Farmarin alueen rakentaminen alkoi

17.6.2022 Koti
Näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola tarkasti Farmari-aluetta, jolle odotetaan kolmen päivän aikana 75 000 vierasta.

Kalevankangas on kehittynyt edellisestä kerrasta.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Kesä–heinäkuun vaihteessa Mikkelissä pidettävän Farmari-tapahtuman rakentaminen on alkanut Kalevankankaalla. Nykyisin joka toinen vuosi järjestettävä Farmari on Suomen suurin valtakunnallinen maatalousnäyttely.
Vuoden 2020 tapahtuma siirrettiin koronaviruksen takia, joten odotukset ovat nyt korkealla. Kävijöitä odotetaan 75 000, ja kolmentoista hehtaarin alueen näyttelypaikat on jo pitkälti loppuunmyyty.
Edellisen kerran Farmari oli Mikkelissä 2010. Näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola oli mukana silloinkin, ja ainakin yksi iso muutos on nähtävissä.
– Ryhmien lukumäärä on vuodesta 2010 moninkertaistunut. Lauantaista on tulossa todella vilkas päivä, Mutka-Paintola arvioi.
Toinen näkyvä trendi on metsäosaston koon kasvaminen. Se kuvaa metsätalou­den merkityksen kasvua tällä hetkellä.

Myös Kalevankangas on kehittynyt kahdentoista vuoden takaisesta. Uusien rakennusten ansiosta näyttely ei ole yhtä sääherkkä kuin ennen, ja ulkona on enemmän päällystettyä pintaa.
– Sisäosastot ovat nyt laajempia, eikä nurmikenttiä tarvitse juurikaan käyttää, Mutka-Paintola sanoo.
Näyttelyosastojen ydin on sijoitettu Saimaa Stadiumiin. Sen kyljessä olevasta jäähallista tehdään iso lounasruokala.
– Yleisön kannalta on hyvä, että kiinteitä ravintoloita ja vessoja on nyt paljon enemmän.
Eläinosasto on luontevasti hevostallien alueella. Juhlatapahtumat pidetään harjoitushallissa, Stadiumin lavalla on ammattiohjelmaa.

30.6.–2.7. järjestettävä Farmari on suuresta koostaan huolimatta – tai siitä johtuen – pidetty puhtaasti maa- ja metsätalouden näyttelynä, jota ei ole haluttu kehittää yleismessujen suuntaan.
Yleisön pysäköintialuee­na toimii Mikkelin lentokenttä, josta on jatkuva Soisalon Liikenteen busseilla hoidettava kuljetus näyttelyalueelle. Farmarin pääsylippu kelpaa myös Mikkelin Waltti-liikenteessä ja maaseutuliikenteessä matkalippuna näyttelyn ajan.
Kolme bussiyhtiötä järjestää lauantaina myös kuljetukset Savonlinnasta, Joensuusta, Haminasta, Kouvolasta, Imatralta ja Lappeenrannasta Farmariin.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0