Puhallusvilla-asentaja on toivottu työmies rakennuksilla

|

Joni Kortteen kädessä oleva puhallusvilla tehdään murskatuista levyvillakaistaleista. Kivivillalla saa saumattoman eristyskerroksen.
Joni Kortteen kädessä oleva puhallusvilla tehdään murskatuista levyvillakaistaleista. Kivivillalla saa saumattoman eristyskerroksen.

Alan sesonkiaika ajoittuu syksyyn ensimmäisten yöpakkasten koittaessa.

Puhallusvilla-asennuksia tekevä Joni Korte purkaa rekassa olevaa puhallusvillakuormaa. Miehen työpäivä alkoi tällä kertaa tavallista myöhemmin, sillä normaalisti hän on tienpäällä jo aamuviideltä.

– Yleensä olen tähän aikaan jo pitkin maita ja mantuja. Toimialueemme on laaja, itärajalta Jyväskylään asti. Työmailla on hyvä olla seitsemältä, niin rakennusmestarit tavoittaa parhaiten, hän toteaa iloisesti.

Kaakon Laatueristys Oy tekee puhallusvilla-asennuksia uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin. Villanpuhalluskohteet vaihtuvat autotalleista isoihin sairaalarakennuksiin. Korte ja yhtiökumppani Janne Tuhkanen ostivat puolitoista vuotta työpaikkansa itselleen.

Tulevat yhtiökumppanit työskentelivät molemmat Veljekset Rummukaisella, kunnes heille tarjottiin mahdollisuutta jatkaa yrityksen puhallusvillapuolta liiketoimintakaupan myötä. Korte on tehnyt itse asennuksia jo seitsemän vuotta.

– Janne on myös puhallellut jo useamman vuoden. Aika on mennyt kyllä ihan työntäyteisesti. Eiköhän tästä tullut ihan loppuelämän juttu, toivon mukaan, Korte toteaa tyytyväisenä.

 

Alalla on kiireisintä syksyllä ja varsinainen ruuhkahuippu ajoittuu marras-joulukuulle.

Eristevillaa puhalletaan 45 metriä pitkällä letkulla.
Eristevillaa puhalletaan 45 metriä pitkällä letkulla.

– Asiakkaiden kiinnostuneisuus rakennusten lisäeristämiseen alkaa heti ensimmäisten yöpakkasten koittaessa. Uudiskohteiden rakentaminen alkaa keväisin, joten puhallusvilla-asennukset asettuvat niidenkin osalta pääasiassa syksyyn.

Kortteen mukaan yrityksen käyttämä puhallusvilla on tehty kivestä ja materiaali on parasta paloturvallisuusluokkaa. Palamaton kivivilla ei syty tulipalojen mukana.

– Kivivillalla saa saumattoman eristyskerroksen. Se on helppo ja nopea asentaa.

Kierrätyskelpoista eristemateriaalia valmistetaan tällä hetkellä Paraisilla.

– Puhallusvilla on uusiotuote. Sitä tehdään hyödyntämällä muun kivivillatuotannon yhteydessä syntyviä leikkauskaistoja. Käytännössä puhallusvilla on murskattuja levyvillan hukkapaloja, Korte selventää.

 

Korte tykkää työstään ja viihtyy alalla sekä yrittäjänä. Työ on itsenäistä ja hommia saa tehdä omassa rauhassa.

– Asiakkaat ovat mukavia ja kohteeseen tullessa tuntee aina olevansa toivottu työmies. Kyllähän sitä kokee itsensä hyödylliseksi, kun käy taloja eristämässä. Se on aika iso asia myös itselleni, hän kertoo.

Puhallusvillamiehen mukaan reissutyö sattuu hänelle hyvin.

– Kaupungit vaihtuvat päivittäin ja viikoittain. Se antaa mukavaa vaihtelua, hän toteaa ja jatkaa kuorman purkua.

Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska (oik.) suoritti virallisen avajaisnauhan leikkaamisen yrittäjä Yrjö Pylvänäisen avustuksella.  Kuva: Jouko Makkonen

Kolmas liike avattiin Vehmaalle

|
Kärkipyörä haluaa panostaa vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa. Kärkipyörä laajensi toimintaansa Juvalle maalis-huhtikuun vaihteessa. Uusi liike on yrityksen kolmas toimipaikka. Kaksi muuta sijaitsevat Mäntyharjulla ja Lappeenrannassa. ...
Heikki Kimari hoitaa itse sähkötöitä.  – Vaikka alalta on kokemusta, niin silti itseään on koulutettava. On pysyttävä ajan hermolla.

Tähtäimessä suuremmat urakat

|
Työ vaatii vastapainonsa ja Heikki Kimari löytää sen tanssin ääreltä. Etelä-Savon ja Keski-Suomen alueella toimiva HK Rakennussähkö Oy muuttui viime vuoden puolella osakeyhtiöksi. Heikki ...
Arto Immosella on hierontatilat Savisillassa, lisäksi hän tekee myös kotikäyntejä.

Urheiluhieronta sopii kaikille

|
Urheiluhieroja Arto Immonen tarjoaa hoitoja paitsi urheilijoille ja liikuntaa harrastaville, myös muillekin. Hieronnan lisäksi Immosen käytössä on Cryonic huippukylmähoitolaite. Rantasalmelta maatalosta kotoisin oleva Immonen ...