Haukartingilta Ferrarille

|

Tie Maranellon korskuvan orin palvelukseen oli monien sattumien summa.

Maranellossa. Marko Salmikunnas kävi hiljattain allekirjoittamassa työsopimuksen Ferrarin syntysijoilla, F1-tallin kotipaikassa.
Maranellossa. Marko Salmikunnas kävi hiljattain allekirjoittamassa työsopimuksen Ferrarin syntysijoilla, F1-tallin kotipaikassa.

Hirvensalmella sijaitsevalla sisäkarting-hallilla vaikuttanut Marko Salmikunnas nähdään pian alkavalla Formula 1 -kaudella Ferrarin F1-tallin palveluksessa.
Yhteys saapasmaahan avautui keskusteltaessa Haukartingin hankkimista karting-autoista suoraan tehtaan edustajien kanssa. Italialaisia kiinnosti kovasti Salmikunnaksen tekemä akkukytkentä, jonka suhteen mies teki omat onnistuneet ratkaisunsa yhdessä kiinalaisen akkutoimittajan kanssa.
OTL-Kart, joka kuuluu muutaman mutkan kautta Fiat-konserniin, halusi luonnollisesti lisätietoa uudesta, kenties alaa mullistavasta akkuinnovaatiosta. Mallisuojaa kytkennälleen hakenut Salmikunnas ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla. Suhteet pysyivät lämpiminä italialaisten suuntaan koko prosessin ajan, vaikka aineksia oli paljon muuhunkin.

Keskustelujen ja Italian visiittien tuloksena Salmikunnas siirtyy helmikuun puolivälistä alkaen Ferrarin leipiin. Ensimmäinen työpäivä osuu uuden auton julkistamisen ajankohtaan.
– Menen toki jo hieman aiemmin paikalle, jotta hommaan pääsee sisälle mahdollisimman hyvin.
Työnkuvana on olla tallin koordinaattorina. Tehtäviin kuuluvat tallin henkilökunnan juoksevien asioiden hoitaminen, kuten matkustus- ja majoitusjärjestelyt. Salmikunnaksen sanoin vääpelin hommat odottavat.
Ferrarin johtoportaassa työkielenä on englanti, mutta suorittavassa portaassa puhutaan italiaa. Englantia ja venäjää taitava Salmikunnas aikoo kuitenkin opetella italiaa hetimmiten.
– Tärkeintä on tulla toimeen erilaisten persoonien kanssa. Meillä suomalaisilla on tässä suhteessa aika hyvä maine, mies naurahtaa.
Salmikunnas on ollut aikoinaan Rhodoksella töissä hotellin vastaanotossa kolmen vuoden ajan. Se oli hyvä käytännön koulu kielitaidon ja sosiaalisen kanssakäymisen osalta.

Haukartingin osalta meno jatkuu kuten tähänkin saakka. Syksykausi oli vilkas ja ajajia kävi hyvin. Talvikaudella ajajat saavat nauttia lämpimän hallin olosuhteista, vaikka ulkona paukkuisi pakkanen kuinka. Hirvensalmen Autourheiljoiden karting-jaoston puheenjohtaja Kari Liimatainen kertoo homman pyörivän jatkossakin pitkälti talkoovoimin.

Ajan kuluksi. Kyösti Matiskainen kehitti aurinkopaneelien puhdistusvälineen, kun sopivaa tuotetta ei löytynyt mistään.

Tarve synnytti keksinnön

|
Korkea sähkönsiirtohinta ajoi Kyösti Matiskaisen aurinkopaneelihankintaan ja paneelien puhdistustarve erikoistyövälineen kehittämiseen. Juvalainen monitoimimies Kyösti Matiskainen on aina rakentanut jotain. Kirvesmiehenä ja kalustevalmistajana aikoinaan vaikuttanut ...
Töissä. Työmatkoilla on hyvä laittaa dokumentit kuntoon heti, kertoo Kari Jukarainen.

Työkoti on nyt pyörien päällä

|
Tuhannet hotelliyöt kypsyttivät erilaisen ratkaisun todeksi. Kun kakkoskotina ovat käytännössä hotellit, on se liikaa. Erilaiset majoitusliikkeet tulivat tutuiksi yrittäjä Kari Jukaraiselle, sillä laatoitusalan maahantuontiliikkeen ...