Uusia tuulia näyttämöllä ja kulisseissa

|

– Katsojien kannalta olen erityisen iloinen, että Mikkelissä Teatteri tarjoaa uusia näytelmiä vanhojen klassikoiden rinnalla, Mikkelin Teatterin johtajan pestissä lokakuun alusta aloittava Aleksander Anria iloitsee.
– Katsojien kannalta olen erityisen iloinen, että Mikkelissä Teatteri tarjoaa uusia näytelmiä vanhojen klassikoiden rinnalla, Mikkelin Teatterin johtajan pestissä lokakuun alusta aloittava Aleksander Anria iloitsee.

Mikkelin Teatteri aloittaa syyskautensa kantaesityksillä.

Mikkelin Teatteri aloittaa syyskautensa kahdella kantaesityksellä; Are Nikkisen kirjoittama Haukivuoren Houdini tulee ensi-iltaan syyskuun lopulla ja Veera Tyhtilän kirjoittama Woodooluu – Hallittu kaaos saa ensi-iltansa jo 6. syyskuuta.

Syksyn uutuuksien lisäksi Mikkelin Teatterissa puhaltavat muutenkin uudet tuulet. Katriina Honkanen jättää tehtävänsä ja puikkoihin astuu Aleksander Anria.
– Tällä hetkellä tutustun talon toimintaan ja iloitsen jo nyt täällä olevasta ammattitaidosta, sanoo Anria.
– Tällä talolla on myös oma ihana taikansa ja historiansa, mikä viehättää minua erityisesti.
Oman teatteriuransa Anria kertoo alkaneen jo alakouluikäisenä.
– Näyttelin koulunäytelmässä oravaa ja opettaja lupasi minulle oravapuvun. Odotin roolivaatettani innolla, näin siitä unta.
– Kun tärkeä päivä koitti, minulle annettiin sukkahousut ja naisten mekko, josta roikkui joku kissan hännän näköinen. Menin vessaan itkemään ja päätin, että minun teatterin tekemiseni oli siinä, nauraa Anria.

Anria kuitenkin valmistui vuonna 1990 Pietarin Kulttuuri- ja Taideyliopiston ohjaajalinjalta.
– Samana vuonna tulin Suomeen ja aloin ohjata ammattijohtoisissa harrastajateattereissa ja ammattiteattereissa.
Vuosina 2003–2012 Anria toimi Riihimäen Teatterin johtajana, minkä jälkeen hän on työskennellyt freelancerina, ohjaajana ja elokuvanäyttelijänä.
Mikkelin vahvuutena Anria näkee ammattitaitoisen henkilökunnan ja uskalluksen uuden tekemiseen.
– Jännityksellä odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Taide on minun uskontoni ja uskon sen voimaan. Jos teatterin tehtävä onkin viihdyttää, vielä enemmän sen tehtävä on lohduttaa.
– Haluan että teatteri on kaikkien kaupunkilaisten oma teatteri.

– Pian ensi-iltansa saava Woodooluu – Hallittu kaaos ei ole mikään poppamiehiä pursuava poikkitaiteellinen esitys, vaan näytelmä joka kertoo komediallisin keinoin sydämellisen tarinan lapsiperheen arjesta, lasten silmin nähtynä, kertoo Anria.
– Siitä voi moni samassa tilanteessa arkeaan elävä löytää yhtymäkohtia omaan arkeensa.
Ruuhkavuosiaan elävällä perheellä on aina kiire, laskut kasaantuvat. Oma elämä kaipaa jotain suurempaa merkitystä ja lapsillekin pitäisi löytää aikaa. Kun vanhemmat lähtevät työmatkalle, unohtuu kotiin jotain tärkeää. Nimittäin 4- ja 6-vuotiaat lapset jäävät yksin vauvan kanssa kotiin.

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|
Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän. Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista. – Uutta elämää -myymälä ei ota ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|
Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa. Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin ...
3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|
Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa. Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta. – Kesän ja aurinko ...