihteistoja. Bensan ja dieselin lisäksi Golfista on olemassa kaasu- ja sähköversiot. Etuvedon kaverina mallistossa on neliveto, jota kutsutaan volkswageniksi merkinnällä 4Motion.

 

Volkswagen Golf

Comfortline 1,2 TSI BlueMotion DSG,aj.82 tkm.
14 900 €
• 1-omistaja
• Huoltokirja, jakohihna
vaihdettu 4/2019
• Webasto kellolla
• Ilmastointi
• ESP-ajonvak. järj.
• Alut, 2-renkaat
• Vakionopeudensäädin
• Radio/CD
Myyjä:
Savilahden Auto Oy

Etukone satsaa uuteen korikorjaamoon

|
Uusi korikorjaamo- ja automaalaamoinvestointi varmistaa aukottoman palveluketjun. Ajanvaunun ja Etukoneen yrittäjät Pekka Piispa ja Veijo Karjalainen avasivat vuosi sitten kuutta eri automerkkiä edustavan Autoarinan ...

Savilahden Auton reviiri kasvoi

|
Valtakunnan tason yrityskaupan seuraukset yllättivät positiivisesti. Kesko-konserniin kuuluva K Caara Oy osti Laakkonen-konsernin Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot jo keväällä. Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro ...

Rinta-Jouppi panostaa Mitsubishiin

|
Rinta-Joupin Mikkelin toimipiste on aloittanut Mitsubishin edustuksen. Tervajoen pisteeltä vuonna 2018 alkanut merkkiedustus sai Mikkelin lisäksi jatkoa myös Rovaniemellä, Porissa ja Mikkelissä sekä Jämsä/Jyväskylä-alueella. ...

Ei pelkästään hiusten kuivaukseen

|
Avoautoilla pärjää myös sateessa ja talvessa, mutta pääasia löytyy tunnepuolelta. Rehellisesti sanottuna Pohjolan viileät olosuhteet eivät ole otollisimmat avoautoille. Lyhyestä kesästä huolimatta jo pelkkä ...

Mestaruustiimi uusi kaluston

|
Mikkeliläinen Tuomas Halonen ohjastaa Baltian endurance -sarjassa tuliterää Volkswagen Golf GTI TCR-kilpa-autoa. Viime vuonna takavetoisella BMW:llä BATCC:n endurance sarjan mestaruuden voittanut lahtelainen Black Rose ...