Suunnitelman ei tarvitse olla valmis

|

Yrittäjä Pia Leinonen ja suunnittelija Mervi Gynther kertovat asiakkaiden haluavan keittiöremontin valmiina pakettina.

Keittiöitä remontoidaan vuodenajasta riippumatta.

Pursialassa sijaitseva GL Keittiö ja GL Puu on ollut toiminnassa jo yli 30 vuotta. Yrittäjäpariskunta Pia ja Ilpo Leinonen ovat keskittyneet kiintokalusteisiin, suunnitteluun sekä täyttämään asiakkaiden toiveita. Yksi yrityksen vahvuuksista on sen oma tuotanto.
– Pyrimme suunnittelemaan aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Oli kyse sitten tilasta tai kalusteista, Pia toteaa.

GL Keittiössä suunnittelijana toimivan Mervi Gynt­herin mukaan keittiöihin saadaan jatkuvasti uusia materiaaleja sekä tekniikkaa.
– Onhan se mukavaa, että saadaan kaikkea uutta. Tällä hetkellä suosiossa ovat luonnon materiaalit eli aitous nousee hyvin vahvasti esille.
Mervin mukaan esimerkiksi koivu ja kivitasot ovat hyvin suosittuja keittiön kuoseja.
– Pähkinä vaikuttaisi myös tekevän tuloaan. Nykypäivän materiaaleissa on se hyvä puoli, että asiakkaan toive voidaan toteuttaa hyvin moneen budjettiin sopivaksi, Pia lisää.
Vaikka ulkonäkö on tärkeää keittiön muuttuessa yhä enemmän osaksi sisustusta, toiminnallisuudesta ja käytännöllisyydestä ei Mervin mukaan tingitä.

Keittiöremontti halutaan yhä useammin avaimet käteen -periaatteella. Arjen kiireellisyyden vuoksi ihmisillä ei välttämättä ole aikaa tehdä kaikkea itse. Myös mökkiläiset käyttävät GL Keittiön palveluita.
– Asiakkaita on pääkaupunkiseudulta, Mikkelistä ja sen ympäristökunnista. Kesällä tahti ehkä hieman hidastaa, mutta mitään varsinaista sesonkia ei ole. Kyllä koko ajan saa olla työn touhussa, Pia naurahtaa.
GL Keittiö oli esillä omakotitalonäyttelyssä Honkatalojen Saimaan Helmi -talossa. Sen myötä yritys sai lisää yhteydenottoja Mikkelin ulkopuolelta.

Ennen kaikkea GL Keittiö ja GL Puu haluavat asiakkaan saavan koko palvelun saman katon alta, aina suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen ja asennukseen saakaa. Vaikka mielessä ei olisi selkeää visiota mitä asiakas esimerkiksi keittiöönsä haluaa, sitä voi tulla miettimään Pian ja Mervin kanssa.
– Osalla asiakkaista on selvä visio mitä ruvetaan tekemään, mutta kyllä me autamme jos sellaista ei ole. Kiitos oman tuotannon, meillä voidaan tehdä tuotteita mittatilaustyönä, Pia muistuttaa lopuksi.

Onnistuminen lähtee raaka-aineista

|
Ammattilaisen keittiö on kompakti. Ammattilaisten keittiössä on tärkeää, että asiat ovat loogisessa järjestyksessä sekä käden ulottuvilla. Salin puolelle kiire ei saa näkyä, vaan lautasille ...

Palosuojakoteloiden käyttö on nousussa

|
Kun koronakevät hiljensi kysyntää, Mikkelistä käsin toimivassa Suomen LVI-Kotelo Oy:ssä syvennyttiin kuuntelemaan asiakkaiden toiveita ja kehitettiin uuden sukupolven palosuojakotelo. Suomen LVI-Kotelo Oy on perustettu ...

”Yllätyksiä tulee varmasti vastaan”

|
Konkareiden opissa nuoret saisivat tärkeitä tietoja vanhojen rakennusten korjaamisesta. Yrittäjänä toimiva Jorma Muukkonen viimeistelee keskustassa sijaitsevan kaksion pintoja. Hän kertoo tämän kaltaisten kohteiden olevan ...

Remontti alkaa!

|
Mikkelin keskustassa sijaitseva asunto laitetaan uuteen uskoon kirjaimellisesti lattiasta kattoon. Vuonna 1941 rakennettu kerrostalokaksio saa täysin uuden ilmeen. Asunnosta maalataan seinät ja katto, hiotaan ...

Onko keittiösi turvallinen?

|
Keittiössä on asuintiloista selvästi eniten vaaranpaikkoja – siellä on kylmälaitteita, liesi, ehkäpä hellakin, veitsiä jne. Vaara korostuu selvästi ruoanlaiton yhteydessä: kuumia astioita, levypintoja ja ...