Uusi liikuntapaikka huomioi erityisesti lapset

|

Janne Moilasen lapset ovat seuranneet hallin valmistumista alusta asti. Emilia tykkää eniten trampoliinista, kun taas Eemil pelaa mieluiten sählyä.

Juuri avattu LähiTapiola Areena tarjoaa hyvät puitteet palloilulajien lisäksi muiden aktiviteettien harrastamiseen.

Kalevankankaalla sijaitseva uusi jalkapallo- ja liikuntahalli otettiin käyttöön marraskuussa. Kävijöitä on riittänyt lapsista aikuisiin ja aivan ensimmäisinä hallin toimintoihin pääsivät tutustumaan muutamat jalkapallojoukkueet ja päiväkotiryhmä.

Jalkapallon ja monen muunkin lajiin pelaamiseen sopivan kumirouhetekonurmikentän lisäksi hallissa on erilaisia toimintapisteitä. Hallista löytyy esimerkiksi korispiste, salibandykaukalo, rekkitanko, trampoliineja ja laatikoita, joista voi rakentaa erilaisia ratoja fysiikkaharjoitteita varten. Sählymailoja, jalkapalloja, maaleja ja palautusseiniä sekä muita erilaisia liikuntavälineitä hallissa on käytettävissä hyvin monipuolisesti.

– Ajatuksenamme nimenomaan on se, että tänne voi vain tulla paikan päälle, eikä omista välineistä tarvitse huolehtia ollenkaan, toteaa ToriSport-hallit Oy:n toimitusjohtaja ja toinen yrittäjä Janne Moilanen.

Vanhemmille käyttäjille hallista löytyy myös pieni punttisalinurkkaus voimaharjoitteita varten.

LähiTapiola Areena on ulkomitoiltaan 30 metriä leveä ja 40 metriä pitkä.
LähiTapiola Areena on ulkomitoiltaan 30 metriä leveä ja 40 metriä pitkä.

Moilanen kertoo, että arkipäivisin hallia voivat varata käyttöönsä koulut ja päiväkodit. Hallivuorot ovat ryhmille ilmaisia, sillä yritys on solminut siitä yhteistyösopimuksen Mikkelin kaupungin kautta.

Tietoisuus uudesta liikuntapaikasta on pikkuhiljaa levinnyt ja seurat ovat alkaneet varanneet hallivuoroja hyvään tahtiin.

– Viikonloppuna täällä voi viettää syntymäpäiviä. Synttärivuorot on varattu hallin ohjelmaan lauantaille ja sunnuntaille parin tunnin ajaksi. Silloin saa koko hallin ja välineet ihan omaan käyttöön.

Synttärivuorojen jälkeen hallissa alkaa Sporttiviikonloppujen viettäminen. Silloin halliin pääsee liikkumaan ja palaamaan kahdeksan euron kertamaksulla. Jos perheestä tulee useampi lapsi, niin päivälipun saa edullisemmin.

– Tänne voi tulla yhdessä perheen kanssa tai sitten vanhemmat voi jättää lapsensa tänne touhuamaan ja lähteä vaikka itse hiihtämään Kalevankankaan laduille, Moilanen vinkkaa.

Uusi jalkapallo- ja liikuntahalli on tuonut kaupunkiin toivottua lisätilaa ja helpottanut osaltaan läheisen kuplahallin ruuhkia. Halliin mahtuu harrastamaan kerralla 30–40 lasta.

Ensimmäinen polkujuoksutapahtuma

|
Supersuosittu polkujuoksu on paljon muutakin kuin veristä kilpailua. Haukivuorella sijaitsevalla Häkkilän retkipolulla järjestetään koko perheen polkujuoksutapahtuma. Järjestäjinä ovat Haukivuoren Kisailijat yhteistyössä Mikkelin Ladun sekä ...

Pekkarinen lähtee kisaamaan maailman- mestaruudesta

|
Mikkeliläinen vastaa maajoukkueessa puolustajan tontista. Amerikkalaista jalkapalloa harrastava Laura Pekkarinen pukee Urpolan tekonurmikentällä päällensä keltamustaa pelipaitaa. Koska päälle on puettu massiiviset hartiasuojat, vaikuttaa paidan ...

Kiekkobuumi tuntuu myös kassassa

|
Jukurien sarjanousu SM-liigaan ja kaupunkiin noussut positiivinen kiekkobuumi eivät kartuta vain Jukurit HC Oy:n kassaa. Ilmiön talousvaikutus on alueella noin 6 miljoonaa euroa vuodessa. ...

Uusi tarina saa alkunsa

|
Kaiken kokenut valmentaja tunnustautuu rauhalliseksi ja muita huomioivaksi autoilijaksi. Aikoinaan Jyväskylän jääkiekkoympyröistä Suomea kiertämään lähtenyt Risto Dufva päätyi Mikkeliin pysyvästi viime vuosituhannen puolella. Silloin ...