Kolmas liike avattiin Vehmaalle

|

Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska (oik.) suoritti virallisen avajaisnauhan leikkaamisen yrittäjä Yrjö Pylvänäisen avustuksella. Kuva: Jouko Makkonen

Kärkipyörä haluaa panostaa vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa.

Kärkipyörä laajensi toimintaansa Juvalle maalis-huhtikuun vaihteessa. Uusi liike on yrityksen kolmas toimipaikka. Kaksi muuta sijaitsevat Mäntyharjulla ja Lappeenrannassa. Yrityskokonaisuutta luotsaavat sisarukset Lea, Yrjö ja Pekka Pylvänäinen.
– Kelit vaikuttivat avajaisten aikaan positiivisesti ja kävijöitä oli runsaasti. Viime viikon ”takatalvi” vähän hiljensi, mutta onneksi kelit kääntyivät jälleen aurinkoisiksi, Yrjö ”Ykä” Pylvänäinen kertoo.
Juvan liike sijaitsee hyvällä paikalla, entisen Juvan Automyynnin tiloissa, aian Vehmaan risteyksen tuntumassa. Alun perin erikoisen mallinen rakennus on ollut kukka- ja puutarhaliike 5-tien varrella.
– Rakennus on siirretty tien varresta nykyiselle paikalleen, Ykä tietää kertoa.

Juvan Kärkipyörästä löytyy omakotitaloasujalle sekä ammattilaiselle välineitä puutarhan hoitoon ja metsän raivaukseen. Juvalla ei ole vuoteen ollut Husqvarna -myyjää, mutta nyt sellainen löytyy.
– Omaa sydäntäni lähellä on puutarhan hoito ja kunnostus. On ilo nähdä, että nykypäivänä ympäristöstä pidetään huolta, Ykä toteaa.
– Hoidetut puutarhat ovat esteettisesti mukavia ja tuovat elämälle lisäarvoa.
Urheilun, retkeilyn ja liikunnan tuotteiden siirtyessä yhä kasvavassa määrin verkkokauppatuotteiksi, Kärkipyörä haluaa keskittyä asiakaspalveluun.
– Uskon, että pienkoneiden osalta henkilökohtainen palvelu ei tule katoamaan. Myyjän ja asiakkaan välinen kanssakäyminen on erittäin tärkeää. Siinä kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja sen mukaan valitaan oikea tuote, Ykä muistuttaa.

Yrittäjä pohtii Etelä-Savossa olevan valitettavan paljon hylättyjä mökkejä, joiden pihat kaipaisivat kunnon remonttia.
– Ennen mökillä oltiin koko kesä ja nykyään siellä vietetään pari kolme viikonloppua kesästä. Tämä ei tietenkään näy katukuvassa, koska mökit ovat järvien rannoilla mökkiteiden varsilla.
Positiivista on hänen mukaan se, etteivät taimikot ja metsät jää nykypäivänä hoitamatta vaikka omistaja asuisi pääkaupunkiseudulla.
– Etelä-Savon metsien hoitovelka on pienentynyt. Eli taimikoita hoidetaan eikä niiden anneta rämettyä. Olen kuullut, että perikunnat ovat järjestäneet omia raivaus- tai metsänhoitoleirejä, Ykä kertoo hymyillen.

Juva valikoitui uuden liikkeen paikaksi nopealla aikataululla. Ykän mukaan paikkakuntalaisilla oli ripeät otteet
– Tammi-helmikuussa asiaa vielä pohdittiin ja kyseltiin, ja nyt se on totta. Saimme paljon apua kunnasta ja he haluavat panostaa Vehmaan alueen kehittämiseen.
Ykä toteaa paikkakunnan sloganin ”Sujuvasti Juvalla” kuvastan hyvin paikkakunnan mentaliteettia.
– Sen sijaan, että etsitään esteitä, etsitään mahdollisuuksia.

Sähköpyörät ovat tulleet jäädäkseen

|
Sähköavusteiset pyörät eivät saa toimia määräysten mukaan pelkällä sähkömoottorilla, vaan sähkömoottorin tarkoitus on avustaa pyöräilijää. Näitä koskevat polkupyöräilysäännöt, eikä niitä tarvitse rekisteröidä, eikä vakuuttaa. ...

Saunapalot johtuvat yleensä hormista

|
Vapaa-ajan asunnolla käytetty kiinteistötekniikka kannattaa huomioida vakuutuksessa. Sauna ja peseytymistilat kuuluvat yleensä kotivakuutukseen. Mikäli sauna on erillinen rakennus, sille tulee olla oma vakuutuksensa. – ...

Traktorikauppa on murroksessa

|
Maatalouden vuosia jatkunut ahdinko näkyy myös konekaupassa. Yhtäjaksoisesti 18 vuotta New Holland- ja Case IH-kauppana toiminut Etukone jatkaa merkkien huolto- ja varaosamyyntiä kuten tähänkin ...

Kalliomaalausretkille on kysyntää

|
Kallioniemi on tulvillaan elämää. Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä ...

Kun vuokrataan, vuokrataan kunnolla

|
Kokenut konemies tietää, minkälaisilla laitteilla työ sujuu turvallisesti ja nopeasti. Pikkupojasta lähtien erilaisten koneiden ja laitteiden kanssa töitä tehneen Seppo Tenhusen ajatuksissa on kytenyt ...

Kaksikko hyppäsi omille rattaille

|
Ideat autokaupan uudenlaisista palvelumuodoista poikivat yrityksen. Jo pienen ikänsä autoja myyneillä Jonne Långilla ja Jani Kellmanilla on selkeä käsitys siitä, mitä autoliikkeiden tarjonnasta puuttui. ...

Uusi kivijalkakauppa

|
Pitkään tyhjillään ollut liiketila sai uudet yrittäjät. Toukokuun puolen välin tienoilla perustettu Lämpökulma Oy palvelee entisen Nuijamiestenkadun Siwan tiloissa. Yrittäjät Timo Telkkä, Marko Laukkanen ...

Kalliomaalausretkille on kysyntää

|
Kallioniemi on tulvillaan elämää. Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä ...

Griffin Events tuo elämää

|
Järvi-Suomen upeat maisemat tutuksi liikunnan kautta. Griffin Events Finland Oy koostuu seitsemästä mäntyharjulaisesta yrittäjästä, jotka haluavat elävöittää paikkakuntaa. Heille kaikille on yhteistä kiinnostus liikuntaan, ...