Hyvä ystävä -stipendi koulukiusaamista vastaan

11.6.2024 Ajankohtaista
Hyväntekeväisyys
Lions Club Mikkeli/Päämaja kalamarkkinavastaava Markku Muurikka (vas.) ja rahastonhoitaja Kalevi Jukarainen luovuttivat Mikkelin opetusjohtaja Seija Manniselle Hyvä Ystävä -stipendit. Kuva: Lions Club Mikkeli/Päämaja

Oppilaat äänestävät ja valitsevat itse stipendin saajan.

Lions Club Mikkeli/Päämaja on jakanut 1. ja 2. luokkalaisille Hyvä Ystävä -stipendejä jo vuodesta 2010 saakka. Ainoastaan koronavuosi teki pienen loven perinteeseen.
– Stipendit jaetaan kaikkiin Mikkelin kouluihin ja tänä vuonna niitä oli noin 120 kappaletta, Lions Club Mikkeli/Päämaja rahastonhoitaja Kalevi Jukarainen kertoo.
Leijonat itse eivät valitse stipendien saajia, vaan oppilaat äänestävät keskuudessaan hyvää ystävää. Koulumenestystä tärkeämpää tämän kunniamaininnan kohdalla ovat siis hyvät sosiaaliset taidot.
– Olen itse aikoinaan ollut koulukiusattu. Hyvä Ystävä -stipendeillä vastustetaan koulukiusaamista ja halutaan viestittää, ettei tarvitse olla mikään kovis vaan ystävällisyydellä pääsee pitkälle, Jukarainen kertoo.
– On tärkeää olla kaikkien kaveri sekä muistaa, että voi olla, hän pohtii.

Stipendit ovat suuruudeltaan 30 euroa ja ne on suunnattu joko K-kauppaan tai S-ryhmän kauppoihin.
– Esimerkiksi Anttolaan on annettu S-ryhmän lahjakortit, koska siellä ei ole muita kauppoja. Oppilaat voivat itse käyttää lahjakortin siten kuin haluavat. Sitä ei tarvitse käyttää kerralla, vaan ostaa vaikka jäätelön kerrallaan, Jukarainen hymyilee.
Leijonat saavat varat stipendeihin pullonpalautuslippaiden sekä kalamarkkinoiden avulla.

Lions Club Mikkeli/Päämaja järjestää Mikkelin satamassa perinteiset kalamarkkinat 16.–18.8. Työ tapahtuman takana aloitetaan jo, kun edelliset saadaan pakettiin.
– Kyllä siinä on kova homma, että saadaan kauppiaat paikalle ja muutkin järjestelyt tehtyä onnistuneen tapahtuman takaamiseksi, Jukarainen kertoo.
Tällä hetkellä yhdistyksellä on seitsemän jäsentä, joten halukkaita otetaan mielellään leijonien riveihin.

Emmi Mustonen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0