Haukartingilta Ferrarille

|

Tie Maranellon korskuvan orin palvelukseen oli monien sattumien summa.

Maranellossa. Marko Salmikunnas kävi hiljattain allekirjoittamassa työsopimuksen Ferrarin syntysijoilla, F1-tallin kotipaikassa.
Maranellossa. Marko Salmikunnas kävi hiljattain allekirjoittamassa työsopimuksen Ferrarin syntysijoilla, F1-tallin kotipaikassa.

Hirvensalmella sijaitsevalla sisäkarting-hallilla vaikuttanut Marko Salmikunnas nähdään pian alkavalla Formula 1 -kaudella Ferrarin F1-tallin palveluksessa.
Yhteys saapasmaahan avautui keskusteltaessa Haukartingin hankkimista karting-autoista suoraan tehtaan edustajien kanssa. Italialaisia kiinnosti kovasti Salmikunnaksen tekemä akkukytkentä, jonka suhteen mies teki omat onnistuneet ratkaisunsa yhdessä kiinalaisen akkutoimittajan kanssa.
OTL-Kart, joka kuuluu muutaman mutkan kautta Fiat-konserniin, halusi luonnollisesti lisätietoa uudesta, kenties alaa mullistavasta akkuinnovaatiosta. Mallisuojaa kytkennälleen hakenut Salmikunnas ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla. Suhteet pysyivät lämpiminä italialaisten suuntaan koko prosessin ajan, vaikka aineksia oli paljon muuhunkin.

Keskustelujen ja Italian visiittien tuloksena Salmikunnas siirtyy helmikuun puolivälistä alkaen Ferrarin leipiin. Ensimmäinen työpäivä osuu uuden auton julkistamisen ajankohtaan.
– Menen toki jo hieman aiemmin paikalle, jotta hommaan pääsee sisälle mahdollisimman hyvin.
Työnkuvana on olla tallin koordinaattorina. Tehtäviin kuuluvat tallin henkilökunnan juoksevien asioiden hoitaminen, kuten matkustus- ja majoitusjärjestelyt. Salmikunnaksen sanoin vääpelin hommat odottavat.
Ferrarin johtoportaassa työkielenä on englanti, mutta suorittavassa portaassa puhutaan italiaa. Englantia ja venäjää taitava Salmikunnas aikoo kuitenkin opetella italiaa hetimmiten.
– Tärkeintä on tulla toimeen erilaisten persoonien kanssa. Meillä suomalaisilla on tässä suhteessa aika hyvä maine, mies naurahtaa.
Salmikunnas on ollut aikoinaan Rhodoksella töissä hotellin vastaanotossa kolmen vuoden ajan. Se oli hyvä käytännön koulu kielitaidon ja sosiaalisen kanssakäymisen osalta.

Haukartingin osalta meno jatkuu kuten tähänkin saakka. Syksykausi oli vilkas ja ajajia kävi hyvin. Talvikaudella ajajat saavat nauttia lämpimän hallin olosuhteista, vaikka ulkona paukkuisi pakkanen kuinka. Hirvensalmen Autourheiljoiden karting-jaoston puheenjohtaja Kari Liimatainen kertoo homman pyörivän jatkossakin pitkälti talkoovoimin.

Keikkakiireet vaihtuivat mökkeilyyn

|
Antti Lötjönen on yksi Suomen tunnetuimpia jazzkontrabasisteja. Maaliskuussa Antti Lötjösen piti lähteä keikkareissulle Ranskaan, mutta reissu peruuntui ja Lötjönen lähtikin perheensä mukana Hirvensalmella sijaitsevalle ...

Aito kiinnostus ei lopu

|
Vaikka vapaaherraksi voisi heittäytyä, on töissä mukavampaa. Oman työpisteen yllä leijuu henkinen harmonia. Sama huokuu myös kaiken ikäisistä koostuvan huoltotiimin jäsenistä, sillä juttutuokion kanssa ...

Ääriolosuhteet haastavat vaeltajan

|
Talvivaellukselle mukaan lähtee itse tehdyt teltta ja kamina. Mikkeliläinen Janne Lahtinen nauttii ulkoilusta ja vaeltamisesta erityisesti talviaikaan. Pakkaskelillä pääsee haastamaan itsensä. – Kun pakkanen ...

Perhesauna parhaimmillaan

|
Moni ohikulkija haluaa ikuistaa Siiskosten saunan. Mikkelistä Anttolan suuntaan noin kymmenen kilometrin päässä Saimaalla on Veikko ja Anne Siiskosen pieni saarisauna. Sauna on ohikulkijoiden ...