Alusvaatteista ei enää vaieta

|

Hanne Tiainen ja Mervi  Manninen  kertovat etteivät esimerkiksi proteesituotteissa on runsaasti valikoimaa.
Hanne Tiainen ja Mervi Manninen kertovat etteivät esimerkiksi proteesituotteissa on runsaasti valikoimaa.

Alusvaatteet kohentavat myös mieltä.

Vaatteet ja asusteet kuuluvat tärkeänä osana niin sisäistä kuin ulkoista kauneutta sekä hyvinvointia. Vaateliike Elenan uudet yrittäjät Hanne Tiainen ja Mervi Manninen muistuttavat alusvaatteiden tärkeydestä.
– Kunnolliset rintaliivit voivat ehkäistä hartia- ja selkäkipuja. Myös povekkaiden nuorten kannattaisi huomioida asia myös ennaltaehkäisevässä mielessä, Tiainen kertoo.
Myös urheiluliivejä löytyy laidasta laitaan, eri kokoja, värejä ja malleja. Niiden valinnassa täytyy huomioida käyttötarkoitus. Esimerkiksi ratsastukseen ja venyttelyyn tarvitaan erilaista tukea.
– Mikäli liivi on vääränlainen tai sitä ei ole povikudos voi vaurioitua. Tuen täytyy olla riittävä lajiin suhteutettuna, Manninen toteaa.

Elenan valikoimaan kuuluvat myös proteesirintaliivit, joiden käyttö ei ole enää vaiettu asia.
– Ihmiset suhtautuvat yleensäkin alusvaatteisiin paljon avoimemmin kuin ennen. Kyllähän kaunis alusasu tuo hyvän mielen kantajalleen, yrittäjät toteavat.
Hyvän rintaliivin voi unohtaa päälleen, eikä sitä tarvitse olla korjailemassa päivän aikana. Naisten mukaan myös muotoilevat alusvaatteet ovat kovassa suosiossa. Niillä on myös terveydellinen puoli, koska oikein valitut tuotteet tukevat esimerkiksi selkää.
– Niin kuin minkä tahansa vaatteen kanssa täytyy muistaa huolellinen sovitus ja kunnollinen tuki, Tiainen summaa lopuksi.

Annastiina Multasen ja Heidi Hakkaraisen kolme vihjettä syksylle ovat: sovi liikuntatreffit kaverin kanssa, tutustu uusiin liikuntalajeihin ja vähennä istumista.

”Ennen mentiin veren maku suussa”

|
Liikunta on monipuolistunut ja se nähdään tärkeänä osana arkea. Porrassalmenkadun alkupäässä sijaitseva liikuntakeskus Fressi haluaa olla ihmiselle elämänmittainen kumppani. Palveluita löytyy perheen pienimmille sekä ...
Jaana Kurvisen asiakas kertoo, että pitkiin kynsiin tottuu nopeasti. Hänellä itsellään on ollut rakennekynnet jo toistakymmentä vuotta.

Mantelimalli on muodissa

|
Rakennekynsistä voi saada avun pureskeluvimmaan. Aikaisemmin rakennekynsiä valmistettiin akryylistä, jossa yhdistettiin neste sekä jauhe. Nyt rinnalle on tullut geeli, jonka hajuhaitat eivät tekovaiheessa ole niin ...
Kuva: Outi Öhman

Jooga sopii miehille ja naisille

|
Oma laji löytyy kokeilun kautta. Puhuttaessa joogasta, monelle saattaa mielikuvana olla jotain uskonnollisuuteen ja notkeuteen viittaavaa. Tietoisuus on kuitenkin lisääntynyt suuresti ja ennakko-oletuksista on ...
Lähi-Tapiola Savo-Karjalan henkilövakuuttamisen asiantuntija Pekka Kärkkäinen ja palvelunevoja Raija Vuori odottelivat asiakkaita torin laidalla sijaitsevalla toimistolla.

Oletko muistanut itsesi?

|
Yleensä vakuutus kattaa tapaturman, mutta asiantuntija kehottaa ottamaan huomioon myös elämän sen jälkeen. Suurimmalla osalla meistä on vakuutus tapaturman sattuessa. Henkilövakuuttamisen asiantuntija Pekka Kärkkäinen ...