Haukartingilta Ferrarille

|

Tie Maranellon korskuvan orin palvelukseen oli monien sattumien summa.

Maranellossa. Marko Salmikunnas kävi hiljattain allekirjoittamassa työsopimuksen Ferrarin syntysijoilla, F1-tallin kotipaikassa.
Maranellossa. Marko Salmikunnas kävi hiljattain allekirjoittamassa työsopimuksen Ferrarin syntysijoilla, F1-tallin kotipaikassa.

Hirvensalmella sijaitsevalla sisäkarting-hallilla vaikuttanut Marko Salmikunnas nähdään pian alkavalla Formula 1 -kaudella Ferrarin F1-tallin palveluksessa.
Yhteys saapasmaahan avautui keskusteltaessa Haukartingin hankkimista karting-autoista suoraan tehtaan edustajien kanssa. Italialaisia kiinnosti kovasti Salmikunnaksen tekemä akkukytkentä, jonka suhteen mies teki omat onnistuneet ratkaisunsa yhdessä kiinalaisen akkutoimittajan kanssa.
OTL-Kart, joka kuuluu muutaman mutkan kautta Fiat-konserniin, halusi luonnollisesti lisätietoa uudesta, kenties alaa mullistavasta akkuinnovaatiosta. Mallisuojaa kytkennälleen hakenut Salmikunnas ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla. Suhteet pysyivät lämpiminä italialaisten suuntaan koko prosessin ajan, vaikka aineksia oli paljon muuhunkin.

Keskustelujen ja Italian visiittien tuloksena Salmikunnas siirtyy helmikuun puolivälistä alkaen Ferrarin leipiin. Ensimmäinen työpäivä osuu uuden auton julkistamisen ajankohtaan.
– Menen toki jo hieman aiemmin paikalle, jotta hommaan pääsee sisälle mahdollisimman hyvin.
Työnkuvana on olla tallin koordinaattorina. Tehtäviin kuuluvat tallin henkilökunnan juoksevien asioiden hoitaminen, kuten matkustus- ja majoitusjärjestelyt. Salmikunnaksen sanoin vääpelin hommat odottavat.
Ferrarin johtoportaassa työkielenä on englanti, mutta suorittavassa portaassa puhutaan italiaa. Englantia ja venäjää taitava Salmikunnas aikoo kuitenkin opetella italiaa hetimmiten.
– Tärkeintä on tulla toimeen erilaisten persoonien kanssa. Meillä suomalaisilla on tässä suhteessa aika hyvä maine, mies naurahtaa.
Salmikunnas on ollut aikoinaan Rhodoksella töissä hotellin vastaanotossa kolmen vuoden ajan. Se oli hyvä käytännön koulu kielitaidon ja sosiaalisen kanssakäymisen osalta.

Haukartingin osalta meno jatkuu kuten tähänkin saakka. Syksykausi oli vilkas ja ajajia kävi hyvin. Talvikaudella ajajat saavat nauttia lämpimän hallin olosuhteista, vaikka ulkona paukkuisi pakkanen kuinka. Hirvensalmen Autourheiljoiden karting-jaoston puheenjohtaja Kari Liimatainen kertoo homman pyörivän jatkossakin pitkälti talkoovoimin.

Perhesauna parhaimmillaan

|
Moni ohikulkija haluaa ikuistaa Siiskosten saunan. Mikkelistä Anttolan suuntaan noin kymmenen kilometrin päässä Saimaalla on Veikko ja Anne Siiskosen pieni saarisauna. Sauna on ohikulkijoiden ...

MikUA:n Jani Laitinen EVK -luokan voittoon Ruotimolla

|
Mikkelin Urheiluautoilijat ry järjesti jokkiskilpailun Ruotimon Moottoriurheilukeskuksessa Mäntyharjulla helatorstaina. Radan käyttöoikeus oli 50-vuotis syntymäpäivälahja Mäntyharjun Moottorikerholta. Edellisen kerran MikUA on järjestänyt jokkiskilpailun noin 20 ...

Rättäriväki juhli viisikymppisiä

|
Yksi automaailman ikoneista sai harrastajat helteiselle Suomenniemelle. On kulunut 50 vuotta siitä, kun viisi mikkeliläistä rättisitikkamielistä henkilöä kokoontui perustaakseen valtakunnallisen 2 CV-kiltaan kuuluvan aluejaoston. ...

Golf vaatii henkistä kanttia

|
Harrastuksesta ammatiksi muuttunut laji vie Tapio Pulkkasta ympäri maailmaa. Golfammattilainen Tapio Pulkkanen lähtee pian jatkamaan European Touria Saksaan. Hän viettää parhaillaan kisataukoa Suomessa. Tourille ...