Juhlille on vielä tilaa!

Juhlat
Pia Komppa kertoo erilaisten tilaisuuksien ja vaihtelevien juhlapaikkojen tuovan myös Pitoaitan henkilökunnalle aina uuden ja erilaisen kokemuksen. Kuva: Pia Kompan arkisto

Pitopalveluyrittäjä Pia Komppa rakentaa juhlamenun yhdessä asiakkaan kanssa.

Pitopalvelu Pitoaitta räätälöi tilaisuuksien tarjottavat asiakkaan tarpeen mukaan. Muistotilaisuuksissa kunnioitetaan usein vainajan mieltymyksiä ja kestosuosikki tarjottavasta lämpimästä ruoasta on karjalanpaisti.
– Surujuhlissa on yleensä hyvin samankaltaiset ja perinteiset tarjoiltavat, kun taas muissa juhlatilaisuuksissa on menujen suhteen enemmän vaihtelua. Kysymme myös hyvin tarkkaan erityisruokavalioista, jotta asiakas pystytään palvelemaan mahdollisimman hyvin, Pitoaitan yrittäjä Pia Komppa kertoo.
Hänen mukaansa erityistoiveet – ja ruokavaliot ovat vuosien varrella jonkin verran lisääntyneet. Esimerkiksi gluteeniton vaihtoehto saattaa maistua, vaikka viljoja ei tarvitsisikaan lääketieteellisistä syistä välttää.
– Meiltä tilataan monesti gluteeniton pizzaa, koska se koetaan maistuvammaksi tai asiakas haluaa välttää viljoja omasta halustaan, Komppa pohtii.
Pitoaitan pääkeittiö sijaitsee Hirvensalmella ravintola Puulanaitan tiloissa, jossa on mahdollista herkutella muun muassa pizzoilla paikan päällä tai mukaan otettuna.
– Tarjoamme täällä lounasta arkisin, mutta voimme myös järjestää esimerkiksi kokouslounaita koko toiminta-alueellamme eli koko Etelä-Savoon.

Pitoaitalla on tarvittava kalusto järjestää tarjoilu, lähestulkoon minne vain, kunhan saatavilla on sähköä, mikäli sitä tarvitaan. Kompan mukaan he ovat olleet hyvinkin erikoisissa kohteissa järjestämässä ruokailua.
– Asiakkailla on todella hienoja puitteita ja se on meillekin kokemus sekä vaihtelua työpäiviin. Olemme olleet vanhoissa navetoissa, talleissa sekä muun muassa saarikohteissa, nainen hymyilee.
Pitoaitalla on tarvittaessa valmiita menuja, mutta Komppa räätälöi herkut sen mukaan mitä tilataan. Tilauksesta voidaan tehdä myös pelkät kakut juhliin.
– Oikeastaan melkein mikä vain onnistuu tilauksesta. Yksittäiset pienemmät herkut voi noutaa Puulanaitasta. Tilaisuuksia varten meillä on tarvittavat astiastot sekä muu kalusto, kuten kylmäauto, joten niistä asiakkaan ei tarvitse huolehtia.

Tulevalle kesälle on Kompan mukaan mukavasti juhlia, mutta sekaan mahtuu vielä. Hän vinkkaa, että notkea pienyritys voi toimia lyhyelläkin varoitusajalla.
– Aina kannattaa soittaa ja kysyä. Jos ajatellaan muistotilaisuuksia, niin teemme yhteistyötä esimerkiksi hautaustoimistojen kanssa. Toimimme kuitenkin hyvin laajalla alueella Mikkelin lisäksi, kuten Hirvensalmella, Mäntyharjulla, Pertunmaalla ja Ristiinassa, Komppa kertoo lopuksi.

EMMI MUSTONEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0