Puuseppä teki itselleen tiskipöydän

|

– Puu elää, eläköön puu, Ari Maastovaara toteaa omana mottonaan.
– Puu elää, eläköön puu, Ari Maastovaara toteaa omana mottonaan.

Valmistukseen on käytetty 20 eri puulajia.

Ari Maastovaaran keittiökalusteet eivät ole joukkotuotantoa. Puusepänverstaassa odottaa asennusta vaille valmiina tiskipöytä/työtaso, jonka valmistuksessa on käytetty 20 eri puulajia.

Käsityönä tehdyssä kalusteessa on käytetty muun muassa koivua, omenapuuta, tervaleppää ja lehmusta sekä hieman eksoottisemmalta kuulostavia khaya-mahonkia ja bubingaa.

– Tämä ei ole uniikki, yksilöllinen, eikä tehtaan hyllyltä, vaan tehty hienopuusepän verstaassa, hän luonnehtii työtään alkajaiseksi.

Hienopuuseppä lisää, ettei kyseessä ole myöskään tuote eli työtason tarkoituksena ei ole olla helppokäyttöinen.

– Tällainen hankitaan keittiöön ulkonäön vuoksi; kuka tämmöisestä sattuukaan tykkäämään. Se on kaunis, ja kestää toki peruskäytössä. Tämä on puusepän tiskipöytä. Tein sen itselleni, Maastovaara sanoo.

Puuverstaassa on erilaista puulevyjä, palkkeja ja massiivisia lankkuja metri määrin. Hienopuuseppä kertoo käyttäneensä tiskipöydän valmistuksessa muista töistä jäänyttä ylijäämätavaraa. Asiakastöihin käytettävät puumateriaalit hän tilaa Lahdesta Hakalan puutukusta, ellei asiakas tuo materiaaleja tullessaan.

Pöytätason kulmassa on eurooppalaista pähkinää.
Pöytätason kulmassa on eurooppalaista pähkinää.

Sileäpintainen keittiökaluste tulee siis omaan kotiin. Hienopuusepän rintamamiestalossa on tehty remonttia viimeiset kymmenen vuotta. Myös keittiön muut erikoiset kalusteet ovat tehty jalavasta ja tammesta. Jotta tämä ei antaisi liian prameaa kuvaa, nekin ovat ylijäämätavarasta.

Keittiön tiskipöytään altaan ympärille on sorvattu kaukalo, jotta vesi ei leviä koko tasolle. Vesihanalle ei tarvitse tehdä erillistä paikkaa, sillä se kiinnitetään seinään.

Maastovaaran kaapistossa on teräksinen tiskiallas, mutta senkin saisi halutessaan puisena.

– Meillä on kodinhoitohuoneessa jalavasta tehty allas. Jalava kestää hyvin vettä. Koska allas on lakattu venelakalla, puun pinta on ummessa.

Puinen allas on ollut käytössä kuusi vuotta, eikä vastaan ole tullut minkäänlaisia komplikaatioita.

Essi Lepistö, Riitta Vesterinen ja Emma Mentula tietävät kuinka tärkeää työtä tekevät. – Ateriapalveluiden tuottaminen on tulevaisuuden ala ja kysyntä tulee varmasti kasvamaan tulevina vuosina, Vesterinen toteaa.

Ruokapalveluyritys kasvoi ryminällä

|
Ateria on monelle päivän kohokohta. Mikkelissä toimivan Riitan Sapuskan yrittäjä Riitta Vesterinen ei arvannut minne yrityksen perustaminen johtaa. – Ajattelin aluksi, että hyvä, kun ...
Ilkka Väisänen asensi mallikeittiöön viimeisen kaapinoven paikalleen.

Väisänen on asentanut yli 2000 keittiötä

|
Maatilan navetta ja rehuvarasto muuttuivat nykyaikaisiksi tuotantotiloiksi ja keittiömyymäläksi. Kurkisensaarentietä ajellessa ei moni ohikulkija välttämättä tiedä, että Hovisalon tilan kohdalla suunnitellaan ja valmistetaan keittiökalusteita. ...
Keittiömalliston suunnittelussa on otettu huomioon erikokoiset käyttäjät. Saana Gustafsson-Purujärvi kertoo, että kaapistoja ja tasoja on saatavilla eri korkeuksilla.

Keittiöremontin ei tarvitse olla vaivalloista

|
Saksalainen keittiövalmistaja toimittaa Noblesse-malliston rungot lähes valmiiksi kasattuina, joten käytännössä asennukseen jää vain vedinten kiinnitys ja kaappien paikoilleen nosto. Euroopan suurimman keittiövalmistajan mallistoa on ...