Uusia tuulia näyttämöllä ja kulisseissa

|

– Katsojien kannalta olen erityisen iloinen, että Mikkelissä Teatteri tarjoaa uusia näytelmiä vanhojen klassikoiden rinnalla, Mikkelin Teatterin johtajan pestissä lokakuun alusta aloittava Aleksander Anria iloitsee.
– Katsojien kannalta olen erityisen iloinen, että Mikkelissä Teatteri tarjoaa uusia näytelmiä vanhojen klassikoiden rinnalla, Mikkelin Teatterin johtajan pestissä lokakuun alusta aloittava Aleksander Anria iloitsee.

Mikkelin Teatteri aloittaa syyskautensa kantaesityksillä.

Mikkelin Teatteri aloittaa syyskautensa kahdella kantaesityksellä; Are Nikkisen kirjoittama Haukivuoren Houdini tulee ensi-iltaan syyskuun lopulla ja Veera Tyhtilän kirjoittama Woodooluu – Hallittu kaaos saa ensi-iltansa jo 6. syyskuuta.

Syksyn uutuuksien lisäksi Mikkelin Teatterissa puhaltavat muutenkin uudet tuulet. Katriina Honkanen jättää tehtävänsä ja puikkoihin astuu Aleksander Anria.
– Tällä hetkellä tutustun talon toimintaan ja iloitsen jo nyt täällä olevasta ammattitaidosta, sanoo Anria.
– Tällä talolla on myös oma ihana taikansa ja historiansa, mikä viehättää minua erityisesti.
Oman teatteriuransa Anria kertoo alkaneen jo alakouluikäisenä.
– Näyttelin koulunäytelmässä oravaa ja opettaja lupasi minulle oravapuvun. Odotin roolivaatettani innolla, näin siitä unta.
– Kun tärkeä päivä koitti, minulle annettiin sukkahousut ja naisten mekko, josta roikkui joku kissan hännän näköinen. Menin vessaan itkemään ja päätin, että minun teatterin tekemiseni oli siinä, nauraa Anria.

Anria kuitenkin valmistui vuonna 1990 Pietarin Kulttuuri- ja Taideyliopiston ohjaajalinjalta.
– Samana vuonna tulin Suomeen ja aloin ohjata ammattijohtoisissa harrastajateattereissa ja ammattiteattereissa.
Vuosina 2003–2012 Anria toimi Riihimäen Teatterin johtajana, minkä jälkeen hän on työskennellyt freelancerina, ohjaajana ja elokuvanäyttelijänä.
Mikkelin vahvuutena Anria näkee ammattitaitoisen henkilökunnan ja uskalluksen uuden tekemiseen.
– Jännityksellä odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Taide on minun uskontoni ja uskon sen voimaan. Jos teatterin tehtävä onkin viihdyttää, vielä enemmän sen tehtävä on lohduttaa.
– Haluan että teatteri on kaikkien kaupunkilaisten oma teatteri.

– Pian ensi-iltansa saava Woodooluu – Hallittu kaaos ei ole mikään poppamiehiä pursuava poikkitaiteellinen esitys, vaan näytelmä joka kertoo komediallisin keinoin sydämellisen tarinan lapsiperheen arjesta, lasten silmin nähtynä, kertoo Anria.
– Siitä voi moni samassa tilanteessa arkeaan elävä löytää yhtymäkohtia omaan arkeensa.
Ruuhkavuosiaan elävällä perheellä on aina kiire, laskut kasaantuvat. Oma elämä kaipaa jotain suurempaa merkitystä ja lapsillekin pitäisi löytää aikaa. Kun vanhemmat lähtevät työmatkalle, unohtuu kotiin jotain tärkeää. Nimittäin 4- ja 6-vuotiaat lapset jäävät yksin vauvan kanssa kotiin.

AsPoLan yrittäjä Vuokko Korhonen jää eläkkeelle ja Taina Hihnala astuu puikkoihin. – Pari matkaa on jo varattu varmuuden vuoksi, ettei mieli enää muutu, nauraa Korhonen.

AsPoLasta tulee Iloinen lanka

|
Yrittäjä vaihtuu mutta palvelu ja tuotteet pysyvät priimana. Seitsemän vuotta AsPoLaa pyörittänyt Vuokko Korhonen sanoo väistyvänsä työelämästä erittäin hyvillä mielin, sillä hän sai enemmän ...
– Kevät ja kesä näyttivät potentiaalinsa. Nyt odotetaan, mitä syksy tuo tullessaan. Positiivisella mielin kuitenkin ollaan, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.

Saimaa Stadiumi haluaa vastata kysyntään

|
Mikkelissä on tarve sisäliikuntatiloille, mutta niistä ei haluttaisi maksaa. Syksyn tullen aletaan pikkuhiljaa siirtyä ulkoliikunnasta sisäliikuntaan. Mikkelissä on jo kauan taisteltu enemmän ja vähemmän ...
Vuosi sitten Otteella laajennettiin kuntosalia.
– Jatkuva kehittyminen niin työnantajana kuin asiakaspalvelijana on kaiken a ja o, sanoo Kuntokeskus Otteen toimitusjohtaja Petra Lampinen.

Varmalla otteella hyvinvoinnin puolesta

|
Tärkeintä on asiakkaan hyvinvointi. Kuntokeskus OTE täyttää pian neljä vuotta. – Hyvin on mennyt. Siitä mistä lähdettiin, on pystytty kasvamaan koko ajan, kertoo toimitusjohtaja ...
Kulttuurin monitoiminainen, näyttelijä Pauliina Hukkanen ryhtyy ravintoloitsijaksi. Yhteistyökumppaneina toimivat muiden muassa Eepin Grillin Esa-Matti ”Eeppi” Pietilä ja Asemaravintola Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen.

Mikkeli saa oman teatteriravintolan

|
Ravintola- ja teatteritarjonta rikastuu. Pauliina Hukkanen avaa lokakuussa Teatteriravintola ILOn entisen Pannukakkutalon tiloihin kauppakeskus Akseliin. Ravintola tulee toimimaan show & dinner -periaatteella. – Lokakuusta ...
– Vaikka mieleinen kurssi olisi täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Kursseille voi hakea kesken kaudenkin, sanoo rehtori Matti Laitsaari.

Kansalaisopisto aloittaa toimintansa syyskuussa

|
Kursseille on vielä tilaa. Maanantai-iltapäivänä Mikkelin kansalaisopistoon ilmoittautumisia oli tullut jo kolmisen tuhatta. Viime vuonna Mikkelin kansalaisopistossa oli noin 5500 opiskelijaa ja kurssi-ilmoittautumisia lähes ...