Pekkarinen lähtee kisaamaan maailman- mestaruudesta

|

Amerikkalaista jalkapalloa pelaava Laura Pekkarinen on harrastanut lajia vuodesta 2012.
Amerikkalaista jalkapalloa pelaava Laura Pekkarinen on harrastanut lajia vuodesta 2012.

Mikkeliläinen vastaa maajoukkueessa puolustajan tontista.

Amerikkalaista jalkapalloa harrastava Laura Pekkarinen pukee Urpolan tekonurmikentällä päällensä keltamustaa pelipaitaa. Koska päälle on puettu massiiviset hartiasuojat, vaikuttaa paidan pukeminen hieman haastavalta.
– Saimme juuri uudet pelipaidat ja tämä on niin tiukka. Mutta tiukka sen pitääkin olla, ettei vastustaja saa kiskottua siitä, Pekkarinen toteaa iloisesti.
Mikkelin Lady Boucersin molemmin puolin palloa pelaavalla linjamiehellä on edessään jännät paikat, sillä hänet on valittu mukaan naisten amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueeseen.

Edustusryhmä suuntaa juhannuksen alla Kanadassa järjestettäviin MM-kisoihin ja tavoitteeksi on asetettu mitali.
Maajoukkueeseen kuuluu 45 pelaajaa ympäri Suomea. Pekkarinen pelaa puolustajan paikkaa. Jenkkifutari kertoo, että puolustuksen linjapelaajan tehtävänä on reagoida hyökkääjän liikkeeseen.
– Juoksupelissä on tarkoituksena voittaa hyökkääjän blokki lähtöpaikalle ja liikkua mahdolliseen taklaukseen. Heittopelissä pyritään pääsemään mahdollisimman nopeaan hyökkäykseen linjapelaajan ohi ja kohti pelin rakentajaa, hän selvittää.

Mikkeliläispelaaja valittiin maajoukkueeseen kaksivaiheisen karsinnan kautta, jonka järjesti Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto.
– Maajoukkueen linjavalmentaja huomasi minut talvella tekniikkaleirillä. Sitä sitä kautta tuli kutsu ensimmäiselle karsintaleirille. Äitienpäivän tienoilla olevalle jatkoleirille osallistui yli 60 pelaajaa.
Kanadassa maailmanmestaruudesta kilpailevat isäntämaan ja Suomen lisäksi Yhdysvallat, Iso-Britannia, Australia ja Meksiko. Maajoukkueet valikoituvat mukaan edellisten MM-kisojen perusteella. Vuonna 2015 Suomen naiset rynnivät itsensä pronssille. Tulevassa koitoksessa jalometallia lähdetään kirkastamaan.

Pekkarinen odottaa kisoja innostunein ja jännittynein mielin. Jos ei jännittäisi, niin hän olisi asiasta huolissaan.
– Jännitys kuuluu asiaan jo sarjapeleissäkin. Jos ei jännitä, niin silloin ei ole valmistautunut kunnolla peliin.
Maailmalla lajin suosio kasvaa koko ajan naisten keskuudessa.
– Pelaajat kehittyvät entistä kovemmiksi ja se näkyy varmasti myös tulevissa kisoissa. Etenkin jenkit pelaavat tiukkaa taktiikkaa, joten vastassa on todella kova joukkue, hän uskoo.
– Edessä on varmasti ihan uskomaton kokemus. Pidän kunnia-asiana, että tulin valituksi ja pääsen edustamaan Suomea, hän toteaa rientäessään kentälle.

Janne Moilasen lapset ovat seuranneet hallin valmistumista alusta asti. Emilia tykkää eniten trampoliinista, kun taas Eemil pelaa mieluiten sählyä.

Uusi liikuntapaikka huomioi erityisesti lapset

|
Juuri avattu LähiTapiola Areena tarjoaa hyvät puitteet palloilulajien lisäksi muiden aktiviteettien harrastamiseen. Kalevankankaalla sijaitseva uusi jalkapallo- ja liikuntahalli otettiin käyttöön marraskuussa. Kävijöitä on riittänyt ...
Jukureiden kotipeleistä puolet on ollut loppuunmyytyjä. Pelejä on käynyt katsomassa keskimäärin 3 887 katsojaa. Kuva: Mikko Kankainen / Jukurit

Kiekkobuumi tuntuu myös kassassa

|
Jukurien sarjanousu SM-liigaan ja kaupunkiin noussut positiivinen kiekkobuumi eivät kartuta vain Jukurit HC Oy:n kassaa. Ilmiön talousvaikutus on alueella noin 6 miljoonaa euroa vuodessa. ...
Katsomo kutsuu. Risto Dufva kertoo Jukurien ensi kauden pelityylin selviävän parhaiten paikan päällä.

Uusi tarina saa alkunsa

|
Kaiken kokenut valmentaja tunnustautuu rauhalliseksi ja muita huomioivaksi autoilijaksi. Aikoinaan Jyväskylän jääkiekkoympyröistä Suomea kiertämään lähtenyt Risto Dufva päätyi Mikkeliin pysyvästi viime vuosituhannen puolella. Silloin ...
Uusi jolla sai nimen ”LT” lahjoittajansa mukaan. Ylhäällä Pursiseuran Markku Paju, Esa Valkonen, LähiTapiola Savo-Karjalasta Tuomas Sinkko ja purjehduskoulun opettaja Rickhard Häkli. Nuorista veneilijöistä mukana olivat Tomi Tuomainen, Fran Paasikivi, Fanny Paasikivi ja eturivissä Aki ja Tomi Simoska.

Pursiseuralle luovutettiin uusi jolla

|
Vesillä pärjää, kun ottaa muut huomioon ja toimii rauhallisesti. LähiTapiola Savo-Karjalan liiketoiminnanjohtaja Tuomas Sinkko kävi viime kuun lopulla luovuttamassa Mikkelin pursiseuralle uuden jollan. Lahjoitusta ...