E-urheilu on nousussa Mikkelin seudulla

|

Gigaexpossa järjestettiin päivän päätteeksi peliturnaus, jonka osallistujamäärä täyttyi jo heti aamusta. Kuva: Jimi Roos

Paikallinen e-urheilua tunnetuksi tekevä yhdistys Mikkeli eSport ry on erittäin tyytyväinen kuluneeseen vuoteen.

Mikkeli eSports ry järjesti maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Gigaexpon Mikkelin Gigantissa yhdessä Gigantin, MPY:n ja Lenovon kanssa. Tapahtuma sai jatkoa Kouvolassa samana viikonloppuna.
– Pidämme yhteensä neljä tapahtumaa. Huhtikuun lopulla olemme Varkaudessa ja toukokuun puolella Pieksämäellä, Mikkeli eSports ry:n varapuheenjohtaja Juha Valta kertoo.
Mikä sitten Gigaexpon tarkoitus on ja mitä siellä tapahtuu?
– Olemme paikalla kertomassa elektronisesta pelaamisesta eli e-urheilusta nuorille ja heidän vanhemmilleen. Päivän päätteeksi järjestämme myös pienen peliturnauksen, johon voi ilmoittautua paikan päällä.
Mikkelissä turnaus oli erittäin suosittu ja osallistujamäärää kasvatettiin suunnitellusta 16:sta 20:een suuren suosion myötä. Paikalla oli pelejä seuraamassa toinen tusina lisää ja verkon välityksellä pelejämme seurasi korkeimmillaan lähes 100 katsojaa.

Valta oli erittäin tyytyväinen Mikkelin ja Kouvolan tapahtumiin.
– Nuorten vanhemmat tulivat keskustelemaan pelaamisen ilmiöstä ja millaista toimintaa Mikkelissä on.
Valtan mukaan yksi yhdistyksen tavoitteista on nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäiseminen. Syrjäytymistä pyritään ehkäisemään tuomalla pelaajia yhteen tapaamisille ja löytämään uusia kavereita.
– Järjestämme kuukausitapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille. Erityisesti Ravintola Päämajan kanssa yhteistyössä järjestetyt kisakatsomot ovat olleet suosittuja. Pyrimme tietenkin aina kehittämään kokoontumisia toiveiden mukaan.
Yhdistyksen kisakatsomossa seurataan luonnollisesti maailmalla tapahtuvia e-urheilukilpailuja ja -turnauksia.

Mikkeli eSports ry:n alkuvuosi on ollut hyvin noususuhdanteinen, eikä yhdistys aio jäädä laakereilleen lepäämään. Kuukausittaisten kokoontumisten lisäksi luvassa on isompiakin tapahtumia.
– Meillä on suunnitteilla syksylle LAN-tapahtuma Esedun kanssa. Ensi vuoden alkuun kaavailemme tapahtumaa Otavan Opiston kanssa, Valta kertoo tyytyväisenä.

 

Mikkeli eSports ry

• Elektronisen urheilun yhdistys.
• Perustettu 2017.
• Tarkoituksena tukea kilpapelaamisesta kiinnostuneita
sekä yhdistää nuoria saman lajin harrastajia.
• Pääasiallinen toiminta-alue on Mikkelin seutu.
• Yhdistys järjestää jäseniltoja ja avoimia yleisö-
tapahtumia, kuten kisakatsomoita, peli-iltoja ja
jäsenturnauksia.
• Lisätietoja löydät osoitteesta mikkeliesports.com

Saunapalot johtuvat yleensä hormista

|
Vapaa-ajan asunnolla käytetty kiinteistötekniikka kannattaa huomioida vakuutuksessa. Sauna ja peseytymistilat kuuluvat yleensä kotivakuutukseen. Mikäli sauna on erillinen rakennus, sille tulee olla oma vakuutuksensa. – ...

Traktorikauppa on murroksessa

|
Maatalouden vuosia jatkunut ahdinko näkyy myös konekaupassa. Yhtäjaksoisesti 18 vuotta New Holland- ja Case IH-kauppana toiminut Etukone jatkaa merkkien huolto- ja varaosamyyntiä kuten tähänkin ...

Kalliomaalausretkille on kysyntää

|
Kallioniemi on tulvillaan elämää. Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä ...

Griffin Events tuo elämää

|
Järvi-Suomen upeat maisemat tutuksi liikunnan kautta. Griffin Events Finland Oy koostuu seitsemästä mäntyharjulaisesta yrittäjästä, jotka haluavat elävöittää paikkakuntaa. Heille kaikille on yhteistä kiinnostus liikuntaan, ...