Keittiössä valkoinen pitää pintansa

|

Keittiöremontit tehdään kerralla kuntoon, koska se myös yleensä niin sanotusti käytetään loppuun. — Vaikuttaisi siltä, että vanhemmat joiden lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa, ovat tällä hetkellä innokkaita remontoijia, Puustellin myymäläpäällikkö Tero Immonen pohtii.
Keittiöremontit tehdään kerralla kuntoon, koska se myös yleensä niin sanotusti käytetään loppuun. — Vaikuttaisi siltä, että vanhemmat joiden lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa, ovat tällä hetkellä innokkaita remontoijia, Puustellin myymäläpäällikkö Tero Immonen pohtii.

Keittiön malliin voi itse vaikuttaa suunnitteluvaiheessa.

Kodin sydämenä tunnettu keittiö vaatii välillä päivitystä. Nykyään puhutaan paljon remppaamisesta pikkurahalla ja tuunaamisesta. Myös keittiön voi tuunata mieleisekseen, mutta se ei välttämättä ole järkevä ratkaisu.

— Jos kaappien runkoja täytyy uusia, niin monesti kunnon remontilla voi jopa säästää, verrattuna pikkuhiljaa paikkojen uusimiseen, JSP-keittiöiden omistaja Paavo Avikainen toteaa.

Myös ProJoinery Ky:n yrittäjä Kimmo Hämäläinen kertoo koko keittiön uusimisen olevan selkeämpi vaihtoehto. Samalla saa uusimmat heloitukset kalusteisiin ja sitä kautta varmasti toimivan keittiön.

Kaiken kaikkiaan yrittäjät tuntuvat suhtautuvan positiivisesti tämän hetken keittiökauppaan sekä tulevaisuuden näkymiin.

— Omakotitaloja rakennetaan varmaan noin puolet vähemmän kuin pari vuotta sitten. Tämä luonnollisesti vaikuttaa työmäärään. Tutkimusten mukaan tuleva vuosi olisi rakentamisen kannalta kuitenkin parempi, Puustellin myymäläpäällikkö Tero Immonen kertoo.

Hänen mukaansa muualla Suomessa suunta on jo ylöspäin, mutta kasvu ei ole vielä saavuttanut Etelä-Savoa ja Mikkelin aluetta.

Perinteinen valkoinen keittiö pitää yhä edelleen pintansa. Kaappien alapuolelle sijoitettavien isojen valojen aika on jo ohi.

— Keittiöissä käytetään nykyään, voisi sanoa pelkästään, nauhamaisia led-valoja. Ne saa siististi kaapin alle piiloon ja ne ovat energiatehokkaita, Avikainen kertoo.

Uusia säilytysratkaisuja ja mekanismeja keksitään jatkuvasti. Niiden avulla voidaan parantaa keittiön toimivuutta.

— Minusta paras tapa on keskustella asiasta asiakkaan kotona, keittiön äärellä. Silloin remonttia miettivä muistaa kertoa epäkohdista, jotka voisivat muuten unohtua, Puustellin Tero Immonen muistuttaa.

Värisilmä Mikkelin Keittiö- ja kalusteneuvoja sekä Tunnetila-sisustusneuvoja Saana Gustafsson-Purujärvi on puolestaan huomannut kiiltävien pintojen väistyvän matan tieltä.

— Maanläheiset sävyt ovat suosittuja ovimateriaaleissa ja tasoissa. Myös erilaiset mekanismit, kuten vedikkeettömyys kiinnostavat.

Vaikka tuunaaminen on muotia nykyään keittiö halutaan kerralla kuntoon. Avaimet käteen -periaatteella saakin nykyään yksilöllisiä ratkaisuja.

– Kannustaisin ihmisiä tekemään kokonaisvaltaisia remontteja. Kun tehdään lattia, seinät ja kalusteet uusiksi, niin ei tarvitse olla remontin jaloissa koko ajan, Immonen toteaa.

Koko keittiö uusittaessa, sen toimivuuteen voidaan vaikuttaa tekemällä muutoksia valmiiseen malliin. Kylmälaitteiden paikkoihin pystyy vaikuttamaan suunnitteluvaiheessa ja kaapistot voi rakentaa omaan tarpeeseen sopivaksi.

Essi Lepistö, Riitta Vesterinen ja Emma Mentula tietävät kuinka tärkeää työtä tekevät. – Ateriapalveluiden tuottaminen on tulevaisuuden ala ja kysyntä tulee varmasti kasvamaan tulevina vuosina, Vesterinen toteaa.

Ruokapalveluyritys kasvoi ryminällä

|
Ateria on monelle päivän kohokohta. Mikkelissä toimivan Riitan Sapuskan yrittäjä Riitta Vesterinen ei arvannut minne yrityksen perustaminen johtaa. – Ajattelin aluksi, että hyvä, kun ...
– Puu elää, eläköön puu, Ari Maastovaara toteaa omana mottonaan.

Puuseppä teki itselleen tiskipöydän

|
Valmistukseen on käytetty 20 eri puulajia. Ari Maastovaaran keittiökalusteet eivät ole joukkotuotantoa. Puusepänverstaassa odottaa asennusta vaille valmiina tiskipöytä/työtaso, jonka valmistuksessa on käytetty 20 eri ...
Ilkka Väisänen asensi mallikeittiöön viimeisen kaapinoven paikalleen.

Väisänen on asentanut yli 2000 keittiötä

|
Maatilan navetta ja rehuvarasto muuttuivat nykyaikaisiksi tuotantotiloiksi ja keittiömyymäläksi. Kurkisensaarentietä ajellessa ei moni ohikulkija välttämättä tiedä, että Hovisalon tilan kohdalla suunnitellaan ja valmistetaan keittiökalusteita. ...
Keittiömalliston suunnittelussa on otettu huomioon erikokoiset käyttäjät. Saana Gustafsson-Purujärvi kertoo, että kaapistoja ja tasoja on saatavilla eri korkeuksilla.

Keittiöremontin ei tarvitse olla vaivalloista

|
Saksalainen keittiövalmistaja toimittaa Noblesse-malliston rungot lähes valmiiksi kasattuina, joten käytännössä asennukseen jää vain vedinten kiinnitys ja kaappien paikoilleen nosto. Euroopan suurimman keittiövalmistajan mallistoa on ...