Kolmas liike avattiin Vehmaalle

|

Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska (oik.) suoritti virallisen avajaisnauhan leikkaamisen yrittäjä Yrjö Pylvänäisen avustuksella. Kuva: Jouko Makkonen

Kärkipyörä haluaa panostaa vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa.

Kärkipyörä laajensi toimintaansa Juvalle maalis-huhtikuun vaihteessa. Uusi liike on yrityksen kolmas toimipaikka. Kaksi muuta sijaitsevat Mäntyharjulla ja Lappeenrannassa. Yrityskokonaisuutta luotsaavat sisarukset Lea, Yrjö ja Pekka Pylvänäinen.
– Kelit vaikuttivat avajaisten aikaan positiivisesti ja kävijöitä oli runsaasti. Viime viikon ”takatalvi” vähän hiljensi, mutta onneksi kelit kääntyivät jälleen aurinkoisiksi, Yrjö ”Ykä” Pylvänäinen kertoo.
Juvan liike sijaitsee hyvällä paikalla, entisen Juvan Automyynnin tiloissa, aian Vehmaan risteyksen tuntumassa. Alun perin erikoisen mallinen rakennus on ollut kukka- ja puutarhaliike 5-tien varrella.
– Rakennus on siirretty tien varresta nykyiselle paikalleen, Ykä tietää kertoa.

Juvan Kärkipyörästä löytyy omakotitaloasujalle sekä ammattilaiselle välineitä puutarhan hoitoon ja metsän raivaukseen. Juvalla ei ole vuoteen ollut Husqvarna -myyjää, mutta nyt sellainen löytyy.
– Omaa sydäntäni lähellä on puutarhan hoito ja kunnostus. On ilo nähdä, että nykypäivänä ympäristöstä pidetään huolta, Ykä toteaa.
– Hoidetut puutarhat ovat esteettisesti mukavia ja tuovat elämälle lisäarvoa.
Urheilun, retkeilyn ja liikunnan tuotteiden siirtyessä yhä kasvavassa määrin verkkokauppatuotteiksi, Kärkipyörä haluaa keskittyä asiakaspalveluun.
– Uskon, että pienkoneiden osalta henkilökohtainen palvelu ei tule katoamaan. Myyjän ja asiakkaan välinen kanssakäyminen on erittäin tärkeää. Siinä kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja sen mukaan valitaan oikea tuote, Ykä muistuttaa.

Yrittäjä pohtii Etelä-Savossa olevan valitettavan paljon hylättyjä mökkejä, joiden pihat kaipaisivat kunnon remonttia.
– Ennen mökillä oltiin koko kesä ja nykyään siellä vietetään pari kolme viikonloppua kesästä. Tämä ei tietenkään näy katukuvassa, koska mökit ovat järvien rannoilla mökkiteiden varsilla.
Positiivista on hänen mukaan se, etteivät taimikot ja metsät jää nykypäivänä hoitamatta vaikka omistaja asuisi pääkaupunkiseudulla.
– Etelä-Savon metsien hoitovelka on pienentynyt. Eli taimikoita hoidetaan eikä niiden anneta rämettyä. Olen kuullut, että perikunnat ovat järjestäneet omia raivaus- tai metsänhoitoleirejä, Ykä kertoo hymyillen.

Juva valikoitui uuden liikkeen paikaksi nopealla aikataululla. Ykän mukaan paikkakuntalaisilla oli ripeät otteet
– Tammi-helmikuussa asiaa vielä pohdittiin ja kyseltiin, ja nyt se on totta. Saimme paljon apua kunnasta ja he haluavat panostaa Vehmaan alueen kehittämiseen.
Ykä toteaa paikkakunnan sloganin ”Sujuvasti Juvalla” kuvastan hyvin paikkakunnan mentaliteettia.
– Sen sijaan, että etsitään esteitä, etsitään mahdollisuuksia.

Kevät luo uskoa vaikeaan tilanteeseen

|
Suuria pääomia vaativien auto- ja konealan yritysten on taiteiltava koronaviruksen rajoittamassa toimintaympäristössä mahdollisimman pienin vaurioin. Kuin puun takaa, summaavat mikkeliläiset autoalan yrittäjät ja yritysten ...

Miten tästä selvitään?

|
Koronavirus heittää kapuloita elinkeinoelämän rattaisiin oikein urakalla. Monissa yrityksissä jaetaan lomautuslappuja, sillä lähitulevaisuus näyttää vähintäänkin epävarmalta. Kyselimme kuulumisia kriisin eniten runtelemalta toimintasektorilta eli palvelualalta. ...

Veroilmoituksen takaraja lähenee

|
Sijoitusasuntojen omistajat ovat hyvin perillä verotuksesta. Omistusasunnoissa asuville verotuksen kotitalousvähennys on tuttu asia, mutta silti siitä herää runsaasti kysymyksiä vuosittain. Veronmaksajien lakiasianjohtaja Vesa Korpela ...

Ihmiset ovat hoksanneet liukkauden

|
Tiet ja kävelykadut ovat olleet tänä talvena jäässä vähän väliä, joten liukkauteen on osattu varautua. Vähäluminen ja lämmin talvi on aiheuttanut liukastumisia ja kaatumisia. ...

”Auttaminen innostaa jatkamaan”

|
Haava- ja ihotautipotilaat saavat nyt avun nopeasti. Haavanhoitoon sekä ihosairauksiin erikoistunut Mikkelin Haavapalvelu Ag aloitti toimintansa viime vuoden syyskuussa. Yrittäjänä toimivalla Minna Kuntulla on ...

Erikoisliikkeen pitää pysyä erikoisena

|
Autojen korinhoidossa olisi yleisesti parantamisen varaa. Yrittäjänkadulla sijaitsevan Ruoste-estokeskuksen liiketiloissa palaa valot pitkälle iltaan saakka. Neljän uuden automaalilinjan asentaminen vie oman aikansa. Vuosien varrelta ...

Compitec otti koko tuotannon omiin käsiin

|
Yritys investoi viimeisintä huipputekniikkaa oleviin laitteisiin. Haukivuorella toimivat tilaus- ja alihankintakonepaja Compitec Oy on tehnyt laiteinvestointeja, joiden avulla yritys on parantanut kilpailukykyä sekä nopeuttanut ...