Hannu perusti remontointi- yrityksen loppukirinä

|

Hannu Valonen ei malttanut jäädä odottelemaan eläkeikää muiden leivissä. – Yrittäjyys on kuitenkin aina ollut osa minua, Valonen sanoo.

RemontoinNixi tekee kaiken maailman pintaremontit.

Hannu Valonen perusti kesäkuun alussa Mikkelin alueella toimivan yhden miehen remonttifirman.
– Tämä on vähän niin kuin loppukiri ennen eläkeikää, kertoo Valonen.
– Olen jo kahdesti aikaisemmin ollut yrittäjänä tehden verhoilua, huonekalujen entisöintiä ja puusepän töitä. Siitä tämä nykyinenkin firma on oikeastaan saanut ideansa.

Varsinaista liiketilaa Valosen firmalla ei ole.
– Työmaa on aina siellä, missä remonttia tarvitaan. Toki minulta löytyy varastotila, jossa on työkalut ja sen verran tilaa, että jotain pientä voin siellä värkätä.
– Esimerkkinä puusepän työt ja pienemmät korjaushommat.
RemontoinNixi -nimellä kulkevan yrityksen palveluihin kuuluvat sisäremontit laidasta laitaan ja lattiasta kattoon.
– Verhoilu ja entisöintitausta teettää välillä sitä, että jään itselleni kiinni vähän turhankin tarkasta näpertämisestä. Yritän opetella tekemään vähän isommilla linjoilla.
– Minulle on kuitenkin kunnia-asia tehdä hyvää ja laadukasta jälkeä.

Pintaremontit käsittävät tapetoinnit, maalaukset, paneloinnit, laatoitukset, keittiökalusteiden asentamisen ja joskus saattaa pihapiirikin saada osansa.
– Olen tehnyt myös istutuksia pyynnöstä, vaikka ne eivät varsinaisesti remonttimiehelle kuulukaan, kertoo Valonen.
– Jonkin verran olen tehnyt myös mökkitalkkarin hommia. Olen tehnyt yleensä mitä vastaan on tullut. Taloja tai mökkejä en kuitenkaan lähde rakentamaan, se on yhdelle miehelle liian iso urakka.
Märkätilojen remontteja Valonen ei myöskään tee itse, vaan hänellä on VTT-sertifikaatin omaava yhteistyökumppani.
– Minä kuljen sitten toisen ammattimiehen matkassa, enemmän ehkä apumiehenä, naurahtaa Valonen.

Firman palveluista saa kotitalousvähennyksen ja työkokemustakin miehellä on.
– Jo vuodesta 1998. Olen omien yritysteni lisäksi työskennellyt muiden palveluksessa rakennusalalla useiden vuosien ajan, Valonen päättää.

Laadusta ei tingitä

|
Santtu Koistisen rakennusalan yritys tekee mitä asiakas haluaa. Hirvensalmelainen Santtu Koistinen on toiminut rakennusalalla pienestä pitäen. Vuonna 2005 hän pisti pystyyn toiminimen ja on ...

Rakennusala kulkee suvussa

|
Remontoinnin ohella mielessä on oman talon rakentaminen. Mikkelissä ikänsä asunut Kimmo Takkinen päätti syyskuussa laittaa pystyyn oman yrityksen. Hän on työskennellyt siitä asti toiminimellä ...

Talon huoltoa ei saa unohtaa

|
Ammattilaisia käytetään vain vähän arvioimaan korjauksien tarvetta. Monesti kuulee sanonnan ”tein itse ja säästin”. Lause saattaa kääntyä sarkasmin puolelle, jos remontissa kaikki ei menekään ...

Maalitohtori auttaa sävyjen kanssa

|
Milloin olet viimeksi huoltanut talosi ulkopinnat? Talon ulkopintaa pitäisi hoitaa vuosittain pesemällä seinät siihen tarkoitetulla pesunesteellä. Suuremmat maalausurakat riippuvat seinien kunnosta ja säiden vaikutuksesta ...