Puhallusvilla-asentaja on toivottu työmies rakennuksilla

|

Joni Kortteen kädessä oleva puhallusvilla tehdään murskatuista levyvillakaistaleista. Kivivillalla saa saumattoman eristyskerroksen.
Joni Kortteen kädessä oleva puhallusvilla tehdään murskatuista levyvillakaistaleista. Kivivillalla saa saumattoman eristyskerroksen.

Alan sesonkiaika ajoittuu syksyyn ensimmäisten yöpakkasten koittaessa.

Puhallusvilla-asennuksia tekevä Joni Korte purkaa rekassa olevaa puhallusvillakuormaa. Miehen työpäivä alkoi tällä kertaa tavallista myöhemmin, sillä normaalisti hän on tienpäällä jo aamuviideltä.

– Yleensä olen tähän aikaan jo pitkin maita ja mantuja. Toimialueemme on laaja, itärajalta Jyväskylään asti. Työmailla on hyvä olla seitsemältä, niin rakennusmestarit tavoittaa parhaiten, hän toteaa iloisesti.

Kaakon Laatueristys Oy tekee puhallusvilla-asennuksia uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin. Villanpuhalluskohteet vaihtuvat autotalleista isoihin sairaalarakennuksiin. Korte ja yhtiökumppani Janne Tuhkanen ostivat puolitoista vuotta työpaikkansa itselleen.

Tulevat yhtiökumppanit työskentelivät molemmat Veljekset Rummukaisella, kunnes heille tarjottiin mahdollisuutta jatkaa yrityksen puhallusvillapuolta liiketoimintakaupan myötä. Korte on tehnyt itse asennuksia jo seitsemän vuotta.

– Janne on myös puhallellut jo useamman vuoden. Aika on mennyt kyllä ihan työntäyteisesti. Eiköhän tästä tullut ihan loppuelämän juttu, toivon mukaan, Korte toteaa tyytyväisenä.

 

Alalla on kiireisintä syksyllä ja varsinainen ruuhkahuippu ajoittuu marras-joulukuulle.

Eristevillaa puhalletaan 45 metriä pitkällä letkulla.
Eristevillaa puhalletaan 45 metriä pitkällä letkulla.

– Asiakkaiden kiinnostuneisuus rakennusten lisäeristämiseen alkaa heti ensimmäisten yöpakkasten koittaessa. Uudiskohteiden rakentaminen alkaa keväisin, joten puhallusvilla-asennukset asettuvat niidenkin osalta pääasiassa syksyyn.

Kortteen mukaan yrityksen käyttämä puhallusvilla on tehty kivestä ja materiaali on parasta paloturvallisuusluokkaa. Palamaton kivivilla ei syty tulipalojen mukana.

– Kivivillalla saa saumattoman eristyskerroksen. Se on helppo ja nopea asentaa.

Kierrätyskelpoista eristemateriaalia valmistetaan tällä hetkellä Paraisilla.

– Puhallusvilla on uusiotuote. Sitä tehdään hyödyntämällä muun kivivillatuotannon yhteydessä syntyviä leikkauskaistoja. Käytännössä puhallusvilla on murskattuja levyvillan hukkapaloja, Korte selventää.

 

Korte tykkää työstään ja viihtyy alalla sekä yrittäjänä. Työ on itsenäistä ja hommia saa tehdä omassa rauhassa.

– Asiakkaat ovat mukavia ja kohteeseen tullessa tuntee aina olevansa toivottu työmies. Kyllähän sitä kokee itsensä hyödylliseksi, kun käy taloja eristämässä. Se on aika iso asia myös itselleni, hän kertoo.

Puhallusvillamiehen mukaan reissutyö sattuu hänelle hyvin.

– Kaupungit vaihtuvat päivittäin ja viikoittain. Se antaa mukavaa vaihtelua, hän toteaa ja jatkaa kuorman purkua.

Arto Immosella on hierontatilat Savisillassa, lisäksi hän tekee myös kotikäyntejä.

Urheiluhieronta sopii kaikille

|
Urheiluhieroja Arto Immonen tarjoaa hoitoja paitsi urheilijoille ja liikuntaa harrastaville, myös muillekin. Hieronnan lisäksi Immosen käytössä on Cryonic huippukylmähoitolaite. Rantasalmelta maatalosta kotoisin oleva Immonen ...
Mikkelin kaupunki palkitsi Olli Heinikaisen luotsaaman Ola Oy:n vuoden 2017 yrityspalkinnolla. Palkinto luovutettiin yritysgaalassa Pieksämäellä Veturitalleilla. Myös MP on palkinnut hänet vuoden 2017 taustavaikuttajana.

Yhteispeli on avainasemassa

|
Palkinto yllätti Ola Oy:n yrittäjän Olli Heinikaisen. Mikkelin kaupungin yrityspalkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle. Heinikainen arvelee osasyynä tunnustukselle olevan yrityksen ...
Kauaskantoisia ratkaisuja. Pitkäjänteinen yhteistyö vakaiden kumppanien kanssa ja selvät päämäärät ovat johtaneet siihen, että Pekka Piispa johtamat yritykset työllistävät jo 55 henkilöä.

Elämäntyönä yrittäminen

|
Nuori Pekka Piispa tuskin osasi uneksiakaan 30 vuotta sitten, miten antoisa yrittäjäura on edessä. Hankkijan konemyyjänä toimineelle Pekka Piispalle tarjoutui tilaisuus yrittäjyyteen vuoden 1987 ...