E-urheilu on nousussa Mikkelin seudulla

|

Gigaexpossa järjestettiin päivän päätteeksi peliturnaus, jonka osallistujamäärä täyttyi jo heti aamusta. Kuva: Jimi Roos

Paikallinen e-urheilua tunnetuksi tekevä yhdistys Mikkeli eSport ry on erittäin tyytyväinen kuluneeseen vuoteen.

Mikkeli eSports ry järjesti maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Gigaexpon Mikkelin Gigantissa yhdessä Gigantin, MPY:n ja Lenovon kanssa. Tapahtuma sai jatkoa Kouvolassa samana viikonloppuna.
– Pidämme yhteensä neljä tapahtumaa. Huhtikuun lopulla olemme Varkaudessa ja toukokuun puolella Pieksämäellä, Mikkeli eSports ry:n varapuheenjohtaja Juha Valta kertoo.
Mikä sitten Gigaexpon tarkoitus on ja mitä siellä tapahtuu?
– Olemme paikalla kertomassa elektronisesta pelaamisesta eli e-urheilusta nuorille ja heidän vanhemmilleen. Päivän päätteeksi järjestämme myös pienen peliturnauksen, johon voi ilmoittautua paikan päällä.
Mikkelissä turnaus oli erittäin suosittu ja osallistujamäärää kasvatettiin suunnitellusta 16:sta 20:een suuren suosion myötä. Paikalla oli pelejä seuraamassa toinen tusina lisää ja verkon välityksellä pelejämme seurasi korkeimmillaan lähes 100 katsojaa.

Valta oli erittäin tyytyväinen Mikkelin ja Kouvolan tapahtumiin.
– Nuorten vanhemmat tulivat keskustelemaan pelaamisen ilmiöstä ja millaista toimintaa Mikkelissä on.
Valtan mukaan yksi yhdistyksen tavoitteista on nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäiseminen. Syrjäytymistä pyritään ehkäisemään tuomalla pelaajia yhteen tapaamisille ja löytämään uusia kavereita.
– Järjestämme kuukausitapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille. Erityisesti Ravintola Päämajan kanssa yhteistyössä järjestetyt kisakatsomot ovat olleet suosittuja. Pyrimme tietenkin aina kehittämään kokoontumisia toiveiden mukaan.
Yhdistyksen kisakatsomossa seurataan luonnollisesti maailmalla tapahtuvia e-urheilukilpailuja ja -turnauksia.

Mikkeli eSports ry:n alkuvuosi on ollut hyvin noususuhdanteinen, eikä yhdistys aio jäädä laakereilleen lepäämään. Kuukausittaisten kokoontumisten lisäksi luvassa on isompiakin tapahtumia.
– Meillä on suunnitteilla syksylle LAN-tapahtuma Esedun kanssa. Ensi vuoden alkuun kaavailemme tapahtumaa Otavan Opiston kanssa, Valta kertoo tyytyväisenä.

 

Mikkeli eSports ry

• Elektronisen urheilun yhdistys.
• Perustettu 2017.
• Tarkoituksena tukea kilpapelaamisesta kiinnostuneita
sekä yhdistää nuoria saman lajin harrastajia.
• Pääasiallinen toiminta-alue on Mikkelin seutu.
• Yhdistys järjestää jäseniltoja ja avoimia yleisö-
tapahtumia, kuten kisakatsomoita, peli-iltoja ja
jäsenturnauksia.
• Lisätietoja löydät osoitteesta mikkeliesports.com

Veroilmoituksen takaraja lähenee

|
Sijoitusasuntojen omistajat ovat hyvin perillä verotuksesta. Omistusasunnoissa asuville verotuksen kotitalousvähennys on tuttu asia, mutta silti siitä herää runsaasti kysymyksiä vuosittain. Veronmaksajien lakiasianjohtaja Vesa Korpela ...

Ihmiset ovat hoksanneet liukkauden

|
Tiet ja kävelykadut ovat olleet tänä talvena jäässä vähän väliä, joten liukkauteen on osattu varautua. Vähäluminen ja lämmin talvi on aiheuttanut liukastumisia ja kaatumisia. ...

Maailma tänään — JiiTeen Kuukautinen

|
Uusi vuosi on jatkanut vanhojen vuosien tahtiin: outoja asioita kumpuaa niin maailmanlaajuisesti kuin paikallisestikin. Käydäänpä läpi muutamia sattumuksia. Ilmastonmuutoshömpötys jatkuu. Ilmasto on toki muuttunut ...

Minkä auton ostaisin?

|
Markkinoilla riittää vaihtoehtoja ja lisää tulee. Silti auto kannattaa ostaa yhä oma tarve edellä, myös voimanlähteen osalta. Auton hankkiminen on nykyään ehkäpä monimutkaisempaa kuin ...